Τετάρτη, 02 Δεκεμβρίου 2020

«Σεισμός» στη Θράκη για τον κορωνοϊό: Υποβάλλονται σε τεστ 150 φοιτητές!

Τι συμβαίνει;

29 Μαρτίου 2020 18:52
«Σεισμός» στη Θράκη για τον κορωνοϊό: Υποβάλλονται σε τεστ 150 φοιτητές!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Νέος «σεισμός» έχει επικρατήσει στη Θράκη για τον κορωνοϊό, με 150 φοιτητές που ήρθαν από την Αδριανούπολη να υποβάλλονται σύντομα σε τεστ, όπως επεσήμανε ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Χρήστος Μέτιος.

Ο κύριος Μέτιος μίλησε για τη ροή που γίνεται από την Τουρκία και την προσπάθεια για τα μεγαλύτερη δυνατά μέτρα πρόληψης, την ώρα που ο Νίκος Χαρδαλιάς αναφέρθηκε στην προσπάθεια να τεθεί υπό έλεγχο η κατάσταση στον Εχίνο, που βρίσκεται σε καραντίνα. Παράλληλα, δείτε την νέα απόφαση για Δραγασιά και Δαμασκηνιά.

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν θα παραταθεί η καραντίνα στον Εχίνο, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας υπογράμμισε ότι «οι μεσοπρόθεσμες προβλέψεις στη διαχείριση των κρίσεων φέρνουν λάθος αποτελέσματα» και σημείωσε πως «κάθε μέρα είναι μια διαφορετική μέρα, κάθε μέρα εκτιμάμε, μαζί με τους γιατρούς και το επιστημονικό προσωπικό τα δεδομένα της περιοχής και παίρνουμε τις σχετικές αποφάσεις».

«Βήμα βήμα, λοιπόν, ο Εχίνος έχει ακόμα μέρες να ολοκληρώσει το δεκατετραήμερό του. Σε κάθε περίπτωση, όποιες αποφάσεις παίρνουμε είναι για να μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε τη δημόσια υγεια, ειδικά την υγεία των ανθρώπων που βρίσκονται σε καραντίνες και όλων των άλλων κοινωνιών που βρίσκονται γύρω απ’ αυτές», τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Μύκης, Ντελή Χουσεΐν Ριτβάν, ευχαρίστησε για ακόμα μια φορά τον κ. Χαρδαλιά κι τον περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο για τη συμπαράσταση σε όλη αυτή τη δοκιμασία καθώς και τους κατοίκους του Εχίνου και των υπόλοιπων χωριών διότι όντως βοηθούν με τη στάση τους στην ευόδωση της όλης προσπάθειας.

«Βρισκόμαστε σε μια πολύ δύσκολη μάχη. Ο συντονισμός των υπηρεσιών του κράτους, της Περιφέρειας, του δήμου ώστε να έχουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε είναι η πρώτη προϋπόθεση. Θεωρώ ότι τα αντιμετωπίζουμε. Υπάρχουν βέβαια θέματα που προκύπτουν και είμαστε καθημερινά στην προσπάθεια αυτή ώστε να αντιμετωπίζουμε όσα προκύπτουν», τόνισε ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης Χρήστος Μέτιος.

Ερωτηθείς αν αναμένονται κι άλλοι φοιτητές από την Αδριανούπολη, ο κ. Μέτιος, αφού επισήμανε πως «μέχρι χθες το βράδυ φιλοξενήσαμε 150 φοιτητές κι ένα μωρό (από ζευγάρι φοιτητών) σε τρία ξενοδοχεία της Αλεξανρούπολης, της Κομοτηνής και της Ξάνθης» απάντησε πως «υπάρχουν πληροφορίες ότι η ροή αυτή θα συνεχιστεί, είμαστε εδώ για να αντιμετωπίσουμε και αυτό το θέμα».

 

Περιφέρεια

Ροή ειδήσεων

Share