Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Σεισμός αισθητός στην Αττική!

Συναγερμός!

30 Μαρτίου 2020 00:14
Σεισμός αισθητός στην Αττική!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σεισμός αισθητός στην Αττική σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής (29/3), με τον εγκέλαδο να κάνει την επίσκεψή του στην Χαλκίδα. Δείτε και πού έγινε ο «διπλός» σεισμός στο Ιόνιο.

Η δόνηση ήχησε στις 23:52 και ήταν της τάξης των 2.5 Ρίχτερ στα 8 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα της Εύβοιας, με εστιακό βάθος στα 5 χιλιόμετρα.

«59 μετασεισμοί σε 48 ώρες στην Πάργα - Τα μέχρι στιγμής δεδομένα δείχνουν...» - Το μήνυμα του σεισμολόγου Γεράσιμου Χουλιάρα (photo)

Συνεχίζεται η μετασεισμική ακολουθία της ισχυρής σεισμικής δόνησης των 5,6 Ρίχτερ στην Πάργα που άφησε πίσω της εκτεταμένες ζημιές. Με τον σεισμολόγο Γεράσιμο Παπαδόπουλο να εξηγεί που οφείλονται οι πρόσφατοι σεισμοί στην χώρα μας.

Σύμφωνα με τον Διευθυντή Ερευνών σεισμολογίας του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου της Αθήνας Γεράσιμο Χουλιάρα, το τελευταίο 48ωρο στην ευρύτερη περιοχή της Πάργας σημειώθηκαν 59 μετασεισμοί, με μέγιστο μέγεθος τα 4 Ρίχτερ σήμερα το πρωί.

«Τα μέχρι στιγμής δεδομένα δείχνουν μια φυσιολογική εξέλιξη του φαινομένου» τονίζει ο κ Χουλιάρας και προσθέτει: «Παρόλα αυτά, σε μετασεισμικές ακολουθίες που διαρκούν από μερικές εβδομάδες, μήνες και χρόνια αναλόγως, το στατιστικό μέγιστο αναμενόμενο μέγεθος του ισχυρού μετασεισμού είναι μια τάξη μεγέθους μικρότερη από τον κύριο σεισμό».

«Στην περίπτωση μας, ο κύριος σεισμός 5,6 Ρίχτερ έχει δυνατότητα για ένα μετασεισμό 4,6 Ρίχτερ. Αυτά λέει η επιστήμη και πρέπει οι κάτοικοι να εγκλιματιστούν με ψυχραιμία στο φαινόμενο το οποίο θα έχει μια φυσιολογική φθίνουσα πορεία, όπως συμβαίνει σχεδόν κάθε χρόνο σε κάποια περιοχή της Ελλάδας με μεγάλο σεισμό. Εμείς στο Γεωδυναμικό Ινστιτούτο είμαστε σε 24ωρη επιχειρησιακή λειτουργία στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών για την αξιόπιστη και άμεση ενημέρωση σας», υπογραμμίζει ακόμα.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share