Πέμπτη, 04 Ιουνίου 2020

Κορωνοϊός: Το πρώτο κρούσμα στα Δωδεκάνησα

Στην Κάρπαθο

19 Μαρτίου 2020 22:20
Κορωνοϊός: Το πρώτο κρούσμα στα Δωδεκάνησα
Αρθρογράφος: ATHENSMAGAZINE TEAM
ATHENSMAGAZINE TEAM

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Πρόκειται για μια νοσηλεύτρια του κέντρου υγείας Καρπάθου, η οποία είναι το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στα νησιά της Δωδεκανήσου.

Όπως ανακοίνωσε επισήμως η διοικούσα επιτροπή του κέντρου υγείας, «στο νησί μας καταγράφηκε το πρώτο επίσημο κρούσμα επιβεβαιωμένο από τον ΕΟΔΥ».

Η ασθενής, από την πρώτη στιγμή εμφάνισης των συμπτωμάτων βρίσκεται σε καραντίνα και αναρρώνει στο σπίτι, με ήπια συμπτώματα και με την κατάσταση της υγείας της να βελτιώνεται. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η νοσηλεύτρια δεν ταξίδεψε εκτός Καρπάθου το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Να σημειώσουμε ότι τα κρούσματα στην χώρα μας αυξήθηκαν και μπορείτε να δείτε εδώ τον συνολικό αριθμό.

Μπαλκόνι Party έρχεται στην Κατερίνη: 51 djs θα παίξουν ταυτόχρονα από... τα μπαλκόνια τους

Το ερχόμενο Σάββατο (21/3) 51 DJs της Πιερίας καλούν τους κατοίκους της Κατερίνης και άλλων περιοχών του νομού σε ένα balcony party, σεβόμενοι πάντα των αποστάσεων και των μέτρων για την πανδημία του κορωνοϊού.

Με σύνθημα "μένουμε σπίτι" και #kanoumeparty, οι 51 DJs, θέλοντας να τονώσουν τη διάθεση των συμπολιτών τους, διοργανώνουν αυτό το διαφορετικό πάρτι σε όλες τις γειτονιές της Κατερίνης αλλά και σε όλο το νομό, από τον Κορινό, τους Νέους Πόρους και τη Βροντού έως το Λιτόχωρο.

Επηρεασμένοι από τους Ιταλούς συναδέλφους τους, οι DJs της Πιερίας ετοιμάζονται να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους θέλοντας να σκορπίσουν νότες αισιοδοξίας και χαράς και να "βάψουν" με ζωντανά (ηχο)χρώματα το γκρίζο των ημερών. «Την ίδια ώρα, την ίδια ημέρα, οι DJs της πόλης μένουμε στο σπίτι, βγαίνουμε στα μπαλκόνια μας και κάνουμε αυτό που ξέρουμε καλύτερα, παίζουμε δηλαδή μουσική για τους γείτονές μας», λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοργανωτής του balcony party Βασίλης Κοντοκώστας, εξηγώντας πως αυτό που τον ενέπνευσε ήταν οι εικόνες των Ιταλών συναδέλφων του να ξεσηκώνουν τον κόσμο, παίζοντας μουσική από το μπαλκόνι τους.

Επί 40 λεπτά και οι 51 DJs θα παίζουν το ίδιο σετ τραγουδιών και στη συνέχεια, η μουσική θα ακολουθήσει τα "μονοπάτια" της διάθεσης του κοινού. Όσοι, μάλιστα, δεν έχουν την τύχη να έχουν γείτονα κάποιον από τους DJs αυτούς, μπορούν να συντονιστούν στη συχνότητα τοπικών ραδιοφωνικών σταθμών που θα μεταδίδουν το ίδιο κοινό σετ μουσικής του πρώτου 40λεπτου.

Σύμφωνα με τον κ. Κοντοκώστα, θα υπάρξει ένας χάρτης με κουκίδες προκειμένου να ενημερωθούν οι πολίτες για τις γειτονιές, όπου κάποιος από τους DJ θα παίξει μουσική από το μπαλκόνι του, μια πρωτοβουλία που φαίνεται πως έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον και άλλων περιοχών της χώρας, όπως η Ρόδος.

Μάλιστα, το πάρτι των DJs της Πιερίας, εκτός από τους υγειονομικούς κανόνες λόγω Covid-19, σέβεται και τις ώρες κοινής ησυχίας, γι' αυτό και το "ραντεβού" στα μπαλκόνια έχει δοθεί για τις 18:30.

Να σημειώσουμε ότι ο αριθμός των κρουσμάτων αυξήθηκε, τον οποίο μπορείτε να δείτε εδώ, για αυτό και πρέπει να τηρούνται τα μέτρα της Κυβέρνησης από όλους.

 

Επαρχία

Ροή ειδήσεων

Share