Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Πανικός σε πτήση - Αναγκαστική προσγείωση στην Ρόδο

Τι συνέβη;

16 Μαρτίου 2020 18:49
Πανικός σε πτήση - Αναγκαστική προσγείωση στην Ρόδο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο κυβερνήτης ζήτησε άδεια από τον πύργο ελέγχου της Ρόδου για να πραγματοποιήσει έκτακτη προσγείωση του αεροσκάφος Boeing 737.

Έκτακτη προσγείωση πραγματοποίησε σήμερα το απόγευμα στο αεροδρόμιο «Διαγόρας» της Ρόδου, αεροσκάφος της ΤUI, το οποίο ξεκίνησε από την Αίγυπτο και είχε προορισμό το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης στη Γερμανία.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο κυβερνήτης ζήτησε άδεια από τον πύργο ελέγχου της Ρόδου για να πραγματοποιήσει έκτακτη προσγείωση του αεροσκάφος Boeing 737.

Αμέσως το προσωπικό ασφαλείας του αεροδρομίου έθεσε σε εφαρμογή το ειδικό σχέδιο που προβλέπεται και το αεροσκάφος προσγειώθηκε χωρίς κανένα πρόβλημα στο «Διαγόρας» της Ρόδου.

Θα ακολουθήσει τεχνικός έλεγχος από εξειδικευμένο προσωπικό, ενώ έχουν γίνει γνωστές ανησυχίες για τους μηχανισμούς στις μηχανές των αεροσκαφών, που μπορεί να οδηγήσουν σε τραγική κατάληξη, όπως θα δείτε εδώ.

Νέοι φόβοι για την ασφάλεια στα Boeing 737- Τι βρέθηκε στις μηχανές και σε αυτά που καταστράφηκαν;

Η Boeing δήλωσε την Τρίτη ότι βρήκε υπολείμματα που μολύνουν τις δεξαμενές καυσίμων μερικών Boeing 737 Max jets του προηγούμενου έτους αλλά δεν μπόρεσε να παραδώσει στους πελάτες της αεροπορικής εταιρείας. Διαβάστε περισσότερα στο Athensmagazine.gr!

Ένας υπάλληλος της Boeing είπε ότι τα υπολείμματα ανακαλύφθηκαν σε «αρκετά» αεροπλάνα αλλά δεν έδωσαν ακριβή αριθμό. Η Boeing δημιούργησε περίπου 400 ανεπεξέργαστους Max jets πριν προσωρινά σταματήσει την παραγωγή τον περασμένο μήνα, κατά τον οποίο σημειώθηκε και η συντριβή ενός Boeing 737 στο Ιράν, για την οποία μπορείτε να διαβάσετε εδώ τι αποκαλύφθηκε.

Τα υπολείμματα της δεξαμενής καυσίμων ανακαλύφθηκαν κατά τη διάρκεια συντήρησης σε σταθμευμένα αεροπλάνα και η Boeing δήλωσε ότι έκανε αμέσως διορθώσεις στο σύστημα παραγωγής της για να αποτρέψει την επανάληψη. Αυτά τα βήματα περιλαμβάνουν περισσότερη επεξεργασία πριν οι δεξαμενές καυσίμων σφραγιστούν.

Ένας εκπρόσωπος της Boeing δήλωσε ότι το θέμα δεν θα αλλάξει την πεποίθηση της εταιρείας ότι η Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αεροπορίας θα πιστοποιήσει το αεροπλάνο να πετάξει και πάλι αυτό το καλοκαίρι.

Ένας εκπρόσωπος της FAA δήλωσε ότι ο οργανισμός γνωρίζει ότι η Boeing διενεργεί εθελοντική επιθεώρηση των ανεγερμένων Max αεροπλάνων.

Η FAA 'αύξησε την επιτήρηση της βάσει των αρχικών εκθέσεων ελέγχου και θα αναλάβει περαιτέρω δράση με βάση τα ευρήματα', δήλωσε ο εκπρόσωπος Λιν Λουνσφόρντ.

Μεταλλικά ρινίσματα, εργαλεία και άλλα αντικείμενα που απομένουν σε αεροπλάνα κατά τη συναρμολόγηση μπορούν να αυξήσουν τον κίνδυνο ηλεκτρικού βραχυκυκλώματος και πυρκαγιάς.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share