Τετάρτη, 02 Δεκεμβρίου 2020

Θεσσαλία: Καταστροφές και προβλήματα λόγω κακοκαιρίας

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης

7 Απριλίου 2020 00:16
Θεσσαλία: Καταστροφές και προβλήματα λόγω κακοκαιρίας
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αποκλεισμένοι επί τρεις μέρες, εξαιτίας κατολισθήσεων που προκάλεσε η κακοκαιρία και η έντονη βροχόπτωση στην περιοχή είναι ακόμα οι κάτοικοι της περιοχής Οβριός.

Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Βόλου, ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου, Γιάννης Δελετζές, ο δρόμος που έκλεισε λόγω των κατολισθήσεων δεν αποκαταστάθηκε. Παράλληλα σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης είναι και η Χαλκιδική, αφού οι καταστροφές είναι τεράστιες.

Σοβαρές καταστροφές έχουν σημειωθεί λόγω της κακοκαιρίας στο οδικό δίκτυο της επαρχιακής οδού Ζαγοράς – Πουρίου, καθώς σε σημείο που βρίσκεται εντός του οικισμού Πουρίου έχει αποκοπεί πλήρως η πρόσβαση. Το Πουρί βρίσκεται κομμένο στα δύο, ενώ δεν υπάρχει πλέον δυνατότητα προσέγγισης στο χωριό από λεωφορείο του ΚΤΕΛ Μαγνησίας.

Στην περιοχή Πουρίου, τρία σπίτια βρίσκονται στον «αέρα» εξαιτίας καθιζήσεων που έχει υποστεί το έδαφος. Τα προβλήματα στατικότητας των τριών αυτών σπιτιών ξεκίνησαν να δημιουργούνται από τις βροχοπτώσεις του 2018, ωστόσο συνεχώς επιδεινώνονται ύστερα από κάθε βροχόπτωση, μέσα στα δύο αυτά χρόνια. Μάλιστα, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ Βόλου, το ένα από τα τρία σπίτια έχει κριθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες κατεδαφιστέο, ωστόσο οι ιδιοκτήτες του δεν έχουν προχωρήσει στην κατεδάφιση λόγω κόστους.

καταστροφή στη Ζαγόρα

Ο δήμαρχος Ζαγοράς - Μουρεσίου, Παναγιώτης Κουτσάφτης, επικοινώνησε τηλεφωνικά την Κυριακή με τον υπουργό Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκο, ο οποίος δεσμεύθηκε για άμεση έκτακτη ενίσχυση του Δήμου.

Στα δύο κόπηκε ο δρόμος από τη Μακρινίτσα για Βόλο, προς την Κουκουράβα πριν το πάρκιγκ, εξαιτίας της έντονης βροχόπτωσης.

Στο σημείο βρέθηκε αστυνομική δύναμη που έκλεισε το δρόμο, ενώ η μετακίνηση προς τη Μακρινίτσα γίνεται μέσω Πορταριάς.

Με απόφαση του Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας, αποφασίστηκε η προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας στην επαρχιακή οδό Μακρινίτσας – Βόλου., σύμφωνα με το magnesianews.gr

 

Περιφέρεια

Ροή ειδήσεων

Share