Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Κορωνοϊός: Πλήρη απαγόρευση κυκλοφορίας στο Δήμο Ιωαννίνων αποφάσισε ο Νίκος Χαρδαλιάς!

Νέα μέτρα!

12 Απριλίου 2020 20:10
Κορωνοϊός: Πλήρη απαγόρευση κυκλοφορίας στο Δήμο Ιωαννίνων αποφάσισε ο Νίκος Χαρδαλιάς!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Την απαγόρευση κυκλοφορίας αποφάσισε ο Νίκος Χαρδαλιάς στο Δήμο Ιωαννίνων, με τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας να προχωρά στην εν λόγω δράση, για να περιοριστεί ο συνωστισμός σε ορισμένα σημεία της περιοχής εξαιτίας του κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα, ο κύριος Χαρδαλιάς τόνισε, ότι από την Κυριακή 12 Απριλίου και μέχρι και την 27η Απριλίου καθημερινά από τις 2 το μεσημέρι μέχρι τις 8 το άλλο πρωί, απαγορεύεται η κυκλοφορία πολιτών στις πολυσύχναστες περιοχές του Δήμου Ιωαννίνων. Δείτε και τις δράσεις του για τη Θεία Κοινωνία σε Κουκάκι και Κέρκυρα.

Το μέτρο αυτό αφορά τους δρόμους:

1. Από πλατεία Μαβίλη μέχρι τέλος ποδηλατόδρομου - πεζόδρομου Ανατολής

2. Παράδρομοι εκατέρωθεν της περιφερειακής οδού Ιωαννίνων .(Από τη διασταύρωση Στ. Νιάρχου έως το τούνελ Αεροδρομίου - οδός Μεγάλου Αλεξάνδρου

3. Περιαστικό μονοπάτι δασυλλίου Ιωαννίνων, στην περιοχή Φρόντζου

Τα Σαββατοκύριακα η απαγόρευση είναι καθολική.

Το αίτημα για την επιπλέον λήψη μέτρων στα Ιωάννινα είχαν διατυπώσει με γραπτή αναφορά τους στη Γ.Γρ.Πολιτικής Προστασίας.ο περιφερειάρχης Ηπείρου και ο δήμαρχος Ιωαννίνων.

Κορωνοϊός: 33 νέα κρούσματα στην Ελλάδα - Στα 2.114 συνολικά

Στα 2.114 έφτασαν τα κρούσματα του κορωνοϊού στην χώρα μας, με 33 ακόμη να ανακοινώνονται σήμερα (12/4) και το 56.9% να αφορά άνδρες, ενώ η Κυβέρνηση επιβεβαίωσε τους 98 θανάτους, με δύο ακόμη να καταγράφονται το μεσημέρι.

Από αυτά, 542 (25.6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 819 (38.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

76 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. 15 (19.7%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Το 80.3% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.

15 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 5 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 98 θανάτους συνολικά στη χώρα. Οι 26 ήταν γυναίκες (26.5%) και οι υπόλοιποι άνδρες.

Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 72 έτη και το 88.8% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Έχουν συνολικά ελεγχθεί 42.261 κλινικά δείγματα.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share