Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2021

Δυνατός σεισμός στα Καλάβρυτα! (photo)

Που ήταν το επίκεντρο;

6 Φεβρουαρίου 2020 20:54
Δυνατός σεισμός στα Καλάβρυτα! (photo)

Σεισμός σημειώθηκε στα Καλάβρυτα, με τον Εγκέλαδο να χτυπά πριν από λίγο και την Αθήνα!

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 16 χιλιόμετρα βορειοανατολικά των Καλαβρύτων, 9 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Ακράτας και 50 χιλιόμετρα ανατολικά της Πάτρας.

Σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, ο σεισμός ήταν μεγέθους 3,8 Ρίχτερ και το εστιακό βάθος εκτιμάται στα 8 χιλιόμετρα.

Στα 3,9 Ρίχτερ υπολογίζεται το μέγεθος του σεισμού το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Ινστιτούτο.

Ισχυρός σεισμός στην Καρδίτσα!

Ισχυρός σεισμός σημειώθηκε πριν λίγη ώρα στην Καρδίτσα μεγέθους 4,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, ενώ μια ακόμη σεισμική δόνηση σημειώθηκε εχθές στην Κάρπαθο.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε στα 39 χλ. δυτικά νότια νοτιοδυτικά της Καρδίτσας.

Συνεχίζονται οι σεισμοί στην Τουρκία! Χτύπησε ξανά ο εγκέλαδος!

Νέα σεισμική δόνηση υπήρξε στην Τουρκία, με τον εγκέλαδο αυτή την φορά, μετά τη Σμύρνη, να χτυπά στο νησιωτικό σύμπλεγμα της Χάλκης.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για ένα σεισμό της τάξης των 3.1 ρίχτερ, που συνέβη στις 21:01, με επίκεντρο στα 48 χιλιόμετρα δυτικά-νοτιοδυτικά της Χάλκης, με εστιακό βάθος τα 5 χιλιόμετρα.

Χάλκη

Το Αιγαίο «βράζει»! Νέος σεισμός στην Χίο!

Το Αιγαίο φαίνεται πως... ταρακουνιέται, αφού σεισμός έγινε πριν από λίγο κοντά στην Χίο, μετά και τον τελευταίο όχι μακριά από τη Σμύρνη.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο ο σεισμός είχε μέγεθος 3,5 Ρίχτερ, 14 χιλιόμετρα νότια - νοτιοδυτικά των Ψαρών.

σεισμός Χίος

Σημειώνεται ότι τα δεδομένα για το σεισμό που προέρχονται από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών ή από το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Ινστιτούτο είναι λύσεις προερχόμενες από το αυτόματο υπολογιστικό σύστημα, χωρίς τη συμμετοχή σεισμολόγου. Ενημερώνονται συνεχώς με την άφιξη νέων δεδομένων.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share