Σάββατο, 30 Μαΐου 2020

Κρούσμα κορωνοϊού στο νοσοκομείο της Πάτρας - Εκκενώθηκε η αιματολογική κλινική

Τι συνέβη;

27 Μαρτίου 2020 13:54
Κρούσμα κορωνοϊού στο νοσοκομείο της Πάτρας - Εκκενώθηκε η αιματολογική κλινική
Αρθρογράφος: ATHENSMAGAZINE TEAM
ATHENSMAGAZINE TEAM

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Σε κρίσιμη κατάσταση βρίσκεται το νοσοκομείο της Πάτρας, αφού 41χρονος αποτελεί ένα ακόμη κρούσμα κορωνοϊού και νοσηλευόταν στην αιματολογική κλινική με βαρύ υποκείμενο νόσημα, με αποτέλεσμα να εκκενωθεί η εν λόγω κλινική.

Σύμφωνα με το patrastimes, o 41χρονος μεταφέρθηκε και διακομίστηκε πλέον σε δωμάτιο αρνητικής πίεσης. Δείτε και την ευχάριστη είδηση δύο ασθενών, που έχουν αποσωληνωθεί.

Ήδη έχει ξεκινήσει η ιχνηλάτιση των επαφών του και ανάμεσα σε ασθενείς και ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, καθώς νοσηλευόταν σε απλό θάλαμο Κλινικής με αποτέλεσμα να υπάρχει φόβος για διασπορά του ιού μέσα στο νοσηλευτικό ίδρυμα.

Κορωνοϊός: Αυτή είναι η κατάσταση της υγείας των φοιτητών που παρακολούθησαν το σεμινάριο του 42χρονου καθηγητή!

Θλίψη έχει σκορπίσει στην Κρήτη και τον επιστημονικό κόσμο ο χαμός του Γερμανού καθηγητή, που έχασε τη «μάχη» με τον κορωνοϊό στα 42 του χρόνια, ενώ αγωνία υπάρχει για την κατάσταση της υγείας όσων φοιτητών παρακολούθησαν το σεμινάριο του. Δείτε, επίσης, τον τελικό μέχρι τώρα απολογισμό νεκρών και κρουσμάτων στην χώρα μας.

Όπως αναφέρει, πάντως, το Πανεπιστήμιο Κρήτης, κανείς τους δεν έχει παρουσιάσει οποιοδήποτε πρόβλημα, με άπαντες τους φοιτητές να είναι καλά στην υγεία τους, ενώ στην ανακοίνωση υπάρχει ιδιαίτερη μνεία στον θανόντα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Πανεπιστημίου έχει ως εξής:

«Με ανείπωτη θλίψη αποχαιρετούμε σήμερα τον φίλο και συνάδελφο δρ Andreas Hilboll, που έχασε τη μάχη με τη ζωή, θύμα του φονικού κορωνοϊού, τη στιγμή που υπηρετούσε το Πανεπιστήμιό μας. Ο Ανδρέας, μαθηματικός με ειδίκευση στην ανάκτηση και επεξεργασία δορυφορικών παρατηρήσεων του ατμοσφαιρικού περιβάλλοντος, μόνιμο διδακτικό και ερευνητικό προσωπικό του Ινστιτούτου Περιβαλλοντικής Φυσικής του Πανεπιστημίου της Βρέμης, με το οποίο μας συνδέει μακρόχρονη επιστημονική συνεργασία, είχε επισκεφθεί το Εργαστήριο Περιβαλλοντικών Χημικών Διεργασιών του Τμήματος Χημείας του Πανεπιστημίου Κρήτης στο πλαίσιο του προγράμματος ERASMUS για ακαδημαϊκούς, προκειμένου να πραγματοποιήσει επιστημονικά σεμινάρια στους μεταπτυχιακούς φοιτητές και να έχει επιστημονική συνεργασία με τα μέλη της ερευνητικής ομάδας αριθμητικών προσομοιώσεων ατμοσφαιρικής χημείας και κλίματος.

Ο Ανδρέας διατηρούσε εξαιρετικές σχέσεις τόσο με επιστήμονες του Πανεπιστημίου Κρήτης όσο και με όλους τους ερευνητές της διεθνούς κοινότητας με τους οποίους συνεργάστηκε στη διάρκεια της επιστημονικής του σταδιοδρομίας. Οι άριστες επιστημονικές γνώσεις του, η παιδαγωγική του ικανότητα και κυρίως η ευγένεια και η καλοσύνη του, ήταν λίγα μόνο από τα χαρακτηριστικά του πολυτάλαντου αυτού επιστήμονα και του θαυμάσιου ανθρώπου.

Οι φοιτητές που παρακολούθησαν τα σεμινάρια του παραμένουν όλοι καλά στην υγεία τους, ταυτόχρονα όμως είναι βαθιά συγκλονισμένοι για τον πρόωρο χαμό του δασκάλου τους.

Για όλους εμάς στο Πανεπιστήμιο Κρήτης όσο και για ολόκληρη την επιστημονική κοινότητα ο χαμός του Ανδρέα αποτελεί μια τεράστια απώλεια. Σε πρώτη ευκαιρία θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στη μνήμη του. Συλλυπούμαστε θερμά τους οικείους και τους φίλους του. Ο Ανδρέας θα μείνει για πάντα στην καρδιά μας».

 

Επαρχία

Ροή ειδήσεων

Share