Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός Ικαρία: Στην Αθήνα με στρατιωτικό αεροπλάνο ο 25χρονος

Μέσα σε ειδική κάψουλα!

28 Μαρτίου 2020 17:16
Κορωνοϊός Ικαρία: Στην Αθήνα με στρατιωτικό αεροπλάνο ο 25χρονος
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Εχθές επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στην Ικαρία και πρόκειται για έναν 25χρονο άντρα γιο επιχειρηματία ο οποίος μόλις είχε επιστρέψει από το Λονδίνο. Σήμερα ο νεαρός μεταφέρθηκε στην Αθήνα με στρατιωτικό αεροπλάνο μέσα σε ειδική κάψουλα. Ωστόσο, δεν είναι ακόμη γνωστό αν θα μεταφερθεί σε κάποιο νοσοκομείο.

Όσον αφορά το δεύτερο επιβεβαιωμένο πρόσωπο που συνταξίδεψε μαζί του στο νησί της μακροζωίας, την Ολλανδέζα φίλη του αφού έδωσε κι εκείνη κατάθεση στο αστυνομικό Τμήμα της Ικαρίας, επέστρεψε με συνοδεία στην εξοχική κατοικία της οικογένειας του 25χρονου με αυστηρές οδηγίες για περιορισμό κατ οίκον για τις επόμενες 14 μέρες προς αποφυγήν της περαιτέρω εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Σημειώνεται ότι η ειδική κάψουλα μέσα στην οποία μπήκε ο 25χρονος μετά την επιβίβαση του στο αεροπλάνο χρησιμοποιείται μόνο μια φορά τη μέρα σε ανάλογες περιπτώσεις και στη συνέχεια την απολυμάνουν με ιδιαίτερα αυστηρές προδιαγραφές.

Επιπλέον επιβεβαιώνονται και οι αρχικές μας πληροφορίες σχετικά με τις επαφές που είχε ο 25χρονος κατά την διάρκεια της παραμονής του στο νησί και μάλιστα όπως ανέφεραν κάτοικοι, συνάντησε αρκετό κόσμο που καλείται τώρα να το γνωστοποιήσει στις αρμόδιες Αρχές ώστε να ελεγχθεί. Μάλιστα η δημοτική Αρχή απευθύνει έκκληση σε όσους ήρθαν σε επαφή με τον 25χρονο να ενημερώσουν άμεσα διότι τίθεται σε άμεσο κίνδυνο η δημόσια υγεία.

Κορωνοϊός: Δύο νέα κρούσματα στην Άρτα!

Συναγερμός έχει σημάνει στην Άρτα καθώς επιβεβαιώθηκαν δύο νέα κρούσματα κορωνοΪού κάτι που έχει ανησυχήσει ιδιαίτερα την πόλη.

«Από τα ληφθέντα δείγματα των προηγούμενων ημερών στο νοσοκομείο της Άρτας, διαπιστώθηκε ότι υπάρχουν δύο νέα θετικά περιστατικά ατόμων που έχουν προσβληθεί από τον κορωνοϊό» αναφέρεται στην ανακοίνωση από την Πολιτική Προστασία Ηπείρου και προστίθεται: «Έγινε άμεση κινητοποίηση και ενημέρωση του ΕΟΔΥ και σύμφωνα με τις οδηγίες παραμένουν σε αυστηρή καραντίνα στην οικία τους και παρακολουθούνται.

«Στο Δρέπανο εξακολουθούν να φιλοξενούνται 15 άτομα από διάφορες άλλες χώρες της Ευρώπης, για τους οποίους συνεχίζονται οι διαδικασίες προώθησης στις χώρες προέλευσης. Όλοι παρακολουθούνται και είναι καλά στην υγεία τους», σύμφωνα με τη συμπληρωματική ανακοίνωση.

Ωστόσο, αποκάλυψη "βόμβα" έκανε νωρίτερα ο Άδωνις Γεωργιάδης, δείτε τι είπε σχετικά με την απαγόρευση κυκλοφορίας.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share