Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Ύποπτο πλοίο για κορωνοϊό έφτασε από την Ιταλία στο Ρέθυμνο! Μπήκαν όλοι σε καραντίνα!

Δείτε αναλυτικά!

9 Μαρτίου 2020 15:17
Ύποπτο πλοίο για κορωνοϊό έφτασε από την Ιταλία στο Ρέθυμνο! Μπήκαν όλοι σε καραντίνα!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μέσα στο πλοίο καλείται να παραμείνει το πλήρωμα του «Selahattin Aslan 2», το οποίο κατέπλευσε το μεσημέρι της Δευτέρας στο Ρέθυμνο, στο πλαίσιο της έξαρσης του κορωνοϊού στην Ελλάδα. Δείτε, επίσης, τι αποφάσισε η Ιερά Σύνοδος για τον ιό.

Πρόκειται για φορτηγό πλοίο, το οποίο, όπως αναφέρει το neakriti.gr, κατέπλευσε λίγο πριν από τις 2 το μεσημέρι στο λιμάνι του Ρεθύμνου, από το λιμάνι Porto Nagaro στη Βόρεια Ιταλία.

Για το λόγο αυτό, το Λιμεναρχείο Ρεθύμνου, σε συνεργασία με τις αρμόδιες Αρχές, σύστησε στο πλήρωμα να παραμείνει στο πλοίο, για προληπτικούς λόγους.

Από την πλευρά του, βέβαια, ο καπετάνιος ανέφερε στο Λιμεναρχείο πως το σύνολο του πληρώματος είναι καλά στην υγεία του και δεν εμφανίζει συμπτώματα κορωνοϊού ή κάποιας άλλης ασθένειας.

Σημειώνεται ότι το πλοίο θα παραμείνει στο λιμάνι του Ρεθύμνου για δύο ημέρες, δηλαδή μέχρι και την Τετάρτη.

Κρούσμα κορωνοϊού σε μαθητή λυκείου στο Γαλάτσι (photo)

Με ανάρτηση στην επίσημη σελίδα του στο facebook ο δήμος Γαλατσίου ενημερώνει επισήμως ότι υπάρχει βεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού σε μαθητή λυκείου. Επίσης, η Ιερά Σύνοδος Εκκλησίας Ελλάδος πήρε την απόφαση θεία κοινωνία.

Συγκεκριμένα στην ανάρτησή του ο δήμος σημειώνει:

«Ένας Δήμος οργανωμένος οφείλει να προστατεύει υπεύθυνα τους κατοίκους του με σωστή ενημέρωση και άμεσες στρατηγικές δράσεις.

Σύμφωνα με ενημέρωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) υπάρχει επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού σε μαθητή στο 4ο Γενικό Λύκειο Γαλατσίου.

Συνιστούμε την ψυχραιμία των κατοίκων της πόλης μας και βεβαιώνουμε πως η Δημοτική Αρχή είναι κοντά στους κατοίκους! Μαζί θα αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες αυτής της κατάστασης με σύνεση καθώς βρισκόμαστε σε συνεχή επικοινωνία με το Υπουργείο Υγείας, το Υπουργείο Παιδείας και τον ΕΟΔΥ. Από την πρώτη στιγμή άρχισαν να γίνονται οι απαιτούμενες ενέργειες για την ελαχιστοποίηση της εξάπλωσης της νόσου και δεν συντρέχουν λόγοι ανησυχίας.

Αγαπητοί φίλες και φίλοι, Ένας Δήμος οργανωμένος οφείλει να προστατεύει υπεύθυνα τους κατοίκους του με σωστή ενημέρωση...

Posted by Δήμος Γαλατσίου ενημέρωση on Monday, March 9, 2020

Ο δήμος Γαλατσίου διευκρινίζει για μια ακόμη φορά πως για την προσωρινή αναστολή λειτουργίας σχολικών μονάδων και τα κριτήριά της, την αποκλειστική ευθύνη έχουν τα συναρμόδια Υπουργεία Παιδείας και Υγείας μετά από την εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας.».

Με βάση αυτή την εξέλιξη, ο δήμος Γαλατσίου ανακοίνωσε επίσης ότι από την Τρίτη 10/3 όλοι οι βρεφονηπιακοί σταθμοί θα παραμείνουν κλειστοί μέχρι νεωτέρας. «Τονίζουμε ότι η απόφαση για τους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς ελήφθη από τον Δήμο αποκλειστικά για προληπτικούς λόγους και ΔΕΝ υπάρχει κάποιο κρούσμα προσβληθέντος από τον νέο κοροναϊό που να σχετίζεται με τις συγκεκριμένες μονάδες» εξηγεί στην ανακοίνωσή του ο δήμος.

Έκλεισαν όλα τα σχολεία σε Γαλάτσι-Γκράβα

Ήδη από χθες Κυριακή τα υπουργεία Υγείας και Παιδείας ανακοίνωσε νέα λίστα σχολείων που θα παραμείνουν κλειστά από 9 ως 22 Μαρτίου και σε αυτά συμπεριλαμβάνονταν το 4ο ΓΕΛ Γαλατσίου αλλά και πολλά σχολεία του δήμου, κάποια εκ των οποίων στεγάζονται στο σχολικό συγκρότημα Γκράβας στα Πατήσια.

Με αίσθημα ευθύνης ενημερώνουμε τους πολίτες ότι με κοινή απόφαση των Υπουργείων Υγείας και Παιδείας θα παραμείνουν...

Posted by Δήμος Γαλατσίου ενημέρωση on Sunday, March 8, 2020

Ποια σχολεία έκλεισαν στην περιοχή

  • 6ο Γυμνάσιο Γαλατσίου
  • 3ο ΓΕΛ Γαλατσίο
  • 1ο ΓΕΛ Γαλατσίου (Γκράβα)
  • 2ο ΓΕΛ Γαλατσίου (Γκράβα)
  • 5ο Γυμνάσιο Γαλατσίου
  • 2ο Γυμνάσιο Γαλατσίου
  • 1ο ΕΠΑΛ Γαλατσίου (Γκράβα)
  • 40ό Γυμνάσιο Αθηνών (Γκράβα)
  • 22ο ΓΕΛ Αθηνών (Γκράβα)
 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share