Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

«Το πρόβλημα στους Ρομά είναι αυτά τα 200-300 άτομα» - Αποκαλύψεις από τον Δήμαρχο Λάρισας

Όλα όσα είπε

13 Απριλίου 2020 11:21
«Το πρόβλημα στους Ρομά είναι αυτά τα 200-300 άτομα» - Αποκαλύψεις από τον Δήμαρχο Λάρισας
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τη θετική είδηση, ότι οι Ρομά που βρίσκονται στον οικισμό της Λάρισας μοιάζουν να έχουν προσαρμοστεί στα περιοριστικά μέτρα της Κυβέρνησης στην περιοχή, με το στρατό ακόμη να είναι πιθανό να εμπλακεί, διέδωσε ο Δήμαρχος της πόλης, Απόστολος Καλογιάννης, ο οποίος μιλώντας στον ΑΝΤ1 επεσήμανε, ότι το ζήτημα δεν ήταν όλος ο οικισμός, αλλά μια μερίδα ατόμων που προκαλεί μονίμως προβλήματα.

Ο κύριος Καλογιάννης ανέφερε πως «η καλή είδηση είναι πως οι Ρομά τηρούν τα μέτρα κι έχουν συνειδητοποιήσει την κατάσταση. Στην κατεύθυνση αυτήν, έχουμε προσλάβει και έξι διαμεσολαβητές, οι οποίοι γυρίζουν στην κοινότητα και, όποτε χρειάζεται επιβάλλουν την τάξη».

Αμέσως μετά, θέλησε να αποφύγει οποιαδήποτε οπαδοποίηση του προβλήματος, που είχε δημιουργηθεί, προσθέτοντας ότι «εκεί είναι 3.000-3.500 άτομα, αλλά δεν ισχύουν για όλους τα ίδια. Είναι 200-300 άτομα αυτά, που δημιουργούν μόνιμα προβλήματα, αλλά κι αυτά νομίζω πως τώρα έχουν καταλάβει, ότι κινδυνεύει η ζωή τους. Το 1/3 της πόλης είναι κλεισμένο, επομένως και τα προβλήματα, που ζούμε, είναι πρωτόγνωρα. Ο Δήμος τροφοδοτεί τους ανθρώπους και κάνει τα πάντα, για να μην ταλαιπωρείται κανείς».

Δείτε το βίντεο στο Athensmagazine.gr:

Απαγόρευση κυκλοφορίας στον οικισμό Ρομά: "Δεν μπορεί κανείς να κλέψει, να ζητιανέψει..."

Ο πρόεδρος της Θεσσαλικής Ομοσπονδίας των Ρομά μίλησε για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, με τα μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας προκαλώντας αντιδράσεις με τις δηλώσεις του.

Σε δήλωσή του σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό, ζητά στήριξη από την πολιτεία καθώς... «ο Ρομά δεν μπορεί να βγει έξω, να κάνει τον πλανώδιο, να κλέψει να ζητιανέψει, να φέρει λεφτά και να ταΐσει την οικογένειά του!».

Στον οικισμό των Ρομά στην Λάρισα βρέθηκαν ο Σωτήρης Τσιόδρας και ο Νίκος Χαρδαλιάς, για να τους ενημερώσουν για την κατάσταση, ενώ δεν έλειψαν και οι συγκρούσεις από την παρουσία τους.

Κορωνοϊός - Ελλάδα: 56 νέα κρούσματα - 2.011 συνολικά

Ο λοιμωξιολόγος, Σωτήρης Τσιόδρας, μίλησε για την πορεία της εξάπλωσης του κορωνοϊού στη χώρα μας, ανακοινώνοντας 56 νέα κρούσματα.

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού έφτασαν τα 2.011, είπε ο Σωτήρης Τσιόδρας, ενώ 77 άνθρωποι νοσηλεύονται στις ΜΕΘ. Τέσσερις νεκροί το τελευταίο εικοσιτετράωρο, συνολικά ανέρχονται σε 90.

Ο κ.Τσιόδρας έκανε εκτενή αναφορά στους Ρομά και ευχαρίστησε τους Ρομά στη Λάρισα για την υπεύθυνη στάση τους, όπως είπε και επανέλαβε αυτά που τους είχε πει λίγες ώρες νωρίτερα στον οικισμό της Νέας Σμύρνης, ότι «είμαστε μαζί τους» και τόνισε ότι υπάρχει ισότιμη πρόσβαση στο σύστημα υγείας και στήριξη όπως σε κάθε πολίτη, ενώ όπως θα δείτε εδώ επισκέφθηκε μαζί με τον Νίκο Χαρδαλιά τον οικισμό τους στην Λάρισα.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share