Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Μαθήτρια λιποθύμησε σε σχολείο! Διακομίστηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο!

Αγωνία!

14 Φεβρουαρίου 2020 13:31
Μαθήτρια λιποθύμησε σε σχολείο! Διακομίστηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο!

Ένα πολύ επικίνδυνο περιστατικό κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν το πρωί της Πέμπτης στο ΕΠΑΛ Ιεράπετρας, όταν μια μαθήτρια έχασε ξαφνικά τις αισθήσεις και έπρεπε άμεσα να μεταφερθεί στο νοσοκομείο, ενώ πριν από λίγες μέρες μαθητής είχε πέσει από το παράθυρο.

Η ενημέρωση προς το ΕΚΑΒ ήταν άμεση, όμως ασθενοφόρο στην Ιεράπετρα δεν υπήρχε, αφού όπως αναφέρει το radiolasithi.gr, βρισκόταν σε διακομιδή ασθενούς στο Ηράκλειο, και έτσι χρειάστηκε να μεταβεί περιπολικό στο σχολείο, ώστε να μεταφέρει την κοπέλα στο νοσοκομείο, όπου και νοσηλεύεται.

Πρόκειται για ένα περιστατικό ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί αναφορικά με την αντιμετώπιση έκτακτων περιπτώσεων, με τα ασθενοφόρα,αρκετές φορές, να μην επαρκούν για να εξυπηρετήσουν όλα όσα συμβαίνουν.

Πάτρα: Πατέρας έβαλε κρυφή κάμερα γιατί υποπτευόταν την κόρη του – Όταν είδε τι έκανε, έπαθε σοκ!

Ένας πατέρας από την Πάτρα αποφάσισε να τοποθετήσει κρυφή κάμερα στο ίδιο του το σπίτι γιατί πίστευε ότι κάτι «περίεργο» έκανε η κόpη του, όπως έκανε και ο τύπος που πίστευε ότι τον απατούσε η γυναίκα του!

Όταν επέστρεψε από τη δουλειά του για να δει τι είχε καταγράψει η κάμερα έμεινε με το στόμα ανοιχτό…Ανακάλυψε ότι η 18χρονη κόρη του είχε εγγραφεί σε ιστοσελίδες του εξωτερικού και γδυvoταv επί πληρωμής.

Όταν ζήτησε εξηγήσεις από την κόρη του αυτή του είπε ότι δεν ήταν κάτι σοβαρό κι ότι το έκανε για να βγάζει χαρτζιλίκι!

Γονείς προσοχή: Το διαδίκτυο κρύβει απίστευτες παγίδες. Όταν διαπιστώσετε ότι κάτι δεν πάει καλά με τα παιδιά σας «ενεργοποιηθείτε».

Συμβουλές στους γονείς για την ασφαλή χρήση του διαδικτύου από τα παιδιά δίνει η Ελληνική Αστυνομία.

Στο ερώτημα πώς μπορεί το παιδί να χρησιμοποιεί το ίντερνετ χωρίς να κινδυνεύει, η ΕΛ.ΑΣ. απαντά:

Να μη δίνει σε κανέναν, ακόμα και στον καλύτερό του φίλο, τον κωδικό πρόσβασής του στο Διαδίκτυο. Τα μόνα άτομα που θα πρέπει να γνωρίζουν τον κωδικό είναι οι γονείς του.
Να μην απαντά σε ηλεκτρονικά μηνύματα με ύποπτο περιεχόμενο ή άγνωστο αποστολέα.
Να μην απαντά σε ηλεκτρονικά μηνύματα που το κάνουν να αισθανθεί «άβολα». Σε περίπτωση που λάβει ένα τέτοιο μήνυμα, να μη διστάζει να το αναφέρει στους γονείς του ή σε κάποιο άλλο πρόσωπο που εμπιστεύεται.
Αν αισθανθεί άβολα την ώρα που συνομιλεί μέσω chatroom, να διακόψει αμέσως τη συνομιλία.
Να αποφεύγει να στέλνει τη φωτογραφία του και άλλα προσωπικά του στοιχεία μέσω διαδικτύου σε άγνωστα άτομα.
Να σκεφθεί πολύ καλά ενδεχόμενη συνάντηση με διαδικτυακό φίλο και να ζητήσει την άποψη των γονέων σχετικά με αυτό το θέμα.
Σε περίπτωση που αποφασίσει να συναντηθεί με το «διαδικτυακό του φίλο», να ενημερώσει οπωσδήποτε τους γονείς του ή κάποιο άτομο που εμπιστεύεται και να φροντίσει ώστε η συνάντηση αυτή να πραγματοποιηθεί σε δημόσιο χώρο.
Να αναπτύξει κριτική διάθεση σε ό,τι διαβάζει στο Διαδίκτυο και να μην εμπιστεύεται αμέσως ό,τι δει σε αυτό.
Να αναπτυχθεί μια σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ παιδιών και γονέων, ούτως ώστε το παιδί να συζητά με τους γονείς του και να τους αναφέρει οτιδήποτε βλέπει και ζει όταν σερφάρει στο internet. Είναι επίσης απαραίτητο οι ίδιοι οι γονείς να αποκτήσουν βασικές γνώσεις για το διαδίκτυο και να ενημερωθούν σωστά ώστε να μπορέσουν να προσφέρουν στο παιδί τους την καθοδήγηση που είναι απαραίτητη κατά την πλοήγησή του στον κόσμο του διαδικτύου. Επίσης, η ανάπτυξη διαπροσωπικών σχέσεων των γονιών με τα παιδιά και η αφιέρωση χρόνου σε αυτά είναι πολύ σημαντική.

Ειδικότερα, συμβουλεύει τους γονείς:

Μην απαγορεύετε στα παιδιά σας την πλοήγηση στο διαδίκτυο από τον υπολογιστή σας. Μπορούν να έχουν πρόσβαση σε αυτό από υπολογιστές φίλων, Ίντερνετ καφέ, ακόμη και από το σχολείο τους.
Ενημερωθείτε για τη χρήση του διαδικτύου, τα οφέλη και τους κινδύνους του. Δώστε έμφαση στην ανακάλυψη ιστοσελίδων με ενημερωτικό, εκπαιδευτικό, ψυχαγωγικό περιεχόμενο και δραστηριότητες ανάλογα με την ηλικία του παιδιού σας.
Να τοποθετήσετε τον Η/Υ σε κοινόχρηστο χώρο του σπιτιού (πχ. σαλόνι) και όχι σε υπνοδωμάτια.
Να κάνετε την πλοήγηση στο διαδίκτυο μια οικογενειακή δραστηριότητα. Δεν είναι κακό να ζητήσετε από τα παιδιά σας να σας εξηγήσουν μερικά πράγματα.
Να συζητήσετε με τα παιδιά σας:

Για τους κινδύνους που ελλοχεύουν στα chatrooms
Για θέματα ασφάλειας που προκύπτουν από την πλοήγηση στο διαδίκτυο.
Να συμβουλέψετε τα παιδιά σας:

Να μην δίνουν τα προσωπικά τους στοιχεία, καθώς και λοιπές προσωπικές πληροφορίες σε άγνωστα άτομα.
Να αρνούνται συναντήσεις με άτομα που γνώρισαν μέσω διαδικτύου. Να τους εξηγήσετε ότι οι άγνωστοι με τους οποίους θέλουν να συναντηθούν μπορεί να είναι επικίνδυνα άτομα.
Να μην απαντούν σε δυσάρεστα ή επικίνδυνα μηνύματα που λαμβάνουν από το διαδίκτυο και να σας αναφέρουν αμέσως το περιστατικό.
Να αφήσετε τα παιδιά να σας δείξουν τι μπορούν να κάνουν στο διαδίκτυο και να επισκεφτούν τις αγαπημένες σελίδες τους.

Οι λογαριασμοί σύνδεσης με το διαδίκτυο πρέπει να είναι στο όνομά σας και να ελέγχετε οι ίδιοι τους κωδικούς πρόσβασης (username, password).

Να συζητήστε με τα παιδιά σας, που κάνουν χρήση του διαδικτύου εάν βλέπουν κάτι που τους προκαλεί αίσθηση, φόβο, ανησυχία ή σύγχυση. Δείξτε τους πώς να κλείσουν την σύνδεση και τον υπολογιστή και ενημερώστε τα ότι δεν είναι δικό τους λάθος. Υπενθυμίστε στα παιδιά να ενημερώνουν πάντα έναν ενήλικα που εμπιστεύονται εάν δουν κάτι που τους ενοχλεί στο διαδίκτυο.
Να χρησιμοποιείτε προγράμματα-φίλτρα γονικής προστασίας, που διατίθενται στο ελεύθερο εμπόριο και τα οποία απαγορεύουν τη σύνδεση σε ιστοσελίδες με κακόβουλο περιεχόμενο, χρησιμοποιώντας λέξεις-κλειδιά, ενώ παράλληλα καταγράφουν τη διαδικτυακή κίνηση του υπολογιστή
Να ελέγχετε το οπτικοακουστικό υλικό ( cds κλπ.) που κατέχουν τα παιδιά σας
Να απευθύνεστε στα Τμήματα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος των Διευθύνσεων Ασφάλειας Αττικής και Θεσσαλονίκης για την παροχή συμβουλών, καθώς και για την καταγγελία ύποπτων περιστατικών.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share