Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Συναγερμός στη Βέροια: Νεκρό 2 ετών κοριτσάκι!

Τι συνέβη;

17 Φεβρουαρίου 2020 08:13
Συναγερμός στη Βέροια: Νεκρό 2 ετών κοριτσάκι!

Στο νοσοκομείο Ημαθίας μεταφέρθηκε συνοδευόμενο από τη μητέρα του το βράδυ της Κυριακής ένα κοριτσάκι δύο ετών όπου δυστυχώς οι γιατροί διαπίστωσαν το θάνατό του, ενώ λίγες ώρες πριν νεκρό είχε μεταφερθεί κι ένα βρέφος 11 μηνών στο νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού.

Ακολούθως, το νεκρό παιδάκι διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Βέροιας, όπου κι εκεί έγιναν περαιτέρω εξετάσεις, που οδήγησαν στο ίδιο συμπέρασμα, ότι δηλαδή όταν πήγε η μητέρα το κοριτσάκι της στο Κέντρο Υγείας ήταν ήδη αργά.

Η σορός μεταφέρθηκε στην ιατροδικαστική υπηρεσία της Θεσσαλονίκης, όπου εντός της ημέρας θα διεξαχθεί νεκροψία-νεκροτομή για να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια του θανάτου του παιδιού. Σύμφωνα με τοπικά μέσα, πληροφορίες που ήθελαν το παιδάκι να έχει χτυπηθεί από γρίπη, δεν επιβεβαιώθηκαν από τα ευρήματα των εξετάσεων στο νοσοκομείο της Βέροιας.

Φρίκη με το νεκρό βρέφος στου Ζωγράφου! Τι λένε οι γονείς;

Θρίλερ δίχως τέλος για το 11 μηνών βρέφος συριακής καταγωγής που βρέθηκε εχθές νεκρό φέροντας ίχνη σεξουαλικής κακοποίησης.

Σε πρώτη φάση σήμερα θα εξεταστούν από ιατροδικαστή, τα άλλα δύο παιδιά της οικογένειας των Σύρων, ένα κοριτσάκι 11 μηνών και ένα αγοράκι δυόμισι ετών, προκειμένου να διαπιστωθεί σε τι κατάσταση βρίσκονται.

Παράλληλα, στις πρώτες συζητήσεις που είχαν μέσω διερμηνέα με τους αστυνομικούς το ζευγάρι, δεν θέλησε να πει πολλά. Έδειχναν να μην είναι επηρεασμένοι από το γεγονός και να μην δίνουν επαρκείς απαντήσεις στους αστυνομικούς για το τι πραγματικά συνέβαινε στο διαμέρισμα του Ζωγράφου. Οι έμπειροι αξιωματικοί του Ανηλίκων δεν δείχνουν να βιάζονται, θέλουν να ψάξουν σε βάθος την υπόθεση και να εξετάσουν όλα τα σενάρια για να φθάσουν στην πραγματική εκδοχή των πραγμάτων. Εξετάζουν ακόμη και το σενάριο, σύμφωνα με γιατρούς του Αγλαϊα Κυριακού, τα σημάδια που εντόπισε ο ιατροδικαστής στο βρέφος να οφείλονται στη σοβαρή ασθένεια που αντιμετώπιζε.

Την ίδια ώρα προσπαθούν να σχηματίσουν το προφίλ της συγκεκριμένης οικογένειας. Το ζευγάρι των Σύρων ήρθε στην Ελλάδα πριν απο δύο χρόνια, είχε τρία παιδιά, δύο δίδυμα κοριτσάκια 11 μηνών εκ των οποίων το ένα με νοητική υστέρηση που χθες άφησε την τελευταία του πνοή και ένα αγοράκι δυόμισι ετών, τα οποία δεν είχαν προβλήματα. Σύμφωνα με πληροφορίες οι γονείς δεν εργάζονταν και ζούσαν με την αρωγή ΜΚΟ. Παραλληλα ψάχνουν το προφίλ του άλλου ζευγαριού που φιλοξενούσαν στο διαμέρισμα του Ζωγραφου που φέρεται να είχε μισθώσει η ΜΚΟ έτσι ώστε να διαπιστώσουν αν είχαν κάποια εμπλοκή στην υπόθεση. Τέλος και οι υπεύθυνοι της συγκεκριμένης ΜΚΟ, εξετάζονται έτσι ώστε να συγκεντρωθούν στοιχεία για την υπόθεση.

Ανατριχιάζουν οι λεπτομέρειες για το θάνατο του βρέφους 11 μηνών! Αυτό είναι το δεύτερο σενάριο για την τραγική κατάληξη! (video)

Σοκ έχει προκαλέσει ο θάνατος ενός βρέφους 11 μηνών από τη Συρία το οποίο διακομίστηκε νεκρό στο Νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού όπου διεγνώσθη ότι έπασχε από εγκεφαλίτιδα, ενώ παράλληλα ο ιατροδικαστής, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ, διαπίστωσε ότι το κοριτσάκι έφερε και σημάδια σεξουαλικής κακοποίησης.

Σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, το μωρό μετέφερε στο "Αγλαΐα Κυριακού" ο πατέρας του. Οι γιατροί διαπίστωσαν ότι το μωρό έπασχε από μικροκεφαλία, δηλαδή μεγαλώνει ο εγκέφαλος αλλά όχι το κρανίο. Έπασχε επίσης και από εγκεφαλίτιδα. Οι γιατροί κάλεσαν ιατροδικαστή ο οποίος, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ, διαπίστωσε ίχνη σεξουαλικής κακοποίησης στο σώμα του μωρού.

Στο Παίδων θα μεταφερθούν απόψε και θα παραμείνουν για φύλαξη και αύριο θα πάνε στην Ιατροδικαστική υπηρεσία για να εξεταστούν άλλα τρία παιδιά: το διδυμάκι του βρέφους, το μεγάλο παιδί της οικογένειας 2,5 ετών και άλλο ένα παιδάκι 2,5 ετών της άλλης οικογένειας που έμεναν στου Ζωγράφου, προκειμένου να διαπιστωθεί αν φέρουν και αυτά ίχνη σεξουαλικής κακοποίησης. Επίσης, θα γίνει νεκροτομή στο βρέφος για να διαπιστωθεί η αιτία θανάτου. Στο Ανηλίκων έχουν προσαχθεί και ανακρίνονται οι γυναίκες των Σύρων και μετά οι δύο άνδρες.

Πάντως, όπως μετέδωσε ο Alpha, γιατρός του Παίδων κατέθεσε στην Αστυνομία ότι ναι μεν είδε ίχνη σεξουαλικής κακοποίησης αλλά περιέγραψε επίσης πως η ασθένεια αυτή από την οποία έπασχε το βρέφος, η μικροκεφαλία, προκαλεί αλλοιώσεις στο σώμα των ασθενών.

Όλες οι απαντήσεις, λοιπόν, αναμένεται να δοθούν από την νεκροτομή για να μπει τέλος σε αυτό το θρίλερ που βρίσκεται σε εξέλιξη από το πρωί της Κυριακής.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share