Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Αρκουδάκι βρέθηκε νεκρό στον δρόμο - Σοκάρει η εικόνα

Μάλλον λόγω τροχαίου

6 Μαρτίου 2020 22:25
Αρκουδάκι βρέθηκε νεκρό στον δρόμο - Σοκάρει η εικόνα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ένα μικρό αρκουδάκι βρέθηκε νεκρό στο 29ο χλμ. της παλιάς επαρχιακής οδού Αμυνταίου-Φλώρινας, στο ύψος της τοποθεσίας «Κλειδί». Οι εικόνες έχουν προκαλέσει θλίψη και οργή στο Πανελλήνιο.

Το άτυχο ζώο εντόπισαν διερχόμενοι οδηγοί και ενημέρωσαν την αστυνομία. Αμέσως κινητοποιήθηκε η Ομάδα Άμεσης Επέμβασης της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας, μέλη της οποίας μετέβησαν στο σημείο όπου βρέθηκε το νεκρό ζώο.

Κατά την αυτοψία που έγινε διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για αρσενικό ζώο, νεαρής ηλικίας, βάρους 40 κιλών και ως αιτία θανάτου πιθανολογείται το τροχαίο ατύχημα, από άγνωστο διερχόμενο όχημα.

Με ενέργειες της διεύθυνσης Δασών Φλώρινας και του Δήμου Αμυνταίου ολοκληρώθηκαν οι απαραίτητες ενέργειες σε ότι αφορά την καταγραφή και την υγειονομική ταφή του.

Η Ομάδα Άμεσης Επέμβασης της Π.Ε. Φλώρινας είναι υπεύθυνη για την διαχείριση περιστατικών προσέγγισης αρκούδας και άλλων ειδών άγριας πανίδας σε κατοικημένες περιοχές, μιας και δεν είναι η πρώτη φορά, όπως θα δείτε εδώ.

Σάλος: Σκελετωμένη αρκούδα βρέθηκε σε ζωολογικό κήπο - Οι εικόνες σοκάρουν

Εικόνες που σοκάρουν έρχονται από πάρκο της Κίνας που δείχνουν μία σκελετωμένη και υποσιτισμένη αρκούδα. Μετά το σάλο που προκλήθηκε από αυτή την σοκαριστική εικόνα, ο ζωολογικός κήπος δήλωσε ότι το ζώο τρέφεται καλά και ελέγχεται συχνά και δεν πρέπει να υπάρχει καμία ανησυχία για την ευημερία του. Ένα σοκαριστικό βίντεο δείχνει επίσης έναν άνδρα που πάει να βγάλει με μια αρκούδα selfie... Αυτό που ακολούθησε όμως θα σας ανατριχιάσει!

Αφού δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο, οι άνθρωποι σχολίασαν τη φωτογραφία λέγοντας ότι το ζώο ήταν πολύ λεπτό. Από τη στιγμή που δημοσιεύτηκε, οι φωτογραφίες έχουν κοινοποιηθεί πολλές φορές από ανθρώπους που μοιράζονται την ανησυχία τους για την ευημερία του ζώου.

Ένας χρήστης έγραψε στο Weibo: «Δεν αναγνωρίζω την αρκούδα, η άγρια αρκούδα δεν είναι τόσο λεπτή». Ενώ κάποιος άλλος σχολίασε: «Υγιής; Δεν το νομίζω. Μη μου λέτε ψέματα». Και ένα άλλο άτομο είπε: «Είναι ένα μάτσο κόκαλα και λέτε ότι είναι υγιές;»

Η υγεία της αρκούδας είναι σίγουρα ανησυχητική. Είναι σκελετωμένη, σε κακή κατάσταση και σαφώς φαίνεται να ικετεύει για φαγητό.
«Είτε δεν ταΐζεται κατάλληλα, είτε η κατάσταση υγείας της χρήζει επείγουσας προσοχής».

Ο ζωολογικός κήπος απάντησε στις ανησυχίες με μια δήλωση: «Η διατροφή της αρκούδας είναι φυσιολογική. Δεν υπάρχει έλλειψη φαγητού».

Συνέχισε: «Η καφέ αρκούδα είναι μόλις ενός έτους και αναπτύσσεται αργά, δεν είναι ενήλικη αρκούδα που συσσωρεύει λίπος. Τα οστά μεγαλώνουν πολύ γρήγορα. Η αρκούδα αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην περίοδο που πέφτει η παχιά γούνα της».

«Το ζεστό καλοκαίρι, τα μαλλιά των αρκούδων πέφτουν, κάνοντας τα σώματά τους να φαίνονται πιο λεπτά». Ο ζωολογικός κήπος είπε επίσης ότι ένας κτηνίατρος ελέγχει τακτικά το ζώο.

Ο Jason Baker, Αντιπρόεδρος των Διεθνών Εκστρατειών, δήλωσε ότι ενώ οι άγριες αρκούδες περνούν το χρόνο τους εξερευνώντας ποικίλα εδάφη, ψάχνουν για τροφή και σκάβουν σε μαλακή γη, η αρκούδα στο πάρκο Xinxiang περιορίζεται σε δύσκαμπτες και άγονες περιοχές.

«Αν και δεν υπάρχουν κυρώσεις για την παραμέληση ή την κακομεταχείριση των ζώων σε ζωολογικούς κήπους στην Κίνα, τα βάσανα της αρκούδας δεν πρέπει να αγνοηθούν και ο ζωολογικός κήπος πρέπει να ακούσει τους νέους που ανησυχούν βαθύτατα για την υγεία και την ευημερία της αρκούδας, βελτιώνοντας αμέσως τις συνθήκες.

Οι ζωολογικοί κήποι δεν μπορούν να προσφέρουν τις ιδανικές περιβαλλοντικές, θρεπτικές, κλιματικές και κοινωνικές ανάγκες των ειδών που κρατούν αιχμάλωτα».

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share