Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός: Ολόκληρη οικογένεια σε χωριό υπό καραντίνα - Η ασπρόμαυρη φωτογραφία που συγκλονίζει

Μια ιστορία που ραγίζει καρδιές

26 Μαρτίου 2020 11:10
Κορωνοϊός: Ολόκληρη οικογένεια σε χωριό υπό καραντίνα - Η ασπρόμαυρη φωτογραφία που συγκλονίζει
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η ασπρόμαυρη φωτογραφία της γιαγιάς και του παππού που χαιρετούν πίσω από το παράθυρο τα εγγόνια τους περιγράφει τις δυσκολίες και τα συναισθήματα και την ελπίδα που δημιουργείται στην εποχή του κορωνοϊού.

Τη συγκεκριμένη φωτογραφία τράβηξε η μητέρα των παιδιών στο χωριό Δαμασκηνιά, που είναι εδώ και δύο εβδομάδες σε καραντίνα λόγω των κρουσμάτων. «Το χωριό δεν το έχει επισκεφθεί ούτε κλιμάκιο ούτε συνεργείο απολύμανσης. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μεγαλώνει ο φόβος περισσότερο», λέει στο μήνυμά της η Αναστασία Λιάπη.

Τραγική ειρωνεία; Η γιαγιά και ο παππούς, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, λίγες ώρες μετά τη συγκεκριμένη φωτογραφία διαγνώστηκαν θετικοί στον κορωνοϊό. «Εχω πρόσωπα δικά μου στο νοσοκομείο, είναι μόνοι σε ένα δωμάτιο και δεν μπορούμε να προσφέρουμε καμία βοήθεια».

Η Αναστασία Λιάπη είναι μητέρα τριών παιδιών και η καθημερινότητα σε κατ’ οίκον περιορισμό είναι αρκετά δύσκολη. Τα παιδιά όμως βρίσκουν διάφορους τρόπους για να περάσει η ώρα. «Εχω πίστη. Φοβάμαι πολύ αλλά το καλό θα νικήσει», είναι το μήνυμα της μητέρας.

Σοκ στην Κρήτη: Πέθανε 42χρονος από κορωνοϊό χωρίς να έχει κάποιο υποκείμενο νόσημα

Θρίλερ στην Κρήτη με τον θάνατο 42χρονου Γερμανού, ο οποίος πέθανε από κορωνοϊό χωρίς να έχει κάποιο υποκείμενο νόσημα! Η ανακοίνωση και τα μέτρα για την περιοχή της Ξάνθης από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά.

Τις ειδικές περιπτώσεις της Κρήτης και της Ξάνθης ερευνούν οι ελληνικές αρχές, μετά τον θάνατο ενός Γερμανού στο ΠΑΓΝΗ της Κρήτης, ο οποίος είχε προσβληθεί από κορωνοϊό, αλλά η εικόνα του δεν παρέπεμπε σε κρίσιμο περιστατικο, αλλά και τη ραγδαία αύξηση κρουσμάτων στην κοινότητα Εχίνου, στον δήμο Μύκης, στην Ξάνθη.

Οι ελληνικές αρχές είναι προβληματισμένες, καθώς ο Γερμανός υπήκοος στην Κρήτη δεν είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα και η επιδείνωση της υγείας του συνέβη σε ελάχιστο χρόνο.

Ανάλογος προβληματισμός επικρατεί και τα Πομακοχώρια στην Ξάνθη, καθώς τα κρούσματα είναι πολλά σε σχέση με τον πληθυσμό, καθώς και η προέλευσή τους άγνωστη. Για τον λόγο αυτό, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε ότι η συγκεκριμένη περιοχή στην Ξάνθη υπεισέρχεται σε καθεστώς καραντίνας.

Αναζητούνται απαντήσεις για τον 42χρονο Γερμανό στην Κρήτη

Προβληματισμός επικρατεί στις υγειονομικές αρχές της χώρας για τα αίτια του θανάτου του 42χρονου Γερμανού καθηγητή, που νοσηλευόταν στην εντατική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ), στην Κρήτη.

Και αυτό γιατί, σύμφωνα με πληροφορίες, το μεσημέρι της Τρίτης ο ασθενής έδειχνε να βρίσκεται σε καλή κατάσταση. Ξαφνικά, λίγες ώρες αργότερα, εξέπνευσε, καθώς υπέστη οξεία απόφραση πνευμονικών αρτηριών.

Οι γιατροί προβληματίζονται για το πώς συνέβη αυτό, ενώ και ο Σωτήρης Τσιόδρας, κατά την ενημέρωση των εκπροσώπων του Τύπου, δεν είχε να δλωσει περισσότερες πληροφορίες, λέγοντας ότι ο 22ος θάνατος από τον ιό στη χώρα μας, είχε γίνει γνωστός, λίγο πριν ξεκινήσει η συνέντευξη Τύπου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του neakriti.gr, ο άτυχος καθηγητής νοσηλευόταν το τελευταίο διάστημα σε σοβαρή κατάσταση στην εντατική του ΠΑΓΝΗ αλλά οι γιατροί μιλούσαν για βελτίωση της κατάστασής του και πάντως δεν κινδύνευε η ζωή του. Υπενθυμίζεται ότι συνολικά μέχρι σήμερα τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του ιού στο νησί είναι οκτώ, στα οποία περιλαμβάνεται και ο καθηγητής που απεβίωσε.

Σε κάθε περίπτωση, η περίπτωση του 42χρονου καθηγητή (όπως και αρκετές άλλες ανάλογες παγκοσμίως), δείχνει πως ο κορωνοϊός δεν κάνει διακρίσεις σε ηλικίες. Μπορεί οι πιο ευάλωτοι να είναι οι μεγαλύτεροι σε ηλικία άνθρωποι και με υποκείμενα νοσήματα, αλλά αυτό δεν αποτελεί κανόνα. Μπορεί να ασθενήσει ο καθένας και η εξέλιξη της ασθένειας είναι απρόβλεπτη.

Πώς βρέθηκε στην Κρήτη

Όπως μεταδίδει το neakriti.gr, ο 42χρονος Γερμανός επισκέπτης καθηγητής στο τμήμα Χημείας του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ηράκλειο δίδασκε επί τριημέρου σε κλειστό σεμινάριο μεταπτυχιακών φοιτητών του Χημικού.

Κατά την παραμονή του στην Κρήτη, διέμενε στο σπίτι Ελληνίδας συναδέλφου του, επίσης χημικού.

Ωστόσο, αισθάνθηκε αδιαθεσία με όλα τα τυπικά γνωρίσματα του κορωνοϊού, χωρίς όμως να εμφανίσει πυρετό. Η συνάδελφος του τον μετέφερε στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο που εφημέρευε και ο άνδρας μεταφέρθηκε σε ειδικά απομονωμένο χώρο. Εκεί έγινε λήψη δείγματος το οποίο αργά το ίδιο βράδυ ταυτοποιήθηκε ως το τρίτο θετικό κρούσμα κορωνοϊού στην Κρήτη.

Άμεσα ειδοποιήθηκε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης για τα περαιτέρω καθώς και ο επόπτης δημόσιας υγείας. Ακολούθησε προληπτική απολύμανση των χώρων του Πανεπιστημίου. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο Γερμανός καθηγητής δεν είχε υποκείμενο νόσημα.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share