Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός: Αυτά είναι τα μέτρα για τους ασθενείς από την Επαρχία που κάνουν ακτινογραφία στην Αθήνα

Τι θα ισχύσει;

16 Απριλίου 2020 19:49
Κορωνοϊός: Αυτά είναι τα μέτρα για τους ασθενείς από την Επαρχία που κάνουν ακτινογραφία στην Αθήνα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τα μέτρα, που θα ισχύσουν για τους ασθενείς από την Επαρχία, οι οποίοι κάνουν ακτινογραφία στην Αθήνα και πρέπει να μετακινηθούν παρά τον κορωνοϊό, μαζί με όσα θα ισχύουν για το τριήμερο Μεγάλου Σαββάτου (18/4) έως Δευτέρα του Πάσχα (20/4), επεσήμανε ο Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος επεσήμανε πως υπάρχει η δυνατότητα αυτή, αλλά με προϋποθέσεις.

Ο κύριος Χαρδαλιάς ανέφερε πως εξασφαλίστηκε η δυνατότητα για τους ασθενείς να μπορούν να μισθώνουν ξενοδοχείο με ενημέρωση του γιατρού σε συγκεκριμένο τηλέφωνο και σχετική άδεια για αυτούς και τους συνοδούς τους.

«Έχουν εξασφαλιστεί δωμάτια ξενοδοχείου που μπορούν να μισθώσουν. Να απευθύνονται στον προϊστάμενο του τμήματος ακτινοθεραπειών. Εκείνος θα επικοινωνεί με την Πολιτική Προστασία για να ενημερώσει για την ανάγκη στέγασης του ασθενούς και ο ασθενής θα παίρνει σχετικό έγγραφο από το νοσοκομείο».

Νέο «ξέσπασμα» του Νίκου Χαρδαλιά: «Κάνουν σαν να μη συμβαίνει τίποτα…»

Σε νέο «ξέσπασμα» απέναντι σε όσους Έλληνες δήλωσαν, ότι δε θα ακολουθήσουν τα περιοριστικά μέτρα της Κυβέρνησης, προχώρησε στην τελευταία ενημέρωση ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας επεσήμανε μία έρευνα, σύμφωνα με την οποία 9 στους 10 συμπολίτες μας τόνισαν, ότι θα κάτσουν σπίτι και θα ακολουθήσουν τα μέτρα για τον κορωνοϊό, εξαίροντάς τους για το «ελληνικό φιλότιμο», όπως το αποκάλεσε ο ίδιος.

Παράλληλα, όμως, ο κύριος Χαρδαλιάς είπε πως «είναι ελάχιστοι, αλλά ικανοί να τα γκρεμίσουν όλα», σχετικά με το 10% που δήλωσε… ανυπάκουο.

«Κάνουν λες και ο ιός δε θα φτάσει σε αυτούς ή σε όσους. Λένε, ότι θα συνεχίσουν στις συνήθειες τους λες και δε συμβαίνει το παραμικρό, λες και θα πάθουμε κάτι, αν για μια χρονιά δεν φάμε τη μαγειρίτσα με όλους τους ανθρώπους μας», συνέχισε ο ίδιος, χαρακτηρίζοντας τη μερίδα αυτή των συμπολιτών μας ανεύθυνους, προσθέτοντας διευκρινιστικά πως στα περιοριστικά μέτρα δεν προβλέπεται η μετακίνηση σε φίλους και συγγενείς, ενώ επεσήμανε πως το πρόστιμο των άσκοπων μετακινήσεων θα βρεθεί από τα 150 στα 300 ευρώ.

Δείτε το βίντεο στο Athensmagazine.gr:

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share