Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός: Εξιτήριο για το 3 μηνών βρέφος που είχε βρεθεί θετικό στη Θεσσαλονίκη

Χαμόγελα ανακούφισης για την οικογένεια του

14 Απριλίου 2020 23:34
Κορωνοϊός: Εξιτήριο για το 3 μηνών βρέφος που είχε βρεθεί θετικό στη Θεσσαλονίκη
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Εξιτήριο πήρε σήμερα το 3 μηνών βρέφος που είχε βρεθεί θετικό στον κορωνοϊό και νοσηλευόταν στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, ενώ δύο ακόμη μωρά έχουν βρεθεί θετικά.

Την ίδια ώρα στο συγκεκριμένο νοσοκομείο δίνει μάχη με τον κορωνοϊό και το 15 μηνών κοριτσάκι από το Δροσερό Ξάνθης, το οποίο νοσηλεύεται στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Ιπποκρατείου και η κατάσταση της υγείας του είναι κρίσιμη καθώς πάσχει και από άλλα υποκείμενα νοσήματα.

Επίσης, στο Ιπποκράτειο νοσηλεύεται και ένα μωράκι 9 μηνών, που διαγνώστηκε με κωρονοϊό και εμφανίζει ήπια συμπτώματα.

Συναγερμός στη Λάρισα: Δύο νέα κρούσματα κορωνοϊού - Είχαν έρθει σε επαφή με τη 18χρονη

Συναγερμός σήμανε νωρίτερα στη Λάρισα όταν θετική βρέθηκε μια 18χρονη Ρομά. Ύστερα από τη διαδικασία της ιχνηλάτησης, θετικά στον κορωνοϊό βρέθηκαν δύο ακόμη άτομα που είχαν έρθει σε επαφή με τη 18χρονη.

Τα συνολικά κρούσματα κορωνοϊού στον οικισμό ανέρχονται πλέον σε 35.

Εν τω μεταξύ έγινε ιχνηλάτηση και στο καμπ του Κουτσόχερου. Στα 7 δείγματα που πάρθηκαν δεν βρέθηκε κανένα θετικό.

Επίσης σήμερα εξετάστηκαν και άλλα 49 δείγματα από το εργαστήριο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου τα οποία είναι αρνητικά στον ιό.

Αύριο θα γίνει η μαζική δειγματοληψία σε όλους οικισμούς Ρομά της Θεσσαλίας. Η εικόνα που θα δώσουν αυτά τα αποτελέσματα θα καθορίσει και τις εξελίξεις.

Πανηγυρισμοί και χαμόγελα στην Ξάνθη - Κανένα θετικό τεστ κορωνοϊού

Επέστρεψε το χαμόγελο στα χείλη των κατοίκων του Δροσερού Ξάνθης αλλά και των γύρω περιοχών καθώς έντονοι φόβοι υπήρχαν για κρούσματα κορωνοϊό στον καταυλισμό των Ρομα. Ωστόσο, νωρίτερα οι ίδιοι επέμεναν πως δεν υπάρχει κανένα κρούσμα, όπως και τελικά αποδείχθηκε ύστερ από τα διαγνωστικά τεστ που πραγματοποιήθηκαν.

Ο υφυπουργός πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς αναφέρθηκε στα 326 δείγματα που ελήφθησαν από το Δροσερό και τον Τόπειρο και τόνισε πως μετά από ενδελεχή έλεγχο σε 3 εργαστήρια, βρέθηκαν όλα αρνητικά. Ωστόσο ο ίδιος τόνισε πως οι κάτοικοι της περιοχής δεν πρέπει να εφησυχάσουν και πως η Ξάνθη παραμένει σε κατάσταση επιφυλακής για την εξάπλωση του ιού και ότι οι κάτοικοι πρέπει να παραμείνουν στα σπίτια τους λόγω του υψηλού επιδημιολογικού φορτίου στην περιοχή.

Όπως μεταδίδει το xanthnea.gr, στο άκουσμα ωστόσο της είδησης οι κάτοικοι του οικισμού ξεχύθηκαν στους δρόμους και άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα, να πανηγυρίζουν και να τραγουδούν, παρά το γεγονός των περιοριστικών μέτρων ωστόσο που συνεχίζουν να ισχύουν στην περιοχή μιας και υπάγεται στον δήμο Ξάνθης.

Νωρίτερα είχαν προηγηθεί στιγμές έντασης καθώς τηλεοπτικοί σταθμοί είχαν μεταδώσει πληροφορίες περί ύπαρξης δεκάδων κρουσμάτων στον οικισμο. Οι κάτοικοι βγήκαν στον δρόμο και το μεσημέρι της ίδιας ημέρας φωνάζοντας και δείχνοντας την οργή τους.

Την ίδια στιγμή ωστόσο το 15 μηνών κοριτσάκι που βρέθηκε θετικό στον κορωνοϊό και έλκει την καταγωγή της από τον οικισμό παραμένει σε κρίσιμη, αλλά σταθερή, κατάσταση στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.


Δείτε το βίντεο από το xanthnea.gr με τους ξέφρενους πανηγυρισμούς στο Δροσερό

Οι ανακοινώσεις Χαρδαλιά

«Αποφύγαμε μια δύσκολη κατάσταση» τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς αναφορικά με την περιοχή του Δροσερού Ξάνθης, καθώς αρνητικά βγήκαν τα 326 δείγματα, τα οποία εξετάστηκαν σε εργαστήρια στην Αθήνα, τη Θεσσαλονική και την Αλεξανδρούπολη. Αρνητικά, επίσης, υπήρξαν και τα 15 δείγματα από το προσωπικό της Παιδιατρικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης. «Η Ξάνθη, η Μύκη και η ευρύτερη περιοχή έχει πολύ υψηλά φορτία» περιέγραψε ο κ. Χαρδαλιάς και πρόσθεσε ότι «καλούμε όλους τους κατοίκους μέχρι τις 27 Απριλίου να μείνουν σπίτια τους».

Δείτε τις ανακοινώσεις του Νίκου Χαρδαλιά

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share