Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός - Καστοριά: Ο ιός ευθύνεται για τον θάνατο 41χρονης μητέρας

Διαγνώστηκε μετά τον θάνατό της

24 Μαρτίου 2020 17:55
Κορωνοϊός - Καστοριά: Ο ιός ευθύνεται για τον θάνατο 41χρονης μητέρας
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τραγικό θάνατο βρήκε τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου, στο σπίτι της, στον οικισμό Κορέσιο Καστοριάς, μια 41χρονη γυναίκα, μητέρα τριών παιδιών.

Όπως είπε στο protothema.gr o αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Δημήτρης Σαββόπουλος, η γυναίκα είχε συμπτώματα και είχε λάβει οδηγίες να παραμείνει στο σπίτι της, ενώ δεν είχε υποβληθεί σε τεστ για τον κορωνοϊό.

Τα ξημερώματα του Σαββάτου εξέπνευσε και κατόπιν λήφθηκε δείγμα για να εξεταστεί. Σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε ο κ. Σαββόπουλος, το δείγμα βγήκε θετικό. Ωστόσο, αναμένονται νέες εξετάσεις για την επιβεβαίωση των αρχικών αποτελεσμάτων.

Σήμερα μάλιστα ακόμα ένας άνθρωπος κατέληξε από τον φονικό ιό στην Καστοριά, όπως θα δείτε εδώ, και είναι πλέον 20.

Επίσημο: Κλειστά τα σούπερ μάρκετ τις Κυριακές - Δείτε το νέο ωράριο

Κλειστά θα είναι τα σούπερ μάρκετ αυτή την Κυριακή (29/3), με απόφαση της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, η οποία ανακοίνωσε νέο ωράριο. Δείτε και την αντίδραση 4χρονου κοριτσιού μπροστά στα άδεια ράφια.

Το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων λιανικής πώλησης τροφίμων, λοιπόν, διαμορφώνεται ως εξής:

- Δευτέρα έως Παρασκευή από 07:00 έως 21:00.

- Σάββατο από 07:00 έως 20:00.

- Την Κυριακή (29.03.2020) τα καταστήματα λιανικής πώλησης τροφίμων θα παραμείνουν κλειστά.

Νέα οικονομικά μέτρα για τον κορωνοϊό - Τι ισχύει για τα capital controls

Νέα μέτρα για την οικονομία της χώρας και την προστασία των περισσότερων συμπολιτών μας ανακοίνωσε το Υπουργείο Οικονομικών, μέσω του Χρήστου Σταϊκούρα, ενώ η Κυβέρνηση τοποθετήθηκε και σε όσα διατείνονται για πιθανά capital controls.

Ο Χρήστος Σταϊκούρας ανέφερε χαρακτηριστικά, ότι το «δίχτυ» προστασίας απλώνεται, ανακοινώνοντας σε συνέντευξη Τύπου με τον Άδωνι Γεωργιάδη και τον Γιάννη Βρούτση νέες πρωτοβουλίες για τα ζητήματα που έχουν προκύψει εξαιτίας του κορωνοϊού. Δείτε, μαζί, όλα τα βήματα που πρέπει να κάνετε για το επίδομα των 800 ευρώ.

Ποιους αφορούν τα νέα μέτρα

«Εφαρμόζουμε πολιτικές για να κρατήσουμε κοινωνία όρθια. Με τις πρωτοβουλίες που λαμβάνονται καλύπτονται 600.000 επιχειρήσεις, 1,2 εκατομμύρια μισθωτοί. Πρόκειται για το 60% των ιδιωτικών επιχειρήσεων, αλλά και 550.000 ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους, ιδιοκτήτες ατομικών επιχειρήσεων. Η συνολική ταμειακή επιβάρυνση αυτών των μέτρων είναι 6 δισεκατομμύρια ευρώ για τον Μάρτιο και τον Απρίλιο», είπε, ακόμη. Το δημοσιονομικό κόστος των μέτρων αντιστοιχεί στο 2,5 του ΑΕΠ της χώρας, το οποίο «είναι υψηλότερο από τον μέσο όσο στην ΕΕ, που είναι 2%», ανέφερε αρχικά ο Υπουργός Οικονομικών.

Ο κ. Σταϊκούρας σημείωσε πως είναι δεδομένη η «επιβάρυνση του προϋπολογισμού», αναφέροντας πως επίκειται μία βαθιά κρίση και η οικονομία θα γυρίσει σε ύφεση, η οποία όμως θα είναι παροδική. Ωστόσο, εμφανίστηκε σίγουρος πως οι συνέπειες της πανδημίας θα περιοριστούν.

Είναι χρέος μας να συμπεριφερόμαστε με «υπομονή και κοινωνική αλληλεγγύη για να βγούμε» από αυτή την κρίση με τις λιγότερες δυνατές απώλειες.

Η θέση για τα capital controls

Κατά την δική του τοποθέτηση ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, σημείωσε πως η κυβέρνηση είναι έτοιμη να στηρίξει τις επιχειρήσεις.

«Στόχος να είναι όταν ξεπεράσουμε την κρίση με ένα μεγάλο σοκ ρευστότητας στην πραγματική οικονομία. Να βάλουμε μπρος όλες τις επιχειρήσεις», τόνισε. Όπως είπε, τα μέτρα που ανακοινώνονται δεν θα είναι τα τελευταία.

«Όσο η κυβέρνηση αποφασίζει δραστικότερα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας, τόσο υλοποιούμε περισσότερα μέτρα για την στήριξη της εργασίας». Στάθηκε στις κινήσεις που έχουν ληφθεί από πλευράς Ε.Ε. και οι οποίες δίνουν στη χώρα μας «μεγαλύτερη ευελιξία».

Ολοκληρώνοντας, κατέκρινε εντόνως τις φήμες περί επιβολής νέων capital controls, κάνοντας λόγο για «πρωτοφανείς προσπάθειες να βλάψουν τη χώρα. Διαβεβαίωσε, δε, πως το «τραπεζικό σύστημα είναι σταθερό».

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share