Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Θλίψη στην κηδεία της 41χρονης που πέθανε από κορωνοϊό: Μοναδική παρούσα η μητέρα της

Απαγόρευσαν στον άνδρα και στα παιδιά της να παρευρεθούν

26 Μαρτίου 2020 14:17
Θλίψη στην κηδεία της 41χρονης που πέθανε από κορωνοϊό: Μοναδική παρούσα η μητέρα της
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μόνο με την παρουσία της μητέρας της κηδεύτηκε η 41χρονη γυναίκα από την Καστοριά που έχασε την ζωή της από κορωνοϊό. Στον σύζυγό της και στα τρία της παιδιά απαγορεύθηκε να παρευρεθούν καθώς βρίσκονται σε καραντίνα.

Ο χαμός της έχει συγκλονίσει τους συγχωριανούς της, οι οποίοι απορούν πώς κόλλησε τον ιό και πώς «έφυγε» έτσι ξαφνικά.

Η κάμερα του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star βρέθηκε στους δρόμους του χωριού Γαύρος στην Καστοριά, που έχει βυθιστεί στο πένθος. Οι κάτοικοι είναι συγκλονισμένοι, οι δρόμοι είναι έρημοι.

Όπως αναφέρθηκε στο δελτίο η 41χρονη μητέρα που είχε χρόνιο άσθμα, παρουσίασε συμπτώματα. Απευθυνόμενη στον ΕΟΔΥ, έλαβε τη σύσταση να μείνει στο σπίτι της σε καραντίνα, μακριά από τα παιδιά και τον σύζυγό της. Δυστυχώς όμως, η υγεία της επιδεινώθηκε. Μέχρι να φτάσει το ασθενοφόρο να την παραλάβει άφησε την τελευταία της πνοή στο σπίτι της.

«Δεν το περιμέναμε γιατί δεν έβγαινε από το σπίτι της. Δεν πήγαινε πουθενά. Ήταν τραγικό το περιστατικό. Απαγορεύτηκε να πάμε στην κηδεία. Η μητέρα της ήταν μόνο με ένα ταξί και κανένας άλλος. Είναι όλοι κλεισμένοι στο σπίτι από την ημέρα που έγινε το συμβάν» δήλωσε κάτοικος της περιοχής στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

«Η 41χρονη κατέληξε από τον κορωνοϊό επειδή…» - Σοκάρουν οι λεπτομέρειες από το Δήμαρχο Καστοριάς!

Σοκάρουν οι λεπτομέρειες για το θάνατο της 41χρονης γυναίκας με υποκείμενα νοσήματα από τον κορωνοϊό, με τον ίδιο το Δήμαρχο Καστοριάς να τονίζει, ότι αυτό οφείλεται μάλλον στο γεγονός, ότι υπάρχει μόνο ένα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ διαθέσιμο στην περιοχή, που έπρεπε να εξυπηρετήσει και άλλα περιστατικά.

Ο ίδιος απάντησε και στο αν υπάρχουν νέες πληροφορίες για το ζήτημα, αναφέροντας στον ΣΚΑΪ, ότι υπάρχουν ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες για οδηγία του ΕΟΔΥ τις πρώτες 2-3 μέρες να μείνει σπίτι. Παράλληλα, απηύθυνε έκκληση για περαιτέρω στελέχωση του τοπικού νοσοκομείου, το οποίο ζει πρωτόγνωρες καταστάσεις εξαιτίας του φονικού ιού. Δείτε, παράλληλα, λεπτομέρειες για τον 23ο νεκρό στην χώρα.

Αναλυτικά, όσα δήλωσε:

Για την κατάσταση στην Καστοριά: «Όλη η χώρα ζει, σίγουρα, δύσκολες καταστάσεις, αλλά στην Καστοριά βιώνουμε μια ειδική κατάσταση, γιατί τώρα έχουμε 33 κρούσματα και τέσσερις νεκρούς, αν και τα περισσότερα ξεκίνησαν μέσα από το νοσοκομείο, όπου υπάρχει το μεγαλύτερο πρόβλημα. Η κατάσταση, λοιπόν, είναι τέτοια που εκτός των 11 εργαζομένων του νοσοκομείου που έχουν βρεθεί θετική, μπορεί να βρεθούν κι άλλοι, αφού έχουμε στείλει νέα δείγματα. Έχουμε μεγάλο θέμα, επομένως, και χρειάζεται μεγάλη προσοχή για το νοσοκομείο Καστοριάς».

Για το θάνατο της 41χρονης: «Δεν έχουμε κάποια νέα πληροφόρηση, αλλά ξέρουμε μόνο πως ήταν στο σπίτι σε εμπύρετη κατάσταση για 2-3 μέρες».

Για το αν είχε οδηγίες η 41χρονη από τους γιατρούς: «Έχουμε ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, ότι είχε οδηγία από τον ΕΟΔΥ να μείνει στο σπίτι και την τελευταία μέρα κάλεσε στο ΕΚΑΒ, ενώ υπήρχαν και άλλα περιστατικά. Για αυτό, άλλωστε, εστιάζουμε το πρόβλημα στο νοσοκομείο της Καστοριάς, που αυτή τη στιγμή έχει μόνο ένα ασθενοφόρο, έχοντας δυστυχώς αυτή την κατάληξη. Το νοσοκομείο, λοιπόν, χρειάζεται στελέχωση».

Για το αν τηρούνται τα μέτρα: «Αλοίμονο να μην τα τηρούσαμε και τώρα με αυτή την κατάσταση. Δείχνει πειθαρχία ο κόσμος και πρέπει να καταλάβουμε, ότι το μοναδικό φάρμακο είναι να μείνουμε στο σπίτι».

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share