Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Συναγερμός στη Λέσβο - Πυροβολισμοί με τραυματίες

Συναγερμός!

23 Απριλίου 2020 00:21
Συναγερμός στη Λέσβο - Πυροβολισμοί με τραυματίες
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πυροβολισμοί σημειώθηκαν αργά το βράδυ της Τετάρτης κοντά στον καταυλισμό προσφύγων και μεταναστών στη Μόρια της Λέσβου. Ενώ, πριν λίγες μέρες 16χρονος είχε χάσει την ζωή του από άγριες συμπλοκές

Σύμφωνα με πρώτες πληροφορίες, τέσσερις μετανάστες από το Ιράν, οι οποίοι βγήκαν από το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης και κατευθύνονταν προς τη Θέρμη, δέχθηκαν πυροβολισμούς. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ένας τραυματίστηκε από σκάγια στη πλάτη ενώ ο δεύτερος υπέστη διάστρεμμα, στην προσπάθειά του να διαφύγει.

Λέσβος: Πυρκαγιά σε ΜΚΟ έξω από καταυλισμό!

Συναγερμός σήμανε πριν λίγη ώρα στη Λέσβο όταν πυρκαγιά ξέσπασε στις εγκαταστάσεις της ΜΚΟ "Stand by me Lesvos" έξω από τον καταυλισμό στην περιοχή της Μόριας.

Η αιτία της πυρκαγιάς είναι μέχρι στιγμής άγνωστη.

Η συγκεκριμένη εγκατάσταση παρείχε τα τελευταία δύο χρόνια υπηρεσίες εκπαίδευσης σε ενήλικες αιτούντες άσυλο. Στα μέσα του περασμένου Φεβρουαρίου είχε κλείσει με απόφαση της Περιφέρειας Bορείου Αιγαίου.

Ωστόσο, μια ακόμη πυρκαγιά ξέσπασε πριν δύο ημέρες στην Πάτρα με αποτέλεσμα ένας ηλικιωμένος να χάσει τη ζωή του, δείτε περισσότερες λεπτομέρειες εδώ!

Ατελείωτο χάος στη Λέσβο! Φωτιά σε κέντρο υποδοχής στο νησί! (video)

Στο χάος έχει παραδοθεί η Λέσβος, αφού αυτή τη στιγμή έχει ξεσπάσει φωτιά στο κέντρο υποδοχής (Stage 2) στη Σκάλα Συκαμνιάς, με τις εικόνες να είναι τρομερές. Δείτε τη σημαία και το μεγάλο «ΟΧΙ» που άπλωσαν οι κάτοικοί της.

Στο βίντεο που μεταδίδει το τοπικό ενημερωτικό site Στο Νησί, η φωτιά φαίνεται να έχει πάρει διαστάσεις. Το Stage 2 λειτουργούσε με ευθύνη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ μέχρι και τις 31 Ιανουαρίου, οπότε έκλεισε με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Δυτικής Λέσβου. Στο Stage 2 φιλοξενούνταν για μικρό διάστημα οι πρόσφυγες και οι μετανάστες που έφταναν στη Σκάλα Συκαμνιάς, πριν οδηγηθούν στη Μόρια.

Φωτιά στο Stage 2

Συμβαίνει Τώρα: Καίγεται το Stage 2 στη Συκαμνια που λειτουργούσε με ευθύνη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ μέχρι και τις 31 Ιανουαρίου, οπότε έκλεισε με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Δυτικής Λέσβου. Άγνωστοι αργά σήμερα το απόγευμα έβαλαν φωτιά. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες υπάρχει κίνδυνος για επέκταση της πυρκαγιάς.

Posted by Στο Νησί on Sunday, March 1, 2020

Απίστευτες καταστάσεις στη Λέσβο! «Go home now, δρόμο, ουστ» φωνάζουν οι κάτοικοι διώχνοντας βάρκα με μετανάστες! (video)

Απίστευτες καταστάσεις εκτυλίσσονται στη Λέσβο αυτή τη στιγμή, με μια βάρκα με μετανάστες να έχει συγκεντρωθεί στο λιμάνι της Θέρμης και τους κατοίκους να επιχειρούν να τους διώξουν κακήν κακώς.

Στη βάρκα επέβαιναν περίπου 50 άτομα μεταξύ των οποίων πολλά παιδιά. Δείτε, επίσης, το θρίλερ στον Έβρο με 13 χιλιάδες μετανάστες να περιμένουν στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Κάποιοι από τους συγκεντρωμένους προπηλάκισαν την επικεφαλής του γραφείου Λέσβου της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες ενώ έχουν προπηλακιστεί και δημοσιογράφοι και φωτογράφοι διεθνών μέσων ενημέρωσης.

Επίσης προπηλακίστηκε η δημοτική σύμβουλος Μυτιλήνης επικεφαλής της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση», η οποία αποπειράθηκε να παρέμβει.

Μεταξύ άλλων οι αντιδρώντες πολίτες φώναζαν «Go home now, δρόμο, πίσω, ουστ», προτρέποντας τους μετανάστες και πρόσφυγες να γυρίσουν πίσω από όπου ήρθαν. Υπήρξαν πάντως και κάποιοι που είπαν να τους βοηθήσουν και επικράτησε ένταση.

Posted by Στο Νησί on Sunday, March 1, 2020
 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share