Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Σκιάθος, Σκόπελος, Νότιο Πήλιο - Κινδύνευσε ζευγάρι στο Σχηματάρι

Σφοδρή κακοκαιρία σ' σόλη την χώρα!

6 Απριλίου 2020 12:15
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Σκιάθος, Σκόπελος, Νότιο Πήλιο - Κινδύνευσε ζευγάρι στο Σχηματάρι
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μεγάλες καταστροφές έφερε το κύμα κακοκαιρίας που «χτυπάει» τις τελευταίες ώρες τη χώρα και κυρίως την κεντρική και βόρεια Ελλάδα.

Κινδύνεψε ζευγάρι στο Σχηματάρι

Συναγερμός σήμανε το πρωί στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Οινοφύτων όταν ενημερώθηκε για εγκλωβισμένο αυτοκίνητο με δύο επιβάτες στον παράδρομο της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας.

Οι πυροσβέστες που έσπευσαν στην περιοχή απεγκλώβισαν τους ηλικιωμένους που μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας Σχηματαρίου και σύμφωνα με πληροφορίες είναι καλά στην υγεία τους .

Οι έντονες βροχοπτώσεις στην περιοχή του Σχηματαρίοιυ έχουν δημιουργήσει πολλά προβλήματα σε αρκετά σημεία του οδικού δικτύου στον Δήμο Τανάγρας- Οινοφύτων, αφού φούσκωσε και ο Ασωπός κλείνοντας το δρόμο και σε άλλα σημεία, όπως θα δείτε στις φωτογραφίες που ακολουθούν.

Για τους φίλους που είναι σπίτι σας στέλνω την κατάσταση που επικρατεί έξω!!!

Posted by Giwrgos Vougesis on Sunday, April 5, 2020

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Σκιάθος, Σκόπελος, Νότιο Πήλιο και Ζαγορά

Μεγάλες καταστροφές έφερε το κύμα κακοκαιρίας που «χτυπάει» τις τελευταίες ώρες τη χώρα, με αποτέλεσμα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης να κηρυχθούν οι Σκιάθος, Σκόπελος, Νότιο Πήλιο και Ζαγορά.

Σφοδρή καταιγίδα στη Σκιάθο

Στη Σκιάθο, η συνεχής βροχόπτωση, περισσότερο από 48 ώρες, και η σφοδρή καταιγίδα που έπληξε το νησί για έξι ώρες κατά τη διάρκεια της νύχτας του Σαββάτου, συνοδευόμενη από σφοδρές ριπές ανέμων, προκάλεσαν μεγάλες ζημιές μέσα στη Χώρα, όπου δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, πλημμύρισαν σπίτια και καταστήματα και μεταφέρθηκαν τεράστιες ποσότητες νερού και λάσπης στο λιμάνι και άλλες περιοχές.

Η Σκόπελος και ειδικότερα οι περιοχές Γλώσσα, Λουτράκι, Έλιος αλλά και η Χώρα, επλήγησαν από σφοδρή καταιγίδα κατά τη διάρκεια της νύχτας. Το ύψος του βρόχινου νερού, σύμφωνα με την ΕΜΥ, έφθασε τα 67mm.

Σε ποτάμια οι δρόμοι στο Πήλιο

Ο Δήμος Νοτίου Πηλίου επλήγη από τη σφοδρή κακοκαιρία τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, για περίπου τέσσερις ώρες, και οι δρόμοι στις κωμοπόλεις και τα χωριά μετατράπηκαν σε ποτάμια.

Το φράγμα Παναγιώτικο στον Δήμο Νοτίου Πηλίου έχει φτάσει στο ανώτατο επίπεδο της στάθμης του και παρουσιάζει υπερχείλιση με αποτέλεσμα χιλιάδες τόνοι υδάτων να φεύγουν προς τα ρέματα με τεράστια δύναμη και εγκυμονούν μεγάλοι κίνδυνοι για νέες πλημμύρες.

Επλήγη για δεύτερη φορά ο Δήμος Ζαγοράς-Μουρεσίου

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε πάλι ο Δήμος Ζαγοράς-Μουρεσίου, καθώς η περιοχή επλήγη για δεύτερη φορά μέσα στις τελευταίες 10 ημέρες, με τεράστιες ζημιές σε έργα υποδομής, στην οδοποιία και με μεγάλες κατολισθήσεις.

Προβλήματα υπάρχουν στον δρόμο Καράβωμα-Ζαγοράς, στον δρόμο από τη Ζαγορά προς το Χορευτό, ενώ βράχοι και τεράστιοι όγκοι χωμάτων και λάσπης έχουν κανει αδιάβατους τους δρόμους σε πολλά σημεία.

Ο δήμαρχος Ζαγοράς, Παναγιώτης Κοτσάφτης, επικοινώνησε και με τον υπουργό Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκο, τον οποίο ενημέρωσε για την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή και για τις ανάγκες που προκύπτουν εξαιτίας της σφοδρής κακοκαιρίας.

Πολλές είναι και η καταστροφές που σημειώθηκαν και στη Ξάνθη, όπου ο άερας και η βροχή παρέσυραν μαντρότοιχο από τα ΣΟΑ Ξάνθης σε έκταση περίπου 30 μέτρων.

Ο τοίχος έπεσε πάνω σε σταθμευμένα ΙΧ και προκάλεσε ζημιές σε τουλάχιστον ένα από αυτά.

Στα όριά του ο ποταμός Ληθαίος στα Τρίκαλα

Στα όρια του βρίσκεται ο ποταμός Ληθαίος που διατρέχει την πόλη των Τρικάλων. Όπως καταγράφει το trikalavoice.gr η στάθμη του ποταμού έχει φτάσει ακριβώς στα όρια της κοίτης του, ενώ σε κάποια σημεία, τόσο στο κέντρο της πόλης, όσο και στην περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου έχει κατακλύσει και τις όχθες.

Πιθανές κατολισθήσεις στη Κεντρική Μακεδονία

Το ενδεχόμενο κατολισθήσεων στο οδικό δίκτυο της Σιθωνίας στη Χαλκιδική εστιάζουν την προσοχή τους οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΚΜ).

Όπως επισημαίνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής Γιάννης Γιώργος, λόγω των βροχοπτώσεων που σημειώθηκαν, το έδαφος έχει φουσκώσει και δεν αποκλείεται να παρατηρηθούν περιπτώσεις διάβρωσης και πτώσης βράχων στο οδόστρωμα. Οι αρμόδιες υπηρεσίες παρακολουθούν την κατάσταση, ενώ οι κατολισθήσεις που έγιναν τις προηγούμενες ημέρες έχουν αντιμετωπιστεί.

«Έχουν τραβηχτεί τα νερά, έχει πέσει η στάθμη τους», σημειώνει ο κ. Γιώργος, ενώ σε ό,τι αφορά το αγροτικό οδικό δίκτυο, αναφέρει ότι υπάρχουν ζητήματα τα οποία αντιμετωπίζονται από τον δήμο της περιοχής και τις υπηρεσίες της πολιτικής προστασίας.

Σε ποιες περιοχές χιόνισε;

Χιόνισε το βράδυ της Κυριακής στα ορεινά της Ελασσόνας και στη Σπηλιά στη Λάρισα χωρίς όμως να προκληθούν ιδιαίτερα προβλήματα. Τα μηχανήματα επιχείρησαν στο Λιβάδι και στο δρόμο Ελασσόνας- Κατερίνης στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου όπου τα φαινόμενα ήταν πιο έντονα., αλλά και στα υπόλοιπα σημεία του οδικού δικτύου.

Ο συναγερμός για την Περιφέρεια Θεσσαλίας δεν έχει τελειώσει καθώς παρ΄όλο οι χιονοπτώσεις φαίνεται να υποχωρούν ίσως από το μεσημέρι – σύμφωνα με την ΕΜΥ- να υπάρξουν ισχυρά φαινόμενα με βροχές και καταιγίδες στην ανατολική Θεσσαλία και κυρίως στα παράλια της Λάρισας.

Προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες από τους θυελλώδεις ανέμους

Προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, σε ορισμένες περιοχές, έχουν προκαλέσει οι ισχυροί άνεμοι, που σύμφωνα με την ΕΜΥ στο ανατολικό Αιγαίο φθάνουν κατα τόπους τα 9 και στο βόρειο Αιγαίο τα 10 μποφόρ.

Από το λιμάνι του Πειραιά δεν πραγματοποιήθηκε το δρομολόγιο του «super jet» για τις Κυκλάδες ενώ κλειστή είναι η γραμμή Ελευσίνα-Φανερωμένη Σαλαμίνα.

Από το Λαύριο δεν πραγματοποιήθηκε το δρομολόγιο για Κέα ενώ κλειστή είναι η γραμμή Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη στη βόρεια Ελλάδα.

Κλειστό είναι, επίσης, το πορθμείο Ρίο-Αντίρριο.

Οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν σήμερα καλό είναι πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για τυχόν αλλαγές ή τροποποιήσεις των δρομολογίων.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share