Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Κλείνει η παραλία της Θεσσαλονίκης μετά τη σημερινή "συμφόρηση"! Δείτε ποιες ώρες θα παραμένει ανοιχτή

Τι αιτείται ο Δήμαρχος;

31 Μαρτίου 2020 00:19
Κλείνει η παραλία της Θεσσαλονίκης μετά τη σημερινή
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το κλείσιμο της παραλίας της Θεσσαλονίκης αιτείται ο Δήμαρχος κ. Ζέρβας και ζητά να επιτρέπεται η κυκλοφορία για συγκεκριμένες ώρες. Δραστικά ήταν τα μέτρα που έλαβε μετά τη σημερινή "συμφόρηση" που επικράτησε και έδειξε πως οι Θεσσαλονικείς δεν πτοούνται από το μέτρο περί απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Στον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας έστειλε λοιπόν επιστολή ζητώντας απαγόρευση της κυκλοφορίας στην παραλία της Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα τις καθημερινές από τις 2 το μεσημέρι έως τις 10 το βράδυ και τα Σαββατοκύριακα από τις 8 το πρωί έως τις 12 τα μεσάνυχτα.

Σύμφωνα με τον κ. Ζέρβα από το μεσημέρι της Τρίτης θα αρχίσουν να γίνονται συστάσεις και από την Τετάρτη (01/04) το μέτρο της απαγόρευσης θα ισχύει κανονικά και με κάθε αυστηρότητα.

Ο δήμαρχος συγκεκριμένα είπε: «Εφόσον δεν μπορεί να βρεθεί μία λύση, τότε θα πάμε στο "plan B" και θα υπάρξει απαγόρευση και περιορισμός στη Νέα Παραλία. Την κλείνουμε και τελείωσε».

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Ξεπέρασαν τις 9.000 οι παραβάσεις σε μία εβδομάδα

Απτόητοι παραμένουν οι Έλληνες απέναντι στο μέτρο για την απαγόρευση της κυκλοφορίας παρά το τσουχτερό πρόστιμο που επιβάλλεται σε όποιον μετακινείται ασκόπως.

Συνολικά οι παραβάσεις μέσα σε μια εβδομάδα, από τη πρώτη ημέρα εφαρμογής του μέτρου δηλαδή, έχουν ξεπεράσεις τις 9.000 χιλιάδες. Σήμερα, συγκεκριμένα οι παραβάσεις που καταγράφηκαν στο διάστημα 6 το πρωί έως και 3 το μεσημέρι ανέρχονται στις 724.

Πιο αναλυτικά:

  • (254) στην Αττική,
  • (59) στη Θεσσαλονίκη,
  • (57) στα Ιόνια Νησιά,
  • (55) στη Θεσσαλία,
  • (55) στην Κρήτη,
  • (54) στην Πελοπόννησο,
  • (51) στη Δυτική Ελλάδα,
  • (42) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
  • (26) στη Στερεά Ελλάδα,
  • (25) στην Ήπειρο,
  • (17) στο Νότιο Αιγαίο,
  • (13) στην Κεντρική Μακεδονία
  • (12) στο Βόρειο Αιγαίο και
  • (4) στη Δυτική Μακεδονία.

Ωστόσο, δηλώσεις σχετικά με το μέτρο έκανε νωρίτερα και ο κύριος Πέτσας, δείτε εδώ όσα είπε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Αυτός είναι ο νομός της Ελλάδος με τις λιγότερες παραβάσεις μέχρι σήμερα!

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Το στοίχημα της Ελλάδας να ελέγξει την διάδοση του νέου κορωνοϊού, υποστηρίζεται σημαντικά από την απαγόρευση της άσκοπης μετακίνησης του πληθυσμού από τη Δευτέρα 23 Μαρτίου.

Δυστυχώς πολλοί συμπολίτες μας όλη την εβδομάδα εφαρμογής του νέου μέτρου, έδειξαν να μην αντιλαμβάνονται τη σοβαρότητα των στιγμών, καθώς οι βεβαιωμένες παραβάσεις ξεπέρασαν τις 8.400 σε όλη τη χώρα. Θυμηθείτε τον προηγούμενο απολογισμό.

Στην Περιφέρεια Στερεάς σε αυτές τις εφτά ημέρες εφαρμογή της απαγόρευσης, οι αστυνομικές υπηρεσίες και στους πέντε νομούς βεβαίωσαν 395 πρόστιμα των 150 ευρώ. Μάλιστα το μεσημέρι της Κυριακής (29/3) είχαν καταγραφεί 344, γεγονός που με απλά μαθηματικά ερμηνεύεται ότι 51 παραβάσεις σημειώθηκαν το απόγευμα και το βράδυ της ίδιας ημέρας!

Δυστυχώς η ραγδαία αύξηση των παραβάσεων το Σαββατοκύριακο ή αν θέλετε το τριήμερο (ΠΣΚ) είναι ενδεικτική και για το νομό Φθιώτιδας. Μέχρι την Πέμπτη 26 Μαρτίου είχαν πέσει 49 πρόστιμα και στο τριήμερο που ακολούθησε είχαμε 65! Σύνολο 114 στο σύνολο των 395 (ποσοστό περίπου 29%).

Στον αντίποδα ο νομός Ευρυτανίας είναι μακράν ο νομός με τη μεγαλύτερη συμμόρφωση. Ειδικότερα μέχρι την Πέμπτη 26 Μαρτίου είχαν βεβαιωθεί μόλις δύο (2) παραβάσεις και το τριήμερο που ακολούθησε άλλες τέσσερις (4). Σύνολο για την Ευρυτανία μόλις έξι (6) παραβάσεις μέσα σε διάστημα εφτά ημερών (ούτε μία την ημέρα).

"Μείνετε Σπίτι", είναι ο καλύτερος τρόπος μη διασποράς του ιού.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share