Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

6ος θάνατος από κορωνοϊό στην Ελλάδα - Ο τρίτος στην Καστοριά!

Συναγερμός!

19 Μαρτίου 2020 11:03
6ος θάνατος από κορωνοϊό στην Ελλάδα - Ο τρίτος στην Καστοριά!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο τραγικός απολογισμός των θανάτων από κορωνοϊό συνεχίζει την καταμέτρησή του στην χώρα μας, καθώς το πρωί της Πέμπτης (19/3) έγινε γνωστός ο 6ος θάνατος από τον φονικό ιό, αποτελώντας μάλιστα τον τρίτο στην Καστοριά.

Ένας 70χρονος που κατέληξε χθες (18/3) και είχε υποβληθεί σε εξετάσεις για τον κορωνοϊό, λίγο μετά τον θάνατό του ήρθαν τα αποτελέσματα και διαπιστώθηκε ότι είχε προσβληθεί από τον ιό. Πρόκειται για έναν 70χρονο από την Καστοριά, η οποία μετράει το τρίτο θανατηφόρο κρούσμα και η αγωνία είναι έκδηλη. Δείτε, επίσης, πόσοι είναι οι διασωληνωμένοι αυτή την ώρα.

Και η σύζυγος του θανόντος νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Καστοριάς, ωστόσο είναι αρνητική στον κορωνοϊό. Ο 70χρονος διέμενε σε χωριό της Καστοριάς, όχι όμως σε ένα εξ αυτών της καραντίνας, αλλά σε παρακείμενο γι αυτό και η ανησυχία είναι έκδηλη και υπάρχει μεγάλος φόβος για τη διασπορά του ιού.

Κορωνοϊός: Η Κυβέρνηση εκτιμά ότι τα κρούσματα είναι συνολικά 2.000 με 3.000!

Σε 2.000 με 3.000 κρούσματα εκτιμά ότι υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα η ομάδα της αναπληρώτριας καθηγήτριας Επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής στο Εργαστήριο Υγιεινής, Επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, Βάνας Σύψα, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας.

«Περιμένουμε φυσικά ακόμη περισσότερα κρούσματα. Θα ανακοινώνονται τα σοβαρά κρούσματα και αυτά που χρειάζονται νοσηλεία», είπε ο Σωτήρης Τσιόδρας. Ο ίδιος ανακοίνωσε, ότι το σύνολο των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι στα 418.

Παράλληλα εξήγησε ότι η θνητότητα για τον νέο κορωνοϊό κυμαίνεται από 0,05% έως μέχρι 1% που είναι το υψηλότερο και για την εποχική γρίπη. Επανέλαβε ότι το μήνυμα για αυτοαπομόνωση του γενικού πληθυσμού παραμένει το ίδιο.

Επιπλέον, ο κ. Τσιόδρας επισήμανε ότι αρκετοί συνάδελφοι του «στέλνουν επιστολές με δραματικές εκκλήσεις που μιλούν με ανακρίβειες και διαδίδουν fake news για την πορεία της επιδημίας. Πως γίνονται απειροελάχιστα τεστ και οδηγούμαστεσε μία κατάσταση τύπου Ιταλίας». «Καταλαβαίνω την αγωνία όλων αλλά να μην προξενούν μία επιδημία φόβου και πανικού», ανέφερε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας.

Για την εξέλιξη της επιδημίας ο Σωτήρης Τσιόδρας τόνισε ότι πλήρη και επακριβής εικόνα υπήρχε μόνο στο κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess και σε καμία άλλη χώρα του κόσμου. Μάλιστα αναφέρθηκε στην στρατηγική της Νότιας Κορέας να ελέγχει με τεστ το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού της. Όπως εξήγησε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας από τον μεγάλο αριθμό τεστ που έχει κάνει η χώρα μόλις το 3% του πληθυσμού έχει βρεθεί θετικό στον κορωνοϊό. «Κανείς δεν μας εξασφαλίζει ότι η διακοπή της στρατηγικής τους δεν θα αυξήσει τα κρούσματα στην χώρα», είπε ο Σωτήρης Τσιόδρας.

«Οι κύριοι στόχοι του εργαστηριακού ελέγχου σύμφωνα με τις διεθνείς οδηγίες γίνονται για περιστατικά που έχουν προταθεί από διεθνείς οργανισμούς υγείας», ανέφερε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share