Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Πάτρα: Περιορισμός των μετακινήσεων στην παραλιακή ζώνη

Με τοποθέτηση κιγκλιδωμάτων

15 Απριλίου 2020 17:21
Πάτρα: Περιορισμός των μετακινήσεων στην παραλιακή ζώνη
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Για να περιοριστεί η κίνηση στην παραλιακή ζώνη της Πάτρας, ο δήμος προσχώρησε στην τοποθέτηση κιγκλιδωμάτων από το ύψος της βόρειας πύλης του βόρειου λιμανιού, έως την περιοχή της πλαζ, στην οδό Κανελλοπούλου.

Όπως ανακοινώθηκε στόχος τους είναι, «να σταματήσει ο συνωστισμός που παρατηρήθηκε το τελευταίο χρονικό διάστημα και να αποφευχθεί ο κίνδυνος διασποράς του κορονοϊού». Οι πολίτες φαίνεται να μην βάζουν μυαλό, αφού όπως θα δείτε εδώ ο κόσμος είχε ξεχυθεί στην παραλιακή ζώνη της πόλης αυτές τις μέρες.

Σε δηλώσεις που έκανε ο αντιδήμαρχος πολιτικής προστασίας, Ανδρέας Αθανασόπουλος, τόνισε μεταξύ άλλων ότι «είμαστε υποχρεωμένοι να προχωρήσουμε στον περιορισμό της κίνησης των συμπολιτών μας, γιατί ο κίνδυνος της διασποράς του κορονοϊού εξακολουθεί να είναι μεγάλος».

«Προσπαθούμε με αυτό τον τρόπο, στα πλαίσια μιας γενικότερης και επίπονης προσπάθειας που κάνει ο δήμος μας μέσω και των κοινωνικών υπηρεσιών και των άλλων διευθύνσεων, να περιορίσουμε τον κίνδυνο εξάπλωσης του ιού».

Πάτρα: Διασωληνωμένος 15χρονος με ύποπτα συμπτώματα κορωνοϊού

Συναγερμός έχει σημάνει στην Πάτρα καθώς ένας 15χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και διαγνώσθηκε με βαριά πνευμονία και υψηλό πυρετό. Ωστόσο, τα συμπτώματα του νεαρού φάνηκαν ύποπτα στους γιατρούς και ανησύχησαν για πιθανό κρούσμα κορωνοϊού. Ωστόσο, νωρίτερα στο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, μια νοσηλεύτρια βρέθηκε θετική στον ιό.

Οι γιατροί του ιδρύματος έκριναν ότι πρέπει να διασωληνωθεί και να μεταφερθεί σε νοσοκομείο αναφοράς.

Αμέσως ειδοποιήθηκε το Περιφερειακό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών ως νοσοκομείο αναφοράς του covid – 19 και δόθηκε εντολή διακομιδής του.

Ειδική μονάδα του ΕΚΑΒ κλήθηκε να μεταβεί στο Καραμανδάνειο, όπου τηρώντας το πρωτόκολλο πραγματοποίησαν την μεταφορά.

Κορωνοϊός Θεσσαλονίκη: Πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα σε αστυνομικό

Συναγερμός έχει σημάνει στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης καθώς επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού σε αστυνομικό. Ωστόσο, νωρίτερα, επιβεβαιώθηκε και το πρώτο κρούσμα στην Καρδίτσα.

Ο αστυνομικός, ο οποίος υπηρετεί σε ειδική υπηρεσία της Αστυνομίας, βρίσκεται σε καραντίνα στο σπίτι του με ήπια συμπτώματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr ο αστυνομικός παρουσίασε τα πρώτα συμπτώματα ενώ βρισκόταν για λίγες μέρες εκτός υπηρεσίας. Άμεσα ενημέρωσε την υπηρεσία του, όπου και του ζητήθηκε να κάνει εξέταση για κορωνοϊό, πριν επιστρέψει για εργασία.

Ο αστυνομικός έκανε το τεστ και διαγνώστηκε θετικός. Άμεσα επικοινώνησε με τον ΕΟΔΥ και του δόθηκαν οδηγίες.
Την Κυριακή και χθες πραγματοποιήθηκε απολύμανση όλων των χώρων στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share