Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Σεισμός στην Ηλεία!

Συναγερμός!

10 Φεβρουαρίου 2020 07:49
Σεισμός στην Ηλεία!

Σεισμός σημειώθηκε στις 00:38 τα ξημερώματα της Δευτέρας κοντά στον Πύργο Ηλείας, λίγες ώρες και μετά τον σεισμό στην Πύλο!

Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε 28 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Πύργου και 64 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Πάτρας , ενώ το εστιακού του βάθος ήταν 10 χιλιόμετρα.

Ο σεισμός έγινε αισθητός και στις βόρειες περιοχές της Αθήνας παρόλο που το επίκεντρό του ήταν 221 χιλιόμετρα δυτικά της Αθήνας!

Σύμφωνα με την μέτρηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών η σεισμική δόνηση ήταν έντασης 3.1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Σημειώνεται ότι τα δεδομένα για το σεισμό που προέρχονται από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών ή από το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Ινστιτούτο είναι λύσεις προερχόμενες από το αυτόματο υπολογιστικό σύστημα, χωρίς τη συμμετοχή σεισμολόγου. Ενημερώνονται συνεχώς με την άφιξη νέων δεδομένων.

Διπλός δυνατός σεισμός στην Κρήτη!

Πεντοζάλη χόρεψαν τα ξημερώματα στην Κρήτη, όπου σημειώθηκαν 2 ισχυροί σεισμοί μεγέθους 4 και 4,6 Ρίχτερ, ενώ ταρακουνήθηκαν και τα Καλάβρυτα!

Ο πρώτος, χρονικά, σεισμός στην Κρήτη ήταν 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Η σεισμική δόνηση έγινε στις 04:24 στο θαλάσσιο χώρο μεταξύ Κρήτης και Κάσου, σε απόσταση 32 χιλιομέτρων ανατολικά-βορειοανατολικά της Ζάκρου, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Το Ινστιτούτο διευκρινίζει ότι ο σεισμός, τον οποίο χαρακτήρισε «ασθενή», είχε επίκεντρο υποθαλάσσια περιοχή 392 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Αθήνας.

Ο δεύτερος σεισμός ήταν 4,6 Ρίχτερ και σημειώθηκε στις 05:11 επίσης στο θαλάσσιο χώρο μεταξύ Κρήτης και Κάσου, σε απόσταση 33 χιλιομέτρων ανατολικά της Ζάκρου.

Ο σεισμός ήταν επίσης ασθενής, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, και είχε επίκεντρο υποθαλάσσια περιοχή 403 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Αθήνας!

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share