Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Σοκ: Πέθανε βρέφος 40 ημερών στην Κοζάνη

Άγνωστη προς το παρόν η αιτία θανάτου

2 Απριλίου 2020 14:10
Σοκ: Πέθανε βρέφος 40 ημερών στην Κοζάνη
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ένα βρέφος, μόλις 40 ημερών, έφυγε από τη ζωή στην Κοζάνη. Το λίγων ημερών αγγελούδι διακομίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του, στο Μαματσειο Νοσοκομείο Κοζάνης. Ενώ, ένα βρέφος 7,5 μηνών βρέθηκε θετικό στον κορωνοϊό ύστερα από εξετάσεις που έγιναν κατά τη νοσηλεία του στο νοσοκομείο της Ρόδου.

Οι γιατροί του νοσοκομείου προσπάθησαν να επαναφέρουν το βρέφος στη ζωή, δυστυχώς όμως χωρίς αποτέλεσμα. Μέχρι στιγμής, δεν έχει προκύψει κάποιο εμφανές στοιχείο για τα αίτια θανάτου του βρέφους.

Στο νοσοκομείο βρέθηκε εξάλλου κλιμάκιο της Ασφάλειας Κοζάνης, ώστε να διερευνήσει όλα τα ενδεχόμενα. Φως στα αίτια του θανάτου αναμένεται να ρίξει η νεκροψία-νεκροτομή, σύμφωνα πάντα με το τοπικό Μέσο.

Νεκρό βρέφος 6 εβδομάδων από κορωνοϊό

Ένα βρέφος ηλικίας μόλις έξι εβδομάδων, το οποίο νοσηλευόταν από τα τέλη της περασμένης εβδομάδας, πέθανε από τον κορωνοϊό στην Πολιτεία του Κονέκτικατ, ανακοίνωσε σήμερα ο Νεντ Λάμοντ, ο κυβερνήτης της Πολιτείας αυτής, που συνορεύει με τις ΗΠΑ, στην οποία ο ιός συνεχίζει να «θερίζει».

«Οι εξετάσεις επιβεβαίωσαν χθες το βράδυ ότι το μωρό ήταν θετικό στον Covid-19. Μας ραγίζει την καρδιά. Νομίζουμε ότι είναι ένα από τα νεότερα θύματα σε όλον τον κόσμο που πέθανε από επιπλοκές συνδεόμενες με τον Covid-19», ανέφερε στον λογαριασμό του στο Twitter ο κυβερνήτης.

Κορωνοϊός: O εφιάλτης συνεχίζεται στην Ιταλία - 727 νεκροί σήμερα, 13.155 συνολικά

Συνεχίζεται ο εφιάλτης του κορωνοϊού στην Ιταλία, η οποία το τελευταίο 24ωρο μέτρησε 727 νεκρούς, με το σύνολο των θανάτων στη γείτονα χώρα να ανέρχεται πλέον σε 13.155

Τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ιταλία είναι 4.782 και συνολικά έφτασαν στα 110.574. «Βόμβα» έριξε ερευνήτρια του MIT: «Ο κορωνοϊός μπορεί να «ταξιδέψει» στα 8 μέτρα».

Κορωνοϊός - Ιταλία: Παράταση παίρνουν τα μέτρα προστασίας

Ανακοινώθηκε όπως ήταν αναμενόμενο η παράταση των μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό στην Ιταλία, από τον Υπουργό Υγείας, μέχρι τις 13 Απριλίου.

Αρχικά είχε αποφασιστεί η λήξη τους στις 3 Απριλίου. «Βρισκόμαστε σε καλό δρόμο, αλλά προσοχή να μην κάνουμε λάθη σε αυτή την φάση και να ενδώσουμε σε μια εύκολη αισιοδοξία που μπορεί να ακυρώσει τις θυσίες μας. Προσοχή να μην μπερδέψουμε τα πρώτα θετικά μηνύματα με τη λήξη του συναγερμού», είπε ο Ιταλός υπουργός Υγείας. Πρόσθεσε ότι η μάχη κατά του ιού θα συνεχιστεί μέχρι να βρεθεί εμβόλιο και ότι ο στόχος της κυβέρνησης της Ρώμης είναι να μειωθεί κάτω από το 1 ο δείκτης μεταδοτικότητας του ιού.

Παράλληλα, ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Λουίτζι Ντι Μάιο έστειλε το μήνυμα ότι «η Ιταλία ζητά να μπορεί να δαπανήσει όσα χρήματα χρειάζονται για την αντιμετώπιση της κατάστασης» και επανέλαβε ότι η χώρα του «χρειάζεται τη στήριξη της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και να μοιραστεί κινδύνους και ευκαιρίες με την Ευρωπαϊκή Ένωση»

Την Ιταλία έχουν στηρίξει πολλές χώρες, ανάμεσα τους και η Γερμανία, που έστειλε αεροσκάφος για να χρησιμοποιηθεί σαν ειδικό νοσοκομείο, όπως θα διαβάσετε εδώ.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share