Τρίτη, 14 Μαΐου 2024

Αδιανόητο: Άνοιξε την ταβέρνα του και εξυπηρέτησε τους πελάτες του μπροστά στη θάλασσα

Η καμπάνα του ήρθε «βαριά»

24 Απριλίου 2020 11:07
Αδιανόητο: Άνοιξε την ταβέρνα του και εξυπηρέτησε τους πελάτες του μπροστά στη θάλασσα
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Αδιανόητο είναι αυτό, που συνέβη στο Βόλο, με έναν 49χρονο να ανοίγει το εστιατόριό του και να βάζει, μάλιστα, καρέκλες μπροστά στη θάλασσα, αγνοώντας πλήρως τα περιοριστικά μέτρα για τον κορωνοϊό, σερβίροντας ουκ ολίγους πελάτες του.

Η Αστυνομία ενημερώθηκε και όταν έφτασαν στο Μαλάκι άνδρες από το Αστυνομικό Τμήμα Νοτίου Πηλίου βρήκαν στην ταβέρνα τον ιδιοκτήτη και τους πέντε πελάτες που έτρωγαν δίπλα στη θάλασσα. Προ ημερών, μάλιστα, εν όψει του Πάσχα είχε υπάρξει ένα απίστευτο περιστατικό στην πόλη με έναν 35χρονο.

Ο 49χρονος συνελήφθη και σε βάρος του επιβλήθηκε πρόστιμο 5.000 ευρώ, ενώ σε βάρος των πέντε πελατών επιβλήθηκε το διοικητικό πρόστιμο των 150 ευρώ για παραβίαση των μέτρων κυκλοφορίας σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Συνολικά ελέγχθηκαν στο Βόλο 365 περιπτώσεις από δυνάμεις της Αστυνομίας από χθες μέχρι και σήμερα το πρωί και διαπιστώθηκαν 16 παραβάσεις, εκ των οποίων οι εννέα για πεζούς και οι έξι για οδηγούς οχημάτων που δεν είχαν βεβαίωση μετακίνησης.

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Δύο εκκλησίες στον Βόλο άνοιξαν αδιαφορώντας για τα μέτρα

Οι υπεύθυνοι στον Ιερό Ναό του Αγίου Γερασίμου στον Βόλο, αδιαφόρησαν για τους περιορισμούς των αρχών, με τη σύμφωνη γνώμη της Εκκλησίας και άνοιξαν την εκκλησία για τους πιστούς, παρά την απαγόρευση.

Σύμφωνα με το e-thessalia.gr, περίοικοι αντιλήφθηκαν την είσοδο πιστών στην εκκλησία σήμερα Μεγάλη Παρασκευή και ειδοποίησαν την αστυνομία που μετέβη στον Ιερό Ναό. Μέσα υπήρχε οικογένεια με δυο παιδιά, που απομακρύνθηκαν από τους αστυνομικούς και ο Ναός έκλεισε. Να σημειωθεί ότι το πρόστιμο έχει διπλασιαστεί για αυτές τις μέρες, ώστε να αποφευχθούν τέτοια περιστατικά.

Παράβαση της απαγόρευσης παρατηρείται και στον Άγιο Νεκτάριο Νέας Ιωνίας, όπου κατά διαστήματα ανοίγουν οι πόρτες και μπαίνουν μέσα οι πιστοί για να προσκυνήσουν τον Επιτάφιο.

Εναλλακτική «καραντίνα»: Ουρές σε σούπερ μάρκετ, κοσμοσυρροή στις λαϊκές αγορές, άνοιξαν εκκλησία και προσκύνησαν (Video)

Στο πρώτο τεστ... κοπήκαμε. Τα σούπερ μάρκετ άνοιξαν τις πόρτες τους στη μία το μεσημέρι, ωστόσο, ο κόσμος έσπευσε μαζικά να στηθεί στις ουρές με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί το αδιαχώρητο και να πάνε... περίπατο τα περιοριστικά μέτρα. Ενώ, εδώ μπορείτε να δείτε αναλυτικά το ωράριο λειτουργίας των σούπερ μάρκετ. Πολύς κόσμος συνέρρευσε στις λαϊκές αγορές, στην Βαρβάκειο αγορά, στην κρεαταγορά του Ρέντη, καθώς άνοιξε και εκκλησία όπου προσκύνησαν τον Επιτάφιο.

Εκατοντάδες άνθρωποι είχαν μαζευτεί από τις 11:30 στο πάρκινγκ μεγάλου σούπερ μάρκετ στη Νέα Χαλκηδόνα στην Αχαρνών και είχαν δημιουργήσει «σαλίγκαρο» στον περιβάλλοντα χώρο, περιμένοντας υπομονετικά να εισέλθουν στο κατάστημα για τα ψώνια του πασχαλινού τραπεζιού. Ίδια εικόνα και στις λαϊκές αγορές μεγάλων δήμων του λεκανοπεδίου με τον κόσμο να στοιβάζεται μπροστά στους πάγκους των πωλητών. Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες που καταγράφηκαν στο Παγκράτι, στον Βύρωνα, στου Ζωγράφου, στον Πειραιά, τη Γλυφάδα κι άλλους μεγάλους δήμους.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share