Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Κρήτη: Συνέλαβαν εγκληματική ομάδα που είχε κάνει 20 κλοπές με λεία 70.000 ευρώ!

Επιτυχής η επιχείρηση της Αστυνομίας!

15 Φεβρουαρίου 2020 14:26
Κρήτη: Συνέλαβαν εγκληματική ομάδα που είχε κάνει 20 κλοπές με λεία 70.000 ευρώ!

Τέλος στη δράση εγκληματικής ομάδας στην Κρήτη που βρισκόταν «πίσω» από 20 κλοπές και διαρρήξεις σε Χανιά, Ρέθυμνο και Ηράκλειο έβαλε η αστυνομία, προχωρώντας στη σύλληψη των μελών της μετά από μια μεγάλη επιχείρηση που, όπως φαίνεται, εστέφθη με απόλυτη επιτυχία, τη στιγμή που το νησί συγκλονίζεται από τον χαμό του 53χρονου άνδρα.

Η συνολική λεία τους ανέρχεται σε 70.000 ευρώ ενώ συνελήφθησαν τρεις Ρομά. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες ανάμεσα στις περιοχές όπου είχαν γίνει επιδρομές ήταν και οι Βασιλειές Ηρακλείου.

Σύμφωνα με την αστυνομία η εξάρθρωση είναι αποτέλεσμα, συστηματικής και εξειδικευμένης - λόγω του αντικειμένου - αστυνομικής έρευνας και προανάκρισης, από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου.

Συγκεκριμένα μετά από αστυνομική επιχείρηση, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στο Ηράκλειο από αστυνομικούς των εν λόγω υπηρεσιών και της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης Ηρακλείου, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, τρεις άντρες ηλικίας 37, 44 και 30 ετών, όλοι μέλη-συνεργοί της σπείρας. Σε βάρος τους σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική ομάδα και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

Στη συνέχεια αποκαλύφθηκαν σημαντικά στοιχεία για τη σύνθεση, τα χαρακτηριστικά, τη μεθοδολογία δράσης και τις παράνομες δραστηριότητες της σπείρας, στην οποία συμμετείχαν ενεργά, ως μέλη-συνεργοί, οι προαναφερόμενοι ημεδαποί.Όπως προέκυψε τα μέλη της ομάδας κατά το χρονικό διάστημα από την 17.12.2019 έως την 14.02.2020 είχαν διαπράξει συνολικά 20 κλοπές-διαρρήξεις σε οικίες σε περιοχές των Χανίων, του Ρεθύμνου και του Ηρακλείου.

Η λεία που αποκόμισαν από την παράνομη και εξακολουθητική δράση τους, περιλαμβάνει κυρίως χρήματα, κοσμήματα και ηλεκτρονικές συσκευές, η συνολική αξία των οποίων υπερβαίνει τις 70.000 ευρώ.

Από αστυνομικούς των ανωτέρω υπηρεσιών σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Χανίων και της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ) Ηρακλείου, πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε σπίτια και καταλύματα που χρησιμοποιούσαν οι συλληφθέντες σε περιοχές των Χανίων και του Ηρακλείου, κατά τη διάρκεια των οποίων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν χρυσαφικά-κοσμήματα και ηλεκτρονικές συσκευές, των οποίων η προέλευση ερευνάται.

Επιπλέον κατασχέθηκαν τρία Ι.Χ αυτοκίνητα ως μέσα τέλεσης παράνομων δραστηριοτήτων.Οι συλληφθέντες έρχονται πλέον αντιμέτωποι με τον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων.Η προανάκριση συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων, προκειμένου να διερευνηθεί όλο το εύρος της εγκληματικής τους δραστηριότητας.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share