Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Συναγερμός: Νέα κρούσματα ψώρας σε σχολείο! Δείτε πού θα κλείσουν!

Τι συνέβη;

19 Φεβρουαρίου 2020 17:34
Συναγερμός: Νέα κρούσματα ψώρας σε σχολείο! Δείτε πού θα κλείσουν!

Νέα κρούσματα ψώρας εμφανίστηκαν στη Θεσσαλονίκη, με το Δήμο Κορδελιού-Ευόσμου να αποφασίζει να γίνει απολύμανση και, επομένως, μέχρι Παρασκευή (21/2) να κλείσουν τέσσερα σχολεία. Δείτε και πότε έκλεισαν προ ημερών.

Τα δύο παιδιά, που έχουν συγγένεια μεταξύ τους, φοιτούν στο 2ο Γυμνάσιο Κορδελιού, ωστόσο προληπτικά αποφασίστηκε να κλείσουν τόσο το 2ο Λύκειο Κορδελιού, όσο το 8ο Δημοτικό Σχολείο και το 13ο Ειδικό Σχολείο που στεγάζονται στον ίδιο χώρο.

Ο δήμαρχος Κορδελιού – Ευόσμου, Κλεάνθης Μανδαλιανός, μιλώντας στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ – ΜΠΕ), εμφανίστηκε καθησυχαστικός και δήλωσε πως έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα και πως δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας από τους γονείς.

Την προηγούμενη εβδομάδα είχαν παρουσιαστεί κρούσματα ψώρας σε δύο μαθητές σχολείων, ενός δημοτικού και ενός γυμνασίου, της περιοχής του Ευόσμου, με τον κ. Μανδαλιανό να τονίζει επ’ αυτού πως πρόκειται για «τυχαία περιστατικά».

Πανικός στην Αθήνα! Με ψώρα σε μεγάλο νοσοκομείο έξι αλλοδαποί!

Σε νοσοκομείο της Νίκαιας διακομίστηκαν έξι αλλοδαποί, οι οποίοι φαίνεται να πάσχουν από ψώρα, ενώ χρειάστηκε μάλιστα εισαγγελική εντολή, για να εισαχθούν άμεσα, προκαλώντας πανικό στην Αθήνα, τη στιγμή που ένα κοριτσάκι που υποφέρει από γρίπη βρίσκεται διασωληνωμένο στην εντατική!

Όπως αναφέρουν πληροφορίες από τους εργαζόμενους στο ΕΣΥ, οι αλλοδαποί που φυλάσσονται στο αστυνομικό τμήμα Νίκαιας προέρχονται πιθανώς από κέντρα προσφύγων και διαπιστώθηκε ότι είχαν ψώρα.

Για την αποφυγή κινδύνου μετάδοσης της μολυσματικής νόσου στους εργαζόμενους, λαμβάνονται μέτρα τόσο στους θαλάμους που θα εξετασθούν όσο και στα ιατρεία που θα μεταφερθούν.

Ήδη το νοσοκομείο έχει ειδοποιηθεί και αναμένει τη μεταφορά των έξι αλλοδαπών, ενώ όπως περιγράφουν οι εργαζόμενοι, ήδη διαμορφώνεται απομονωμένος χώρος προκειμένου να εξαλειφθεί η πιθανότητα να διαδοθεί η ψώρα μέσα στο νοσοκομείο και το προσωπικό.

Τι είναι η ψώρα

Η ψώρα είναι μια άκρως μεταδοτική ασθένεια που προκαλείται από το ακάρεο της ψώρας με κύριο χαρακτηριστικό της τον έντονο κνησμό.

Όπως αναφέρουν οι επιστήμονες της Αμερικανικής Δερματολογικής Εταιρείας όσο πιο στενή και παρατεταμένη είναι η άμεση επαφή με πάσχοντα, τόσο πιο μεγάλη είναι η πιθανότητα μόλυνσης. Επίσης όσο μεγαλύτερος είναι ο αριθμός των παρασίτων επάνω στο δέρμα, τόσο αυξάνεται η πιθανότητα μετάδοσης της νόσου.

Άλλος τρόπος μετάδοσης της νόσου αν και θεωρείται σπάνιος είναι από κλινοσκεπάσματα και γενικά από είδη ρουχισμού, όπως επίσης από καλύμματα των επίπλων, μοκέτες, χαλιά κτλ.

Αξιοσημείωτο είναι ότι στο παρελθόν στη χώρα μας έχουν καταγραφεί περιστατικά ψώρας και μέσα σε νοσοκομεία και ειδικά σε χώρους όπου διαμένει το ιατρικό προσωπικό.

Πέθανε από σηψαιμία στο σπίτι της ντροπής παρέα με ποντίκια και σκουπίδια!

Ένας ηλικιωμένος άντρας με άνοια, 78 ετών, εξακολουθούσε να ζει κάτω από άθλιες συνθήκες στο σπίτι του στο Λίβερπουλ μαζί με την γυναίκα του και την κόρη τους.

Δεν ζήτησαν ιατρική βοήθεια ούτε όταν ήταν στα τελευταία του. Τριγυριζόταν από ποντίκια, σκουπίδια και εκατοντάδες εστίες μικροβίων. Μια κατάσταση που θυμίζει αντίστοιχη σε ελληνικό νοσοκομείο!

Ο άνδρας έπαθε σηψαιμία. Είχε ανοιχτές πληγές σε όλο του το σώμα. Το αίμα του δηλητηριάστηκε.

Οι γυναίκες της ζωής του προτίμησαν εναλλακτικές θεραπείες εντός του σπιτιού, αρνούμενες να τον στείλουν εσπευσμένα στο νοσοκομείο. Προτίμησαν τις κρέμες για πληγές και εξανθήματα που χρησιμοποιούνται σε βρέφη. Ο Κουνγκ Μπουν Χαν, γνωστός και ως Κέννι, τελικά δεν τα κατάφερε και κατέληξε στο σπίτι τους.

Ένας από τους αστυνομικούς που είχε δει την κατάσταση του διαμερίσματος στις 22 Φεβρουαρίου 2018, ήταν τόσο συγκλονισμένος από την εικόνα που αντίκρισε, που χρησιμοποίησε την κάμερά του για να καταγράψει τις εφιαλτικές συνθήκες. Δύο χρόνια μετά φαίνεται πως δεν είχε αλλάξει τίποτα.

Το σπίτι ήταν γεμάτο με βουνά από σκουπίδια, καρότσια σούπερ μάρκετ και περίπου 20 ζωντανά ποντίκια τριγυρνούσαν στους διαδρόμους, ενώ η μυρωδιά στον χώρο ήταν αηδιαστική.

Η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε ότι ο άνδρας είχε βαθιές πληγές στους γλουτούς και την πλάτη του, οι οποίες ήταν ανοιχτές σίγουρα τρεις μήνες πριν από τον θάνατό του και του προκαλούσαν μεγάλο πόνο.

Η σύζυγος και η κόρη του 78χρονου κατηγορούνται για ανθρωποκτονία.

Δείτε τις φωτογραφίες στο Athensmagazine.gr:

Φρίκη: Αδέσποτα σκυλιά κατασπάραξαν νεογέννητο βρέφος μέσα σε νοσοκομείο!

Παγκόσμιο σοκ έχει προκαλέσει η φρικτή είδηση πως ένα νεογέννητο βρέφος μόλις τριών ωρών κατασπαράχθηκε από μία αγέλη αδέσποτων σκυλιών που εισέβαλαν στην χειρουργική αίθουσα του χειρουργείου από ένα ανοιχτό παράθυρο! Ωστόσο, ένα εξίσου σοκαριστικό συμβάν σημειώθηκε πριν λίγες μέρες όταν ένα μωρό πέθανε την ώρα της γέννας από ιατρικό λάθος!

Την τραγωδία συνειδητοποίησαν πρώτοι οι συγγενείς του νεογέννητου που άκουσαν τους ήχους από την άγρια επίθεση των σκυλιώνπου σημειώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι το νεογέννητο είχε τραύματα σε όλο του το κορμί με την ιατροδικαστική έκθεση να δείξει την ακριβή αιτία θανάτου του.

«Η οικογένεια του βρέφους υποστηρίζει ότι το άφησαν χωρίς επίβλεψη μέσα στην αίθουσα με το ανοιχτο παράθυρο» δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Οι γονείς του νεογέννητου κατήγγειλαν ότι οι υπεύθυνοι του νοσοκομείου αρχικά είπαν ότι το παιδί τους πέθανε επειδή ήταν πρόωρο ενώ όταν τα ερωτήματα συνεχίζονταν τους πρόσφεραν χρήματα για να σωπάσουν.

Τα πρώτα στοιχεία της έρευνας έχουν δείξει ότι το νοσοκομείο λειτουργούσε χωρίς άδεια.

Στην Ινδία υπάρχουν, όπως σημειώνει ο Guardian, περισσότερα από 30 εκατομμύρια αδέσποτα σκυλιά με 20.000 ανθρώπους να εκτιμάται ότι χάνουν τη ζωή τους ετησίως από λύσσα.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share