Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Σεισμός 3,6 Ρίχτερ στη Γαύδο

Που ήταν το επίκεντρο;

13 Απριλίου 2020 15:57
Σεισμός 3,6 Ρίχτερ στη Γαύδο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σεισμική δόνηση μεγέθους 3,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε το μεσημέρι στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Γαύδου. Με τον Εγκέλαδο τα ταρακουνάει το πρωί τόσο την Πάργα όσο και την Κρήτη.

Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται στα 19 χλμ νότια της Γαύδου και το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 25 χιλιόμετρα.

Διπλή σεισμική δόνηση στην Ελλάδα (photo)

Διπλή σεισμική δόνηση σημειώθηκε χθες το βράδυ στην Ελλάδα, με τον Εγκέλαδο να χτυπά τόσο την Κόρινθο όσο και την Κεφαλονιά. Ενώ, χθες ταρακουνήθηκε και η Θήβα.

Συγκεκριμένα, σεισμός μεγέθους 3,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε κοντά στην Κόρινθο λίγο μετά τα μεσάνυχτα, σύμφωνα με προκαταρκτική εκτίμηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

​Το επίκεντρο του σεισμού - ο οποίος σημειώθηκε στις 00.14 - εντοπίζεται 12 χιλιόμετρα νότια - νοτιοανατολικά από την Κόρινθο. Το εστιακό βάθος εκτιμάται στα 10 χιλιόμετρα.

Κατά το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Ινστιτούτο (EMSC), ο σεισμός είχε μέγεθος 3,6 Ρίχτερ. Βάσει μαρτυριών στο EMSC, η δόνηση έγινε αισθητή σε αρκετές περιοχές της Κορινθίας. Ο σεισμός έγινε αισθητός - σε μικρότερο βαθμό - και σε περιοχές της Αττικής.

Επίσης, στη 1 τα ξημερώματα σημειώθηκε άλλη μία αισθητή δόνηση, αυτή τη φορά στην Κεφαλονιά. Ο σεισμός ήταν μεγέθους 3,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και είχε επίκεντρο 14 χλμ νοτιοδυτικά της Ιθάκης και πιο συγκεκριμένα έξω από το λιμάνι της Σάμης, με εστιακό βάθος στα 5 χλμ.

Σεισμός στην Κω

Ασθενής σεισμική δόνηση μεγέθους 3,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Ευρωπαϊκού - Μεσογειακού EMSC, σημειώθηκε στις 06:00, σε υποθαλάσσια περιοχή, βορειοανατολικά της Κω.

Το εστιακό βάθος του σεισμού, σύμφωνα με την εκτίμηση του EMSC, υπολογίζεται στα 15 χλμ.Το ακριβές επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται, στα 26 χλμ. βορειοανατολικά από την πόλη της Κω. Επίσης, σεισμική δόνηση 3,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε χθες και στην περιοχή της Αμαλιάδας.

H αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών δίνει το σεισμό στα 3 Ρίχτερ, με εστιακό βάθος τα 10 χλμ., και επίκεντρο 31 χλμ. ανατολικά - βορειοανατολικά της Κω.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share