Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Aσύλληπτο περιστατικό εν μέσω κορωνοϊού: Μεθυσμένοι νεαροί έφτυσαν αστυνομικούς - Σε προληπτική καραντίνα οι αστυνομικοί (Video)

Σοκ!

4 Απριλίου 2020 12:31
Aσύλληπτο περιστατικό εν μέσω κορωνοϊού: Μεθυσμένοι νεαροί έφτυσαν αστυνομικούς - Σε προληπτική καραντίνα οι αστυνομικοί (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ένα ασύλληπτο περιστατικό εν μέσω καραντίνας για την πανδημία του κορωνοϊού σημειώθηκε στην Ξάνθη, στον δήμο Τοπείρου, με πρωταγωνιστές 4-5 μεθυσμένους νεαρούς. Ενώ, σκηνές που αν μη τι άλλο δείχνουν πως ορισμένοι συμπολίτες μας δεν «βάζουν μυαλό» με τίποτα εκτυλίχθηκαν την Παρασκευή το απόγευμα έξω από την εκκλησία Προφήτη Ηλία στην Αγία Βαρβάρα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από συνδικαλιστές αστυνομικούς, οι νεαροί σε κατάσταση μέθης, βραδινές ώρες, πέρασαν μπροστά από το αστυνομικό τμήμα και όταν ρωτήθηκαν από τους αστυνομικούς να δείξουν βεβαίωση μετακίνησης και για ποιο λόγο κυκλοφορούσαν, εκείνοι αρνήθηκαν τον έλεγχο και αντιστάθηκαν.

Σαν να μην έφτανε αυτό έφτυσαν τους αστυνομικούς, θέτοντας-φυσικά- σε κίνδυνο την υγεία τους, σε περίπτωση που οι δράστες ήταν φορείς του κορωνοίού! Γι’ αυτό το λόγο μάλιστα τέθηκαν και σε προληπτική καραντίνα.

Κορωνοϊός: 67 οι νεκροί στην Ελλάδα από τον φονικό ιό

Τέσσερις ακόμη συνάνθρωποί μας κατέληξαν από χθες το βράδυ μέχρι σήμερα λόγω του κορωνοϊού ανεβάζοντας των αριθμό των θυμάτων στους 67! Παράλληλα ανατριχιαστικές φωτογραφίες του κορωνοϊού σε πραγματικό χρόνο έδωσε στη δημοσιότητα το κρατικό πανεπιστημιακό νοσοκομείο Sacco του Μιλάνου

Πρόκειται για ένα 84χρονο άντρα που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», μια γυναίκα ηλικίας 91 ετών, από το νοσοκομείο «Αττικόν», και έναν 82χρονο που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Σωτηρία».

Ο χάρτης-κορωνοϊού της Ελλάδας: Οι πέντε νομοί που δεν έχουν ούτε ένα κρούσμα - Οι ηλικίες που χτυπά ο ιός και τα διαγράμματα ασθενών-θανάτων (photos)

Για πρώτη φορά χθες ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, καθηγητής Παθολογίας – Λοιμωξιολογίας, Σ. Τσιόδρας δήλωσε συγκρατημένα αισιόδοξος για την πορεία της πανδημίας κορωνοϊού στη χώρα μας.

Ωστόσο μόνο την Παρασκευή θρηνήσαμε 10 νεκρούς, (63 συνολικά) με τον κορωνοϊό να επιβεβαιώνει την προειδοποίηση του κ. Τσιόδρα πως αν εφησυχάσουμε ο ιός θα μας διαλύσει.

Στην «Ημερήσια έκθεση» του ΕΟΔΥ που εκδόθηκε χθες τα στοιχεία αφορούν σε περιστατικά από την επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου από τον κορωνοϊό με βάση δεδομένα που δηλώθηκαν και καταγράφηκαν μέχρι τις 15:00 της 3ης Απριλίου.

Έτσι, σύμφωνα με αυτά, τα νέα επιβεβαιωμένα εργαστηριακά κρούσματα της νόσου είναι 99. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 1.613 (ημερήσια μεταβολή +6,5%), εκ των οποίων 54,4% άνδρες. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 92 (76,9% άνδρες).

Οι νομοί στους οποίους δεν υπάρχει επισήμως επιβεβαιωμένο είναι οι εξής:

  • Γρεβενών
  • Καρδίτσας
  • Ευρυτανίας
  • Αιτωλοακαρνανίας
  • Φωκίδας

Από το σύνολο των 1.613 κρουσμάτων, 335 (20,8%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 563 (34,9%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα και τα υπόλοιπα δεν σχετίζονται ούτε με ταξίδι ούτε με άλλο γνωστό κρούσμα ή είναι ακόμα υπό διερεύνηση. Η μέση ηλικία των κρουσμάτων είναι 49 έτη (εύρος 0 έως 95 ετών).

Η μέση ηλικία των κρουσμάτων είναι 49 έτη (εύρος 0 έως 95 ετών), ενώ η μέση ηλικία των θανάτων είναι 71 έτη (εύρος 39 έως 93 ετών). Η ηλικιακή κατανομή των (α) συνολικών κρουσμάτων, (β) των περιστατικών που κατέληξαν σε θάνατο και (γ) των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, είναι η ακόλουθη:

Δείγματα που έχουν ελεγχθεί στα συνεργαζόμενα με τον ΕΟΔΥ εργαστήρια: Από την 1η Ιανουαρίου 2020 μέχρι σήμερα, στα εργαστήρια που διενεργούν ελέγχους για τον νέο κορωνοϊό (SARS-CoV-2) και που δηλώνουν συστηματικά στον ΕΟΔΥ το σύνολο των δειγμάτων που ελέγχουν (θετικά και αρνητικά), έχουν συνολικά ελεγχθεί 22437 κλινικά δείγματα, εκ των οποίων τα 1524 (6.8%) ήταν θετικά στον κορωνοϊό.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share