Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Αυτός είναι ο νομός της Ελλάδος με τις λιγότερες παραβάσεις μέχρι σήμερα!

Που πάει το μυαλό σας;

30 Μαρτίου 2020 15:17
Απαγόρευση κυκλοφορίας: Αυτός είναι ο νομός της Ελλάδος με τις λιγότερες παραβάσεις μέχρι σήμερα!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Το στοίχημα της Ελλάδας να ελέγξει την διάδοση του νέου κορωνοϊού, υποστηρίζεται σημαντικά από την απαγόρευση της άσκοπης μετακίνησης του πληθυσμού από τη Δευτέρα 23 Μαρτίου.

Δυστυχώς πολλοί συμπολίτες μας όλη την εβδομάδα εφαρμογής του νέου μέτρου, έδειξαν να μην αντιλαμβάνονται τη σοβαρότητα των στιγμών, καθώς οι βεβαιωμένες παραβάσεις ξεπέρασαν τις 8.400 σε όλη τη χώρα. Θυμηθείτε τον προηγούμενο απολογισμό.

Στην Περιφέρεια Στερεάς σε αυτές τις εφτά ημέρες εφαρμογή της απαγόρευσης, οι αστυνομικές υπηρεσίες και στους πέντε νομούς βεβαίωσαν 395 πρόστιμα των 150 ευρώ. Μάλιστα το μεσημέρι της Κυριακής (29/3) είχαν καταγραφεί 344, γεγονός που με απλά μαθηματικά ερμηνεύεται ότι 51 παραβάσεις σημειώθηκαν το απόγευμα και το βράδυ της ίδιας ημέρας!

Δυστυχώς η ραγδαία αύξηση των παραβάσεων το Σαββατοκύριακο ή αν θέλετε το τριήμερο (ΠΣΚ) είναι ενδεικτική και για το νομό Φθιώτιδας. Μέχρι την Πέμπτη 26 Μαρτίου είχαν πέσει 49 πρόστιμα και στο τριήμερο που ακολούθησε είχαμε 65! Σύνολο 114 στο σύνολο των 395 (ποσοστό περίπου 29%).

Στον αντίποδα ο νομός Ευρυτανίας είναι μακράν ο νομός με τη μεγαλύτερη συμμόρφωση. Ειδικότερα μέχρι την Πέμπτη 26 Μαρτίου είχαν βεβαιωθεί μόλις δύο (2) παραβάσεις και το τριήμερο που ακολούθησε άλλες τέσσερις (4). Σύνολο για την Ευρυτανία μόλις έξι (6) παραβάσεις μέσα σε διάστημα εφτά ημερών (ούτε μία την ημέρα).

"Μείνετε Σπίτι", είναι ο καλύτερος τρόπος μη διασποράς του ιού.

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Πάνω από 1.800 οι παραβάσεις την Κυριακή (29/3) - Στις 6 οι συλλήψεις

Αυξάνονται διαρκώς σε καθημερινή βάση οι παραβάσεις, που αφορούν την απαγόρευση κυκλοφορίας, με την Αστυνομία να «κόβει» πρόστιμο για 1.835 άτομα, ενώ πραγματοποίησε και έξι συλλήψεις για λειτουργία καταστημάτων.

Συγκεκριμένα, τα πρόστιμα των 150 ευρώ για άσκοπες μετακινήσεις επιβλήθηκαν στις εξής περιοχές: Στην Αττική 589, στη Θεσσαλονίκη 212, στα Ιόνια Νησιά 136, στη Δυτική Ελλάδα 130, στην Κεντρική Μακεδονία 107, στη Θεσσαλία 102, στην Κρήτη 99, στην Πελοπόννησο 96, στο Νότιο Αιγαίο 87, στην Ηπειρο 77, στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη 73, στη Στερεά Ελλάδα 70, στο Βόρειο Αιγαίο 35 και στη Δυτική Μακεδονία 22.

Σημειώνεται, ότι από την έναρξη του μέτρου, τη Δευτέρα 23 Μαρτίου, έως σήμερα, έχουν βεβαιωθεί συνολικά 8.441 παραβάσεις σε όλη τη χώρα και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα.

Παράλληλα, χθες, συνελήφθησαν έξι άτομα και βεβαιώθηκαν αντίστοιχες παραβάσεις, για λειτουργία καταστημάτων (υγειονομικού ενδιαφέροντος, εμπορικά κ.λπ.), στις εξής περιοχές: Στη Θεσσαλονίκη δύο, στην Αττική μία, στην Κεντρική Μακεδονία μία, στη Στερεά Ελλάδα μία και στη Θεσσαλία, επίσης, μία.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, από την έναρξη του μέτρου, την Πέμπτη 12 Μαρτίου, έως σήμερα, έχουν βεβαιωθεί σε όλη την Ελλάδα 292 παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 302 άτομα.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share