Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Πιστοί μαζεύτηκαν έξω από εκκλησία στην Χαλκίδα για την Ανάσταση

Μια από τις κεντρικότερες εκκλησίες

19 Απριλίου 2020 09:22
Απαγόρευση κυκλοφορίας: Πιστοί μαζεύτηκαν έξω από εκκλησία στην Χαλκίδα για την Ανάσταση
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η φετινή Ανάσταση γιορτάστηκε και στη Χαλκίδα με κλειστές εκκλησίες για το κοινό και οι περισσότεροι είπαν το «Χριστός Ανέστη» από τα μπαλκόνια, αν και δεν το τήρησαν όλοι.

Μερίδα πιστών μαζεύτηκε έξω από την πόρτα της εκκλησίας, παρά την απαγόρευση, στον Ιερό Ναό του Αγίου Ταξιάρχη Χαλκίδας, μία από τις κεντρικότερες εκκλησίες της πόλης, με αναμμένα κεριά οι περισσότεροι. Έστω κι αν δεν κατάφεραν να μπουν στο εσωτερικό του ναού, περίμεναν μέχρι την στιγμή που ο ιερέας μετέφερε το αναστάσιμο μήνυμα.

Παράλληλα δεν έλειψαν οι κροτίδες και τα πυροτεχνήματα, ενώ οι καμπάνες χτύπησαν χαρμόσυνα στο τέλος, ενώ ένα φαντασμαγορικό θέαμα απολαύσαμε από τα μπαλκόνια μας στην Αθήνα μόλις ακούστηκε το "Χριστός Ανέστη"!

Απαγόρευση κυκλοφορίας - Ηγουμενίτσα: Προσαγωγή ιερά που άνοιξε ναό

Η αστυνομία παρέμβει και στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνα στην Ηγουμενίτσα, το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής, και μάλιστα δεν είναι η μόνη, αφού το ίδιο συνέβη και στο Πικέρμι.

Σύμφωνα με την καταγγελία, ο ιερέας, μετά τη θεία λειτουργία, άνοιξε τις πόρτες του ναού και πιστοί μπήκαν στο εσωτερικό του για να προσευχηθούν. Στο σημείο έφτασε η αστυνομία, η οποία έδιωξε τους όσους πιστούς υπήρχαν στην εκκλησία και προσήγαγε τον ιερέα, στον οποίο έγιναν απλές συστάσεις.

Ο ιερέας ισχυρίστηκε, σύμφωνα με το epirusgate, πως δεν έκανε κάτι παράνομο, αφού σύμφωνα με την ΚΥΑ «οι Ιεροί Ναοί θα είναι ανοιχτοί για ατομική προσευχή Μ. Παρασκευή ώρες 13.00 έως 17.00 Μ. Σάββατο ώρες 11.00 έως 13.00. Η ακολουθία του Επιταφίου και η Ανάσταση θα γίνουν από τον Ιερέα με την παρουσία του Ψάλτη και ενός νεωκόρου. Η παρουσία πιστών κατά την ακολουθία του Επιταφίου και της Ανάστασης, που θα γίνουν εντός του Ιερού Ναού, δεν επιτρέπεται. Οι καμπάνες επιτρέπεται να ηχήσουν πένθιμα την Μ. Παρασκευή και χαρμόσυνα στην Ανάσταση».

Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, πως στο εσωτερικό του ναού προσέρχονταν ένας - ένας οι πιστοί, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share