Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Δεύτερος νεκρός από τον κορωνοϊό στην Ελλάδα!

Συναγερμός!

14 Μαρτίου 2020 10:07
Δεύτερος νεκρός από τον κορωνοϊό στην Ελλάδα!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Δεύτερος θάνατος από κορωνοϊό καταγράφεται στην χώρα μας. Δείτε και το πώς έχει αδειάσει όλη η χώρα, μετά τις απαγορεύσεις της Κυβέρνησης.

Πρόκειται για έναν ασθενή 92 ετών συμφώνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής Αναμένεται επίσημη ανακοίνωση από το Υπουργείο Υγείας.

Αξίζει να σημειωθεί, δε, ότι δύο ακόμη συγγενείς του 92χρονου νοσηλεύονται ακόμη, έχοντας επίσης βρεθεί θετικοί.

Κορωνοϊός: Αυτές οι κορυφαίες προσωπικότητες σε όλο τον κόσμο έχουν προσβληθεί από τον φονικό ιό!

Ο κορωνοϊός σαρώνει όλο τον πλανήτη, αποτελώντας το κύριο ζήτημα, που τον απασχολεί τις τελευταίες μέρες, ενώ πρέπει να αναφερθεί πως ουκ ολίγες κορυφαίες προσωπικότητες έχουν προσβληθεί από τον φονικό ιό. Δείτε εικόνες από την «νεκρωμένη» Ελλάδα, εξαιτίας του ιού.

Διάσημοι από τους χώρους της τέχνης, του αθλητισμού, της πολιτικής και όχι μόνο, έχουν βρεθεί θετική για τον κορωνοϊό, δείχνοντας μεταξύ άλλων, ότι πρόκειται για κάτι αρκετά σοβαρό, που δικαίως έχει θέσει σε κατάσταση επιφυλακής όλο τον κόσμο.

Τα χτυπήματα στην τέχνη

Στον καλλιτεχνικό χώρο ξεχωρίζει κανείς τον Τομ Χανκς και τη σύζυγό του, Ρίτα Ουίλσον, με τον χολιγουντιακό ηθοποιό, πάντως, να αποστέλλει το δικό του θετικό μήνυμα, ζητώντας όλος ο κόσμος να ακολουθήσει τις οδηγίες των ειδικών. Λίγο νωρίτερα, ο Χιλιανός συγγραφέας, Λουίς Σεμπουλβέδα, που μένει στην Ισπανία, βρέθηκε θετικός μετά από ένα ταξίδι του στην Πορτογαλία.

Κίνδυνος στα υψηλά πατώματα του αθλητισμού

Στον αθλητισμό δεν είναι και λίγοι, όσου έχουν προσβληθεί από τον κορωνοϊό. Ο τεχνικός της Άρσεναλ, Μικέλ Αρτέτα, και ο ποδοσφαιριστής της Τσέλσι, Κάλουμ Χάντσον-Οντόι, βρέθηκαν θετικοί, με αποτέλεσμα φυσικά η Premier League να σταματήσει το πρωτάθλημα. Στην Ιταλία ήταν σίγουρο, ότι θα υπήρχαν κρούσματα και 5 εξ αυτών είναι στη Σαμπντόρια. Πρόκειται για τους Μανόλο Γκαμπαντιάνι, Ομάρ Κόλεϊ, Άλμπιν Έκνταλ, Αντονίνο Λα Γκουμίνα και Μόρτεν Θόρσμπι. Ανησυχία υπάρχει και στη Γιουβέντους με το κρούσμα του Ντανιέλε Ρουγκάνι, με τον Κριστιάνο Ρονάλντο να έχει γυρίσει στην Πορτογαλία, μένοντας σε καραντίνα στη Μαδέρα.

Στο ΝΒΑ, ο μπασκετμπολίστας Ρουντί Γκομπέρ έκανε… πλάκα με τον ιό, αλλά τελικά όχι μόνο βρέθηκε θετικός, «κόλλησε» κιόλας άλλους δύο συμπαίκτες του, τον Ντόνοβαν Μίτσελ και τον Εμάνουελ Μούντιεϊ. Παράλληλα, το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στη Euroleague βρέθηκε στη Ρεάλ Μαδρίτης και πρόκειται για τον Τρέι Τόμπκινς, με την ομάδα να αναστέλλει κάθε της αγωνιστική λειτουργία.

Τέλος, δύο ποδηλάτες έχουν βρεθεί θετικοί. Πρόκειται για τον Κολομβιανό Φερνάντι Γκαβίρια, που βρίσκεται σε νοσοκομείο στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, όπως και ο Ρώσος Ντμίτρι Στράκχοφ.

Είναι θετικός ο Ντόναλντ Τραμπ;

Ένα είναι το μυστήριο, που αιωρείται στον πολιτικό κόσμο και αφορά το αν έχει κορωνοϊό ο Ντόναλντ Τραμπ. Ο Αμερικανός πρόεδρος είχε συνάψει χειραψία με τον πρόεδρο της Βραζιλίας, Ζαΐχ Μπολσονάρου, ο οποίος μόλις χθες (13/3) διεγνώσθη θετικός, όπως και ο επικοινωνιολόγος του, Φάμπιο Βαινγκάρτεν.

Και δεν είναι μόνο αυτό το στοιχείο. Αξίζει να αναφέρουμε, ότι ο Πίτερ Ντάτον, Υπουργός Εσωτερικών της Αυστραλίας, βρέθηκε επίσης θετικός, ενώ πρόσφατα είχε δει από κοντά την κόρη του Ντόναλντ Τραμπ, Ιβάνκα, κάτι που εντείνει ακόμη περισσότερο την ανησυχία.

Θετική έχει βρεθεί και η σύζυγος του πρωθυπουργού του Καναδά, Τζάστιν Τριντό, ο οποίος θα μείνει επίσης σε καραντίνα για δύο εβδομάδες προληπτικά, μιας κι εκείνος είχε αρνητικό δείγμα.

Αρκετοί Υπουργοί μεγάλων χωρών, βέβαια, έχουν επίσης μπει σε απομόνωση, όπως η Υπουργός Ισότητας της Ισπανίας, Ιρένε Μοντέρο, η σύζυγος του ηγέτη των Podemos, Πάμπλο Ιγκλέσιας, η Υπουργός Υγείας της Βρετανίας, Ναντίν Νόρις, η αντιπρόεδρος του Ιράν, Μασουμέ Εμπτεκάρ και ο Υπουργός Υγείας της χώρας, Ιράζ Χαριρτσί.

Οι ελληνικές περιπτώσεις

Υπάρχουν, φυσικά, και διάσημοι στην Ελλάδα, που έχουν βρεθεί θετικοί στον κορωνοϊό. Ο πρώτος, που άνοιξε το σχετικό «χορό», είναι ο πρόεδρος του Ολυμπιακού και γνωστός εφοπλιστής, Βαγγέλης Μαρινάκης, ανακοινώνοντας το δικό του κρούσμα μέσω Facebook.

Λίγο αργότερα, τον ίδιο δρόμο θα ακολουθούσε η Χριστίνα Μπόμπα, ανακοινώνοντας τη δική της περίπτωση με ένα σχετικό βίντεο, ενώ χθες (13/3) έγινε γνωστό, ότι και η σύζυγος του κυβερνητικού εκπροσώπου, Στέλιου Πέτσα, ήταν θετική.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share