Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Φωτιά στην Κεφαλονιά!

Συναγερμός στην Πυροσβεστική!

7 Φεβρουαρίου 2020 15:14
Φωτιά στην Κεφαλονιά!

Φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Παρασκευής στην Κεφαλονιά, ενώ το πρωί πυρκαγιά ξέσπασε σε ξενοδοχείο στο κέντρο της Αθήνας!

Η φωτιά έχει ξεσπάσει σε χορτολιβαδική έκταση, μετά τα Σίσσια και πριν τις Πλατειές, στο πάνω μέρος του Κεντρικού Δρόμου Αργοστολίου - Πόρου.

Ήδη στην περιοχή επιχειρούν πέντε πυροσβεστικά οχήματα με 11 πυροσβέστες. Η φωτιά, σύμφωνα με την Πυροσβεστική δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή.

Φωτιά στην Αγία Παρασκευή!

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε πριν από λίγο στην Αγία Παρασκευή και συγκεκριμένα στην οδό Κλεισθένους 62 σε συνεργείο αυτοκινήτων καθώς και σε παρακείμενο κτήριο, λίγες ώρες μετά την φωτιά που ξέσπασε το πρωί στο Φάληρο!

Στο σημείο βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής που επιχειρούν για την κατάσβεση και διεξάγουν ελέγχους για πιθανόν εγκλωβισμένα άτομα.

"Έμεινα 1,5 ώρα μέσα στο κρύο..." Συγκλονίζουν τα λόγια της γυναίκας που εγκλωβίστηκε στην φωτιά!

Ισχυρή φωτιά σημειώθηκε νωρίς το πρωί σε διαμέρισμα του 5ου ορόφου στην περιοχή του Φαλήρου. Οι πυροσβέστες έσπευσαν στο σημείο και απεγκλώβισαν δυο γυναίκες.

Η περιγραφή των τραγικών στιγμών στη φωτιά πραγματικά συγκλονίζει!

Όπως λέει «η φωτιά ξεκίνησε από τον 5ο όροφο. Η κυρία ήθελε να το κάψει το σπίτι της. Οι φλόγες ανέβηκαν στον 6ο όροφο, εγώ έμενα στον 8ο».

«Ανέβηκαν τα παιδιά της πυροσβεστικής και με έσωσαν, ο Θεός να τα έχει καλά. Ήμουν 1,5 ώρα έξω στο κρύο. Έλεγα "καίγομαι ζωντανή, βοήθησε με Θέε μου". Σώθηκα με τη βοήθεια του Θεού» συμπληρώνει η γυναίκα η οποία απεγκλωβίστηκε από την ταράτσα του κτηρίου.

Την ίδιά ώρα οι πυροσβέστες αναζητούν τα αίτια της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 8 το πρωί στο διαμέρισμα της πολυκατοικίας στη συμβολή των οδών Μουσών και Πρωτέως αξιολογώντας τα ευρήματα από το σπίτι αλλά και τις μαρτυρίες των ενοίκων της πολυκατοικίας.

Νωρίτερα είχαν καταγραφεί δραματικές στιγμές με τους πυροσβέστες να χρησιμοποιούν κλιμακοφόρα προκειμένου να απεγκλωβίσουν αρχικά την ηλικιωμένη ένοικο του διαμερίσματος από το οποίο ξεκίνησε η πυρκαγία και στη συνέχεια άλλη μια μεγάλης ηλικίας γυναίκα από την ταράτσα του κτηρίου.

Οι δύο γυναίκες, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της πυροσβεστικής, υπέστησαν ελαφρά εγκαύματα από τη φωτιά και ανασύρθηκαν έχοντας τις αισθήσεις τους. Πριν να επιβιβαστούν, μάλιστα, στα ασθενοφόρα τα οποία έσπευσαν στην περιοχή, οι δύο γυναίκες είπαν «ευχαριστώ» σε διασώστες και πυροσβέστες.

Συγκλονιστική είναι και η μαρτυρία ενοίκου της πολυκατοικίας, η οποία μαζι με άλλα 7-8 άτομα βγήκαν έγκαιρα από το κτήριο ακολουθώντας τις οδηγίες των πυροσβεστών.

«Μένω στον τέταρτο όροφο. Το πρωί ήρθε και μας χτύπησε την πόρτα μια γειτόνισσα, μας έπνιγαν οι καπνοί, είχε ήδη έρθει η πυροσβεστική και ανέβηκα στον πέμπτο όροφο όπου και ξεκίνησε η φωτιά και προσπαθούσαμε να ανοίξουμε μια πόρτα ασφαλείας του διαμερίσματος, χωρίς αποτέλεσμα. Μας έδωσαν εντολή να κατέβουμε όλοι κάτω γιατί ήταν πολύ επικίνδυνη η κατάσταση. Η ιδιοκτήτρια του διαμερίσματος που κάηκε είναι μια ηλικιωμένη γυναίκα, ήταν στο μπαλκόνι και φώναζε βοήθεια. Δυστυχώς ζει μόνη της και είχε φοβηθεί πάρα πολύ» λέει χαρακτηριστικά.

Την ίδια ώρα, πληροφορίες από γείτονες αναφέρουν ότι η ηλικιωμένη γυναίκα δεν είχε ρεύμα, νερό και θέρμανση στο σπίτι.

Βίντεο σοκ από τον απεγκλωβισμό των κατοίκων της πολυκατοικίας που ξέσπασε φωτιά στο Φάληρο!

Συναγερμός σήμανε το πρωί της Πέμπτης όταν ισχυρή φωτιά ξέσπασε σε διαμέρισμα του 5ου ορόφου στην περιοχή του Φαλήρου.

Οι πυροσβέστες απεγκλώβισαν δύο γυναίκες, σύμφωνα με την ενημέρωη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, μία από το φλεγόμενο διαμέρισμα και μία από την ταράτσα του κτηρίου.

Άλλοι κάτοικοι της πολυκατοικίας βγήκαν από το κτήριο μέσω του κλιμακοστασίου.

Να σημειωθεί πως η μία εκ των γυναικών που διασώθηκαν βρισκόταν μέσα στο διαμέρισμά της για περισσότερα από 40 λεπτά μετά την εκδήλωση της φωτιάς και απεγκλωβίστηκε από το μπαλκόνι της.

Στο σημείο επιχειρούν 15 πυροσβέστες με 5 οχήματα.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share