Σάββατο, 16 Ιανουαρίου 2021

Αίγιο: Ανήλικος παραβίασε τα μέτρα και οδήγησε μεθυσμένος

Τραγικό

4 Απριλίου 2020 19:42
Αίγιο: Ανήλικος παραβίασε τα μέτρα και οδήγησε μεθυσμένος
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ένα ανήλικο Ελληνόπουλο υποβλήθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής σε έλεγχο από αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε., οι οποίοι σταμάτησαν στο Αίγιο το αυτοκίνητο που οδηγούσε και του ζήτησαν το δικαιολογητικό για κατ' εξαίρεση μετακίνησης.

Ο 17χρονος όχι μόνο δεν είχε φροντίσει να εξασφαλίσει τη μετακίνησή του, αλλά δεν διέθετε ούτε άδεια ικανότητας οδήγησης, ενώ υποβλήθηκε και σε αλκοτέστ που έδειξε ότι οδηγούσε υπό την επήρεια μέθης. Μετά από αυτά, συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αιγίου κατηγορούμενος για σωρεία παραβάσεων του Κ.Ο.Κ., ενώ του επιβλήθηκε και το προβλεπόμενο διοικητικό πρόστιμο για παραβίαση της απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Στις ίδιες παραβάσεις υπέπεσε και ένας 45χρονος Έλληνας ο οποίος συνελήφθη το απόγευμα της Πέμπτης στη Ναύπακτο από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., όταν διαπιστώθηκε ότι οδηγούσε το αυτοκίνητό του υπό την επήρεια μέθης και ενώ του είχε αφαιρεθεί η άδεια ικανότητας οδήγησης. Παράλληλα, δεν είχε άδεια για μετακίνηση κι έτσι, εκτός από την προσαγωγή του στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Μεσολογγίου, «χρεώθηκε» και με το πρόστιμο των 150 ευρώ.

Να σημειωθεί ότι η απαγόρευση της κυκλοφορίας πήρε παράταση μέχρι της 27 Απρίλη, σύμφωνα με τον Νίκο Χαρδαλιά.

Νέα γραμμή 10306 - Τι προσφέρει και σε ποιους απευθύνεται

Σε λειτουργία βρίσκεται από σήμερα το πρωί η τηλεφωνική Γραμμή Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης 10306, λόγω του κορωνοϊού που μας έχει βάλει σε μια νέα καθημερινότητα, που για πολλούς μπορεί να είναι σκληρή και να νιώθουν ότι τους ψυχοπλακώνει.

Σε αυτό το κλίμα και με αίσθημα επιστημονικής ευθύνης και κοινωνικής αλληλεγγύης, ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ κ. Θάνος Δημόπουλος, σε συνεργασία με την Α’ Πανεπιστημιακή Ψυχιατρική Κλινική του Αιγινητείου Νοσοκομείου (Διευθυντής Καθ. Λάμπης Παπαγεωργίου), ανέλαβαν την πρωτοβουλία για την οργάνωση και λειτουργία τηλεφωνικής γραμμής βοήθειας, συμβουλευτικής και ψυχολογικής υποστήριξης των συμπολιτών μας.

Η τηλεφωνική γραμμή βοήθειας προσφέρει ένα παράθυρο διαλόγου, συμβουλών και ελπίδας και δίνει τη δυνατότητα σε άτομα που αντιμετωπίζουν κάποιο θέμα ψυχικής υγείας, για παράδειγμα Παθολογικό Άγχος, Παθολογικό Φόβο, Πανικό να μιλήσουν, να στηριχθούν και να έλθουν πιο κοντά στη λύση του προβλήματος.

Η τεράστια ανταπόκριση που υπήρξε από τους πολίτες της χώρας έδειξε και δείχνει τη μεγάλη αναγκαιότητα που υφίσταται αυτές τις κρίσιμες ώρες, για ενδυνάμωση και ψυχική στήριξη των συμπολιτών μας καθ’ υπαγόρευση της αδιαπραγμάτευτης οδηγίας που λέει ΝΑΙ στη ΖΩΗ και συμπυκνώνεται στο Τρίπτυχο:

«Σώμα Υγιές, Ψυχή Εύπορος, Φύση Ευπαίδευτος»

Μετά τις άοκνες προσπάθειες του επιστημονικού επιτελείου της Α’ Ψυχιατρικής Κλινικής ΕΚΠΑ, που στάθηκε εγκαίρως στο πλευρό κάθε πολίτη που δοκιμάζεται, είμαστε σήμερα στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι σε συνεργασία με το Υπουργείου Υγείας, η γραμμή ψυχοκοινωνικής στήριξης του Αιγινήτειου Νοσοκομείου γίνεται 5ψήφια, δηλαδή 10306

 Ο νέος πενταψήφιος αριθμός (10306) προσφέρει
(επιγραμματικά διατυπωμένο) τις ακόλουθες υπηρεσίες

 Ψυχολογική Υποστήριξη από έγκριτους Ψυχολόγους

 Ψυχιατρική αξιολόγηση & Συμβουλευτική

 Ψυχολογική Υποστήριξη για Θέματα Παιδιού και Οικογένειας

 Ψυχολογική Υποστήριξη για την Επαγγελματική

Εξουθένωση Εργαζομένων στο Πεδίο της Υγειονομικής Περίθαλψης

 Κοινωνική Αρωγή από Ομάδα Κοινωνικών Λειτουργών.

Στο Προαναφερθέν Πλαίσιο μετέχουν Ενεργά

(Σε Αλφαβητική αποτύπωση)

 Α’ Ψυχιατρική Κλινική Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

(ΕΚΠΑ) Αιγινήτειο Νοσοκομείο

 Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης

 Ομοσπονδία Φορέων Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης & Ψυχικής

Υγείας ΑΡΓΩ

 Το Χαμόγελο του Παιδιού

Σημειώνεται ότι τον Επιστημονικό Συντονισμό του Συνολικού Εγχειρήματος

Επωμίζεται η Α’ Ψυχιατρική Κλινική του ΕΚΠΑ

Η Επιστημονική Επιτροπή αποτελείται από τους:
• Μαρίνα Οικονόμου, Καθηγήτρια Ψυχιατρικής ΕΚΠΑ
• Γιάννη Ζέρβα, Καθηγητή Ψυχιατρικής ΕΚΠΑ
 Ελένη Λαζαράτου, Καθηγήτρια Παιδοψυχιατρικής ΕΚΠΑ
• Φραγκίσκο Γονιδάκη, Επίκουρο Καθηγητή Ψυχιατρικής ΕΚΠΑ
και τελεί υπό τη Διεύθυνση του Καθηγητή Ψυχιατρικής ΕΚΠΑ & Διευθυντή της Α’

Ψυχιατρικής Κλινικής ΕΚΠΑ, Αιγινήτειο Νοσοκομείο

Λάμπη Παπαγεωργίου.

Μένουμε σπίτι και Επικοινωνούμε

Υπολογίζουμε ότι η Χειμέρια Νάρκη (κληροδότημα της Φύσης για να ξεπεραστεί ο Χειμώνας) μπορεί να λειτουργήσει ως χρήσιμη οδηγός παράσταση για να αντιπαρέλθουμε τον Χειμώνα» που επάγει το COVID-19. Να σημειωθεί ότι τα μέτρα για απαγόρευση κυκλοφορίας και περιορισμού των μετακινήσεων πήραν παράταση,

 

Περιφέρεια

Ροή ειδήσεων

Share