Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Χίλια μπράβο: Ο δήμος της Ελλάδας που μοιράζει tablets και internet στους μαθητές

Άξιος Δήμαρχος

3 Απριλίου 2020 15:20
Χίλια μπράβο: Ο δήμος της Ελλάδας που μοιράζει tablets και internet στους μαθητές
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Κορωνοϊός: Με τα σχολεία κλειστά, και μεγάλο μέρος των ελληνικών οικογενειών να μην έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο, πολλοί δεν έχουν ηλεκτρονικούς υπολογιστές, ο Δήμος Καρύστου πρωτοπορεί και μοιράζει δωρεάν tablets και διαδίκτυο στα παιδιά για να μπορούν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα εξ αποστάσεως.

Η ανακοίνωση του Δήμου

Στη δύσκολη και πρωτόγνωρη συγκυρία που ζούμε, ο Δήμος Καρύστου στέκεται δίπλα στους μαθητές της περιοχής μας. Σε συνεννόηση με τους διευθυντές των σχολείων και τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων ο Δήμος Καρύστου θα παρέχει δωρεάν tablets και πρόσβαση στο διαδίκτυο καθώς και δωρεάν εκτυπώσεις στους μαθητές που αδυνατούν να καλύψουν τα παραπάνω , ώστε όλοι να έχουν τη δυνατότητα συμμετοχής στην εκπαίδευση, μέσω διαδικτύου, που πραγματοποιεί το Υπουργείο Παιδείας. Η δαπάνη της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας θα καλυφθεί εξ ολοκλήρου απο τις μισθοδοσίες του Δημάρχου και των Αντιδημάρχων.

«Βόμβες» Κεραμέως για σχολεία και Πανελλαδικές εξετάσεις: «Ας είμαστε προετοιμασμένοι να μην...» (Video)

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία μετά το Πάσχα άφησε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως. Οι συστάσεις των ειδικών θα καθορίσουν τις τελικές αποφάσεις της κυβέρνησης για τυχόν παράταση κλεισίματος των σχολείων και μετά τις διακοπές του Πάσχα. Ενώ, στα εναλλακτικά 3 σχέδια που εξετάζονται για τα σχολεία και τις Πανελλαδικές εξετάσεις, είχε αναφερθεί τις προηγούμενες ημέρες.

«Σε κάθε περίπτωση πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι ότι η παράταση στην αναστολή λειτουργίας είναι πάνω στο τραπέζι», τόνισε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Η κυρία Κεραμέως τόνισε ότι η πολιτεία έχει λάβει πολύ σοβαρά μέτρα για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού και απαιτείται να μην υπάρξει καμία χαλάρωση καθώς «τώρα είναι η κρίσιμη περίοδος προκειμένου να πετύχουμε τη μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα των μέτρων».

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share