Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός: Το απόλυτο χάος σε οικισμό Ρομά στην Ξάνθη

Επέμεναν πως δεν υπάρχουν κρούσματα

14 Απριλίου 2020 19:20
Κορωνοϊός: Το απόλυτο χάος σε οικισμό Ρομά στην Ξάνθη
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το απόλυτο χάος επικράτησε νωρίτερα σε οικισμό Ρομά στην Ξάνθη καθώς υπάρχουν φόβοι για κρούσματα κορωνοϊού στον καταυλισμό. Μετά την πρόσφατη "βόμβα" κρουσμάτων σε αντίστοιχο καταυλισμό στη Λάρισα, με το νεότερο κρούσμα μια 18χρονη, φόβοι υπάρχουν για όλους τους οικισμούς Ρομά ανά την Ελλάδα.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα xantinea.gr, οι κάτοικοι έσπευσαν στο σημείο που βρίσκονται τα περιπολικά της Αστυνομίας και περιφρουρούν τον οικισμό και άρχισαν να φωνάζουν και να διαμαρτύρονται. Μεταξύ άλλων τόνιζαν πως δεν αποτελούν υγειονομική βόμβα, όπως τους χαρακτηρίζουν και δεν υπάρχουν ανάμεσά τους κρούσματα κορωνοϊού. Οι τόνοι έπεσαν χωρίς να σημειωθεί κάποιο επεισόδιο και οι κάτοικοι επέστρεψαν στον οικισμό τους.

Κορωνοϊός - Ελλάδα: 25 νέα κρούσματα - 2.170 συνολικά

Ο Σωτήρης Τσιόδρας ενημέρωσε για την κατάσταση της πανδημίας του κορωνοϊού στην χώρα μας. Τα νέα κρούσματα που ανακοινώθηκαν, είναι 25 και στο σύνολο πλέον 2.170.

Δύο ακόμη συμπολίτες μας έχασαν τη ζωή τους το τελευταίο 24ωρο, με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός των θανόντων να ανέρχεται σε 101 εκ των οποίων οι 27 ήταν γυναίκες και οι υπόλοιποι άντρες. Σε όλο τον κόσμο ο αριθμός των νεκρών σοκάρει, μιας και έχει ξεπεράσει τους 120.000.

Παράλληλα, 76 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Την ίδια στιγμή, 27 άνθρωποι έχουν εξέλθει από τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Τέλος, έχουν ελεγχθεί περισσότερα από 48.700 κλινικά δείγματα.

Κορωνοϊός: Δεν έχει τέλος το θρίλερ στη Βρετανία - 744 νέοι θάνατοι μέσα σε 24 ώρες

Ο κορωνοϊός συνεχίζει να "δείχνει τα δόντια του" καθημερινά στη Βρετανία με τον αριθμό τόσο των νεκρών όσο και των κρουσμάτων να αυξάνεται καθημερινά ραγδαία. Ωστόσο, εξίσου σοκαριστικός είναι και ο αριθμός των νεκρών ηλικιωμένων σε οίκους ευγηρίας της Βρετανίας, δείτε εδώ τον κρυφό αριθμό.

Το τελευταίο 24ωρο 744 νέοι θάνατοι καταγράφηκαν με το συνολικό αριθμό των νεκρών να ξεπερνά τις 11.000. Ηλικιακά, οι νεκροί ήταν μεταξύ 34 και 102 ετών, ενώ οι 58 εξ αυτών (38 - 96 χρονών) δεν είχαν κάποιο γνωστό υποκείμενο νόσημα.

Ο κορωνοϊός «χτύπησε» και τα μπαλέτα Μπολσόϊ με 34 κρούσματα - Το σόου που έσπειρε τον φονικό ιό

Και τα μπαλέτα Μπολσόϊ εκτέθηκαν στον κορωνοϊό, με το θρυλικό χορευτικό συγκρότημα να καταγράφει στο σύνολο 34 κρούσματα του φονικού ιού, τον οποίο διέσπειρε ένα σόου που έκαναν.

Το εν λόγω σόου, βέβαια, δεν είχε κόσμο, αλλά σε κάθε περίπτωση έπαιξε το δικό του ρόλο. Στην εκδήλωση αυτή, μάλιστα, είχαν επιχειρήσει μέσω ζωντανής μετάδοσης από το θέατρό τους στη ρωσική τηλεόραση, να εμψυχώσουν τους κατοίκους της χώρας και να ευχαριστήσουν τους γιατρούς και όσους δουλεύουν νυχθημερόν για την αναχαίτιση του κορωνοϊού.

Την ανακοίνωση εξέδωσε ο γενικός διευθυντής των μπαλέτων, Βλαντιμίρ Γιούριν, ο οποίος επεσήμανε πως όλοι είναι τώρα σε περιορισμό, προσθέτοντας όμως ότι «είμαστε όλοι μαζί, ενωμένοι», τη στιγμή που η Ρωσία βρίσκεται σε καραντίνα, με 21.102 κρούσματα και 170 νεκρούς αυτή την ώρα.

«Ήμουν πολύ χαρούμενος που γύρισα, αλλά είναι ασυνήθιστο να βλέπεις άδειο το θέατρο», ανέφερε ο χορευτής Σεργκέι Πολούνιν, ο οποίος όμως πολύ συγκινητικά δήλωσε ότι «όταν πήγαινα στη σκηνή, είχα ακόμη το συναίσθημα, ότι ο κόσμος είναι εκεί».

Ιστορικό διάγγελμα του Εμανουέλ Μακρόν: Ξεπέρασε ακόμη και τον τελικό του Μουντιάλ σε τηλεθέαση

Ιστορικό αποδείχθηκε το διάγγελμα του Εμανουέλ Μακρόν προς το γαλλικό λαό για τον κορωνοϊό, στο οποίο ανακοίνωσε την παράταση των μέτρων περιορισμού στην χώρα μέχρι τις 11 Μαΐου, με την εν λόγω δημόσια εμφάνιση να «σπάει» όλα τα κοντέρ στην τηλεθέαση, ξεπερνώντας ακόμη και τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2018, όπου οι «τρικολόρ» είχαν κατακτήσει την κούπα.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας έφτασε πολύ κοντά στους 37 εκατομμύρια τηλεθεατές, την ώρα που απευθυνόταν στους συμπατριώτες του, με τηα στοιχεία που δίνονται. Ακόμη πιο εντυπωσιακό, μάλιστα, είναι το απίθανο 94.4% που σημείωσε, ποσοστό που δείχνει πόσοι εκ των Γάλλων, που παρακολούθησαν τηλεόραση, είδαν έστω και μια στιγμή το διάγγελμά του.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, που δόθηκαν στη δημοσιότητα, τα νούμερα αυτά ξεπέρασαν κατά πολύ, τόσο το διάγγελμά του το Δεκέμβριο του 2018 για τα «κίτρινα γιλέκα» όσο και τον τελικό του Μουντιάλ την ίδια χρονιά, με τα δύο γεγονότα να έχουν σε μέσο όρο 23 εκατομμύρια και 26 εκατομμύρια τηλεθεατές αντίστοιχα.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share