Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Κορωνοϊός Μυτιλήνη: Κλειστά δύο Κέντρα Υγείας λόγω ύποπτου κρούσματος

Βρίσκεται υπό εξέταση

29 Μαρτίου 2020 14:02
Κορωνοϊός Μυτιλήνη: Κλειστά δύο Κέντρα Υγείας λόγω ύποπτου κρούσματος
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Κλειστά παραμένουν δύο Κέντρα Υγείας στη Μυτιλήνη από το βράδυ του Σαββάτου. Πρόκειται για τα κέντρα Καλλονής και Πολυχνίτου καθώς εντοπίστηκε ένα ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού.

Σε αυτά τα κέντρα προσέφερε τις υπηρεσίες της, ως μέλος του νοσηλευτικού προσωπικού, η κόρη μιας 76χρονης γυναίκας που νοσηλεύεται από την περασμένη Πέμπτη στο νοσοκομείο Μυτιλήνης, με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα, και χθες το απόγευμα αποδείχθηκε ότι πάσχει από κορονοϊό COVID 19.

Ας σημειωθεί ότι η κόρη της 76χρονης βρίσκεται απομονωμένη στο σπίτι της με συμπτώματα ύποπτα για κορωνοϊό και έχει ληφθεί δείγμα ώστε να διαπιστωθεί αν είναι θετική ή όχι.

Η 76χρονη γυναίκα είναι το τέταρτο κρούσμα της νόσου στη Λέσβο. Η πρώτη ταξιδιώτης στους Αγίους Τόπους στις αρχές του Μαρτίου είναι απόλυτα καλά στην υγεία της και πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο Μυτιλήνης.

Τέλος, ένα ζευγάρι ταξιδιωτών στην Ταϊλάνδη είναι επίσης καλά στην υγεία τους. Η σύζυγος νοσηλεύεται εδώ και οκτώ μέρες στο νοσοκομείο, ενώ ο σύζυγός της είναι σε απομόνωση στο σπίτι του.

Ωστόσο, πριν λίγη ώρα σημειώθηκε ένας ακόμη θάνατος στη χώρα μας με τον τελικό αριθμό των θανόντων να ανέρχονται στους 37.

Κορωνοϊός: 3 νέοι θάνατοι - Στους 35 οι νεκροί στην Ελλάδα!

Τρεις νέοι θάνατοι από κορωνοϊό σημειώθηκαν στη χώρα μας σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Αλεξανδρούπολη και όλοι αφορούν ηλικιωμένους ασθενείς. Στους 35 ανέρχονται αυτή τη στιγμή με τη δυσάρεστη λίστα συνεχώς να μεγαλώνει.

Ο νεκρός στην Αθήνα νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο Σωτηρία, ενώ ο θανών στη Θεσσαλονίκη βρισκόταν διασωληνωμένος στο ΑΧΕΠΑ. Τέλος στην ακριτική πόλη και συγκεκριμένα στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης κατέληξε ένας ηλικιωμένος από την Ξάνθη.

Μέχρι χθες σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, τα κρούσματα του κορωνοϊού στην Ελλάδα ήταν 1.061, δείτε εδώ την αναλυτική ενημέρωση από τον κ Τσιόδρα.

Νίκος Χαρδαλιάς: "Δεν έχει κανείς το δικαίωμα να..."

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ενημέρωσε τους πολίτες σχετικά με την τρέχουσα κατάσταση της χώρας απέναντι στον κορωνοϊό, όπως επίσης και για τα μέτρα που επικρατούν. Ωστόσο, νωρίτερα στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά μίλησε ο Υπουργός Υγείας , δείτε εδώ τις δηλώσεις του.

«Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, περιμένουμε την κορύφωση εντός του Απριλίου. Από τα μέσα μέχρι τα τέλη. Ως εκ τούτου, το επόμενο διάστημα είναι ιδιαίτερα κρίσιμο και περιμένουμε την απόλυτη συμμόρφωση των πολιτών. Δεν υπάρχει το παραμικρό περιθώριο χαλάρωσης. Υπενθυμίζω κάτι βασικό: ό,τι κάνουμε σήμερα καταγράφεται αριθμητικά στην επιδημία μετά από δύο εβδομάδες», λέει χαρακτηριστικά ο κ. Χαρδαλιάς.

Αναφερόμενος σε περιπτώσεις επιπόλαιων και ανεύθυνων πολιτών που τον εξόργισαν, ανέφερε: «Δεν μπορεί κανείς ελαφρά τη καρδία να διασπά μία εθνική προσπάθεια. Δεν έχει κανείς το δικαίωμα να βάζει σε κίνδυνο τη ζωή άλλων ανθρώπων. Οι άνθρωποι εκείνοι που έλεγαν πως «έχω δουλειές» και «πάω στο χωριό μου» λειτούργησαν ανεύθυνα».

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share