Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός: Πιθανότητα ακόμη και για εμπλοκή του Στρατού στην καραντίνα για τους Ρομά

Τι ισχύει;

11 Απριλίου 2020 10:03
Κορωνοϊός: Πιθανότητα ακόμη και για εμπλοκή του Στρατού στην καραντίνα για τους Ρομά
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πιθανότητα ακόμη και για εμπολοκή του Στρατού στην καραντίνα του οικισμού των Ρομά στη Λάρισα εξετάζεται από την Κυβέρνηση, η οποία έλαβε άμεσα μέτρα, μετά τα 20 κρούσματα κορωνοϊού που υπήρξαν στο εν λόγω σημείο, κλείνοντας τις λαϊκές όλης της Θεσσαλίας και θέτοντας απαγόρευση κυκλοφορίας, τόσο στον οικισμό όσο και στη δομή προσφύγων στο Κουτσόχερο.

«Η κατάσταση είναι δύσκολη και το παράδειγμα της Λάρισας έρχεται να αποδείξει και το πόσο εύθραυστη είναι», είπε ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, σημειώνοντας ότι τέτοια επιδημιολογικά φορτία σε πολλές περιοχές μπορεί να δημιουργήσουν ανεξέλεγκτες καταστάσεις και να οδηγηθούμε εκεί που με τόση μεγάλη προσπάθεια έχουμε αποφύγει αυτόν τον καιρό. Όπως τόνισε το σχέδιο δράσης θα επικαιροποιείται από τις καθημερινές εξελίξεις.

Οι έλεγχοι και η ιχνηλάτηση στην περιοχή συνεχίζεται, ενώ υπάρχουν αναφορές ότι και σε άλλους οικισμούς Ρομά που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή υπάρχουν περιπτώσεις που κατέληξε η ιχνηλάτηση.

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός μιλώντας στο ΣΚΑΪ άφησε ανοιχτό το ενεδεχόμενο να αναλάβει ο στρατός τη φύλαξη οικισμών στη Λάρισα διευκρινίζοντας ότι κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί εάν δεν υπάρξουν αποτελέσματα από την προσπάθεια που καταβάλλεται ήδη για να τηρηθεί η καραντίνα.

«Αν δεν καταλάβουν ότι είναι δικό τους πρώτα το πρόβλημα στα παιδιά τους στις οικογένειες τους, ίσως πάμε σε πιο δραστικά μέτρα» ανέφερε τονίζοντας πως η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη, ενώ σημείωσε ότι «Υπάρχουν και άνθρωποι που το είχαν καταλάβει και είναι στα σπίτια και μας τηλεφωνούν».

Παράλληλα, η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη ζήτησε την απαγόρευση μετακίνησης των Ρομά της Λάρισας προς τον Βόλο και τις άλλες θεσσαλικές πόλεις, διότι υπάρχει κίνδυνος διασποράς του κορωνοϊού.

Απαγόρευση κυκλοφορίας στον οικισμό Ρομά: "Δεν μπορεί κανείς να κλέψει, να ζητιανέψει..."

Ο πρόεδρος της Θεσσαλικής Ομοσπονδίας των Ρομά μίλησε για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, με τα μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας προκαλώντας αντιδράσεις με τις δηλώσεις του.

Σε δήλωσή του σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό, ζητά στήριξη από την πολιτεία καθώς... «ο Ρομά δεν μπορεί να βγει έξω, να κάνει τον πλανώδιο, να κλέψει να ζητιανέψει, να φέρει λεφτά και να ταΐσει την οικογένειά του!».

Στον οικισμό των Ρομά στην Λάρισα βρέθηκαν ο Σωτήρης Τσιόδρας και ο Νίκος Χαρδαλιάς, για να τους ενημερώσουν για την κατάσταση, ενώ δεν έλειψαν και οι συγκρούσεις από την παρουσία τους.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share