Τετάρτη, 01 Μαΐου 2024

Συναγερμός στη Θεσσαλονίκη: Πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού σε δημοτικό υπάλληλο

Βρισκόταν σε ειδική άδεια

11 Απριλίου 2020 19:33
Συναγερμός στη Θεσσαλονίκη: Πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού σε δημοτικό υπάλληλο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Συναγερμός σήμανε στη Θεσσαλονίκη καθώς πριν λίγη ώρα επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού σε δημοτικό υπάλληλο. ενώ μόλις δυο 24ωρα πριν δύο ασθενείς πήραν εξιτήριο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση από το γραφείο του δημάρχου, Κωνσταντίνου Ζέρβα, η είδηση έγινε γνωστή στη δημοτική αρχή χθες το απόγευμα και από σήμερα η υπηρεσία στην οποία εργαζόταν ο υπάλληλος, στην περιοχή των Κωνσταντινουπολίτικων, θα λειτουργεί με το ελάχιστο προσωπικό ασφαλείας, για λόγους φύλαξης του χώρου και για έκτακτη ανάγκη.

Αναφέρεται επίσης, πως ο συγκεκριμένος υπάλληλος, από τις 27 Μαρτίου, έκανε χρήση ειδικής άδειας, καθώς σύμφωνα με τον ίδιο, κατά την εμφάνισή του στο χώρο εργασίας αισθανόταν αδιαθεσία, ενώ στη συνέχεια η άδειά του παρατάθηκε.

Στην ίδια ανακοίνωση, συμπληρώνεται πως η δημοτική αρχή επικοινώνησε με τις αρμόδιες υγειονομικές αρχές, όπου δόθηκαν οδηγίες και διαβεβαιώσεις πως η περιγραφόμενη κατάσταση δεν συνιστά λόγο ανησυχίας, καθώς το χρονικό διάστημα απουσίας του φορέα από το περιβάλλον εργασίας, ήταν ικανά αποτρεπτικό για τη διασπορά του ιού.

Η διοίκηση του δήμου προχώρησε σήμερα σε απολύμανση του χώρου, ενώ ο κ.Ζέρβας επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον υπάλληλο και ενημερώθηκε για την κλινική του κατάσταση, η οποία είναι καλή, και του ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση.

Όπως τονίζεται, με ενέργειες του δημάρχου θα υπάρξει άμεση μέριμνα για το οικογενειακό περιβάλλον του υπαλλήλου, ώστε να διασφαλιστεί κατά το δυνατόν η υγεία και η ασφάλειά του.

Νίκος Χαρδαλιάς: Σε λειτουργία 111 ακόμη λαϊκές αγορές

Στις καθιερωμένες ανακοινώσεις προέβη και σήμερα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, ενώ νωρίτερα ο κ. Τσιόδρας είχε κάνει τις ανακοινώσεις σχετικά με τα νέα κρούσματα στη χώρα μας, δείτε εδώ όλα όσα είπε..

Ο κύριος Χαρδαλιάς μίλησε σχετικά με τις δομές προσφύγων στη Λάρισα καθώς και τα κρούσματα κορωνοϊού που ανιχνεύθηκαν σε αυτές όπως επίσης και για τη λειτουργία των λαϊκών αγορών.

Συνολικά τα κρούσματα είπε ο κ. Χαρδαλιάς είναι 25 στον καταυλισμό Ρομά στη Λάρισα και συμπλήρωσε ότι τα 16 από αυτά νοσηλεύονται σε κέντρο αποκατάστασης.Παράλληλα ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε πως οι έλεγχοι δεν χαλαρώνουν, το αντίθετο, γι αυτό και αφαιρούνται οι άδειες λειτουργίας 4 λαϊκών αγορών, που παραβίασαν τους όρους λειτουργίας.

«Eίμαστε σε ένα κρίσιμο σημείο. Τα πάντα παραμένουν οριακά και δεν έχουμε κανένα περιθώριο χαλάρωσης, Ο βαθμός επιφυλακής είναι υψηλός» δήλωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης με τον κ. Σωτήρη Τσιόδρα όπου ανακοινώθηκε πως ο συνολικός αριθμός των νεκρών στην Ελλάδα είναι 93.

Επίσης ο κ. Χαρδαλιάς αποκάλυψε πως διπλασιάζεται ο αριθμός των λαϊκών αγορών προκειμένου να αποφευχθεί περαιτέρω συνωστισμός.

Στις 111 που λειτουργούν σήμερα θα προστεθούν επιπλέον 111 παράλληλες λαϊκές αγορές, που θα λειτουργούν τις ίδιες ώρες αλλά σε άλλα σημεία του κάθε δήμου. Ο κ. Χαρδαλιάς κατά τη σημερινή ενημέρωση επισήμανε ότι οι έλεγχοι στις λαϊκές αγορές θα συνεχιστούν και θα είναι ενδελεχείς.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share