Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Χίος: Νεκρή 47χρονη πρόσφυγας που διέμενε στον καταυλισμό της ΒΙΑΛ

Της έγινε εξέταση για κορωνοϊό

18 Απριλίου 2020 18:47
Χίος: Νεκρή 47χρονη πρόσφυγας που διέμενε στον καταυλισμό της ΒΙΑΛ
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Νεκρή μεταφέρθηκε από τον καταυλισμό της ΒΙΑΛ στη Χίο στο νοσοκομείο του νησιού 47χρονη Ιρακινή πρόσφυγας, με τον θάνατο της να ανησυχεί.

Ακόμα ένας θάνατος που σοκάρει σήμερα, μετά από την αυτοκτονία μιας 93χρονης στα Χανιά.Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά η 47χρονη είχε μεταφερθεί την περασμένη Πέμπτη ξανά στο νοσοκομείο με εμπύρετο νόσημα και της δόθηκε φαρμακευτική αγωγή και οδηγίες αντιμετώπισης του προβλήματός της.

Μάλιστα της έγινε εξέταση ανίχνευσης του κορονοϊού ως ύποπτο κρούσμα της νόσου covid 19, το αποτέλεσμα της οποίας όμως ήταν αρνητικό, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Πέθανε η Σοφία Καυκοπούλου

Θλίψη προκάλεσε στην Πάτρα η είδηση θανάτου της Σοφίας Καυκοπούλου. Θρήνος επικρατεί και στο Βόλο από τον ξαφνικό θάνατο του 37χρονου Χρήστου Σούρλα.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί σε στενό οικογενειακό κύκλο σήμερα Μεγάλο Σάββατο στις 12μμ από τον Ιερό Ναό Αγίας Τριάφος Άνω Αλισσού. Η σορός θα βρίσκεται στην οικία της από τις 11:30 πμ.

Σοκ στον επιχειρηματικό κόσμο - Πέθανε από κορωνοϊό ο ιδρυτής της Βιοϊατρικής Ευάγγελος Σπανός

Σοκ στον επιχειρηματικό κόσμο με τον Ευάγγελο Σπανό να είναι το 109ο θύμα του κορωνοϊού στη χώρα μας, καθώς «έφυγε» σε ηλικία 76 ετών ο ιδρυτής της Βιοϊατρικής. Φτωχότερος είναι και ο νομικός κόσμος της χώρας μετά το θάνατο του Λάμπρου Κοτσίρη, Ομότιμου Καθηγητή Νομικής Σχολής ΑΠΘ

Ο Ευάγγελος Σπανός, νοσηλευόταν αρκετές ημέρες στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου «Σωτηρία». Σύμφωνα με πληροφορίες, είχε αρτηριακή υπέρταση, που τον κατέτασσε στις ευπαθείς ομάδες.

Ποιος ήταν ο Eυάγγελος Σπανός

O Eυάγγελος Σπανός γεννήθηκε το 1943 στη Σίνδο Θεσσαλονίκης και το 1969 πήρε το πτυχίο Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και 10 χρόνια μετά πήρε PhD στην Εργαστηριακή Ενδοκρινολογία, στο Πανεπιστήμιο Λονδίνου. Το 1981 ξεκίνησε την λειτουργία της ΒΙΟΪΑΤΡΙΚΗΣ και πέντε χρόνια μετά δημιουργήθηκε το πρώτο πολυδύναμο διαγνωστικό κέντρο στην Ελλάδα.

Το 2001 έγινε η εξαγορά της πρώτης κλινικής, ενώ το 2013 παρέλαβε το βραβείο του «αυτοδη-μιούργητου επιχειρηματία» από την Ernst & Young. Έχει κυκλοφορήσει τα βιβλία «Εργαστηριακή ενδοκρινολογία», «Κλινική χημεία» και «Εργαστηριακή διαγνωστική».

Παγκόσμια θλίψη - Πέθανε πασίγνωστος τραγουδιστής (photo-video)

Παγκόσμια θλίψη με τον θάνατο του Γάλλου τραγουδιστή Κριστόφ, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 74 ετών. Ακόμη ένα σοκ στον καλλιτεχνικό κόσμο μετά τον χαμό του Τζον Πράιν από επιπλοκές του φονικού ιού σε ηλικία 73 ετών.

Ο ερμηνευτής των μεγάλων επιτυχιών "Aline", "Mots Bleus" και "Oh! Mon Amour", πέθανε από επιπλοκές πνευμονικής νόσου, δήλωσε η σύζυγός του Βερονίκ Μπεβιλακά, τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα. Ο δημιουργός, συνθέτης και ερμηνευτής κατείχε μια μοναδική θέση στο γαλλικό τραγούδι. Ο μουσικός που δεν σταματούσε να πειραματίζεται ήταν ιδιαίτερα σεβαστός από τη νέα γενιά.

Ο Ντανιέλ Μπεβιλακά, όπως ήταν το πραγματικό του όνομα, είχε νοσηλευτεί και εισαχθεί σε μονάδα εντατικής θεραπείας στις 26 Μαρτίου σε νοσοκομείο του Παρισιού για εμφύσημα (πνευμονική νόσος), πριν μεταφερθεί στη Βρέστη, στη δυτική Γαλλία.

«Ο Κριστόφ έφυγε. Παρά την αδιάκοπη αφοσίωση των γιατρών και των νοσηλευτών, οι δυνάμεις του τον εγκατέλειψαν», έγραψαν η σύζυγός του και η κόρη του Λουσί σε ανακοίνωση.

Η σύζυγός του δεν ανέφερε ποτέ την νόσο Covid-19 στις ανακοινώσεις της και, όταν ρωτήθηκε τηλεφωνικά από το Γαλλικό Πρακτορείο, επέμεινε στο πρόβλημα του «εμφυσήματος».

Η γαλλική εφημερίδα Le Parisien είχε γράψει κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του Κριστόφ ότι ο μουσικός είχε διαγνωστεί με κορωνοϊό, κάτι που ο ατζέντης του τραγουδιστή δεν είχε επιβεβαιώσει. Ο καλλιτέχνης γνώρισε την επιτυχία από το 1965 με το τραγούδι "Aline".

Η ανακοίνωση της νοσηλείας του και στη συνέχεια η μεταφορά του στη Βρέστη είχε προκαλέσει συγκίνηση στον κόσμο του θεάματος, με καλλιτέχνες και προσωπικότητες να γράφουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ανάμεσά τους ο Γάλλος συνθέτης Ζαν-Μισέλ Ζαρ, ο οποίος είχε συνεργαστεί στενά σε δύο από τα σημαντικότερα άλμπουμ του Κριστόφ - και στα ομώνυμα εμβληματικά τραγούδια τους - "Les Paradis Perdus", 1973 και "Les Mots bleus", 1974.

Τον Δεκέμβριο του 2019, ο Κριστόφ συνόψισε την καριέρα του λέγοντας: «Έζησα όμορφες και δύσκολες στιγμές», αλλά «και οι δύσκολες στιγμές μου ήταν όμορφες».

Christophe "Aline" - 1965

SOUVENIR. Un visage dessiné sur le sable, un orage cruel qui balaie la plage et ne laisse que le souvenir de "ce doux visage, comme une épave sur le sable mouillé". Et Christophe qui crie "Aline". 1965.

Posted by INA on Monday, March 30, 2020
 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share