Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Διασωληνωμένο στην εντατική κοριτσάκι δύο ετών από τον ιό της γρίπης!

Συναγερμός στην Πάτρα!

24 Ιανουαρίου 2020 13:47
Διασωληνωμένο στην εντατική κοριτσάκι δύο ετών από τον ιό της γρίπης!

Διασωληνωμένο στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας νοσηλεύεται κοριτσάκι δύο ετών από τον Πύργο Ηλείας. Παράλληλα συναγερμός επικρατεί στη χώρα καθώς τραγουδίστρια εισήχθη στο νοσοκομείο με ύποπτο κρούσμα κοροναϊού!

Όπως αναφέρει ο Διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων Ανδρέας Ηλιάδης, το παιδί νοσηλεύεται εδώ και τρεις ημέρες στη Μονάδα και δεν είχε εμβολιαστεί. Το επίσημο αποτέλεσμα από το Ινστιτούτο Παστέρ έδειξε ότι το κοριτσάκι προβλήθηκε από τον ιό της γρίπης Η3Ν2 και είναι συγγενικός με τον Η1Ν1.

“Η κατάστασή του είναι σοβαρή αλλά σταθερή και είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι ότι θα τα καταφέρουμε” επισημαίνει. Ο κ. Ηλιάδης με αφορμή το περιστατικό επισημαίνει ότι λόγω της σοβαρής έξαρσης του ιού της γρίπης χρειάζεται όλοι να είμαστε προσεκτικοί και να υπογραμμίζει με έμφαση την ανάγκη, όταν υπάρχουν συμπτώματα “να πηγαίνουμε στον παιδίατρο.

Ως προς τον εμβολιασμό των παιδιών αυτό θα το κρίνει ο παιδίατρος του κάθε παιδιού”, εξηγεί. Προ ημερών στη ΜΕΘ Παίδων του Ρίου νοσηλεύτηκε και ένα 15χρονο αγόρι με γρίπη, το οποίο έχει πάρει εξιτήριο από τη Μονάδα, το οποίο επίσης δεν είχε εμβολιαστεί, αναφέρει.

Συναγερμός σε μεγάλο νοσοκομείο της χώρας: Εκτεθειμένο σε σύφιλη το νοσηλευτικό προσωπικό!

Συναγερμός έχει σημάνει στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας καθώς την παραμονή των Χριστουγέννων εισήχθη μια γυναίκα για να γεννήσει η οποία έπασχε από σύφιλη χωρίς να έχει γίνει διάγνωση με αποτέλεσμα να εκτεθεί στη νόσο το νοσηλευτικό προσωπικό. Ωστόσο, σοκ προκλήθηκε και εχθές στο Νοσοκομείο της Νίκαιας καθώς ένας ασθενής βρήκε ένα σκουλήκι στο φαγητό του!

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, το περιστατικό μεταφέρθηκε από το Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας στο ΠΠΓΝΛ το οποίο εφημέρευε. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, κατά την εισαγωγή του περιστατικού στη Μαιευτική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου δεν έγιναν οι απαιτούμενοι έλεγχοι, παρά το γεγονός ότι προβλέπονται από τα σχετικά πρωτόκολλα, προκειμένου να διαπιστωθεί αν η εγκυμονούσα είναι φορέας μεταδιδόμενων νοσημάτων. Αποτέλεσμα της αβλεψίας ήταν το περιστατικό να εισαχθεί για τοκετό, με τους γιατρούς και τους νοσηλευτές να μην γνωρίζουν ότι είναι φορέας μεταδιδόμενου νοσήματος, προκειμένου να ακολουθήσουν τα σχετικά πρωτόκολλα προστασίας.

Η αποκάλυψη του προβλήματος έγινε τουλάχιστον μία εβδομάδα αργότερα, με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που ενεπλάκη στον τοκετό να βρίσκεται εκτεθειμένο σε πιθανότητα μόλυνσης.

Χωρίς αντιδραστήρια το νοσοκομείο

Ο πανικός που δικαίως κατέλαβε το προσωπικό που ενεπλάκη στον τοκετό έγινε ακόμα χειρότερος από τη στιγμή που το ίδιο το νοσοκομείο αδυνατεί να παράσχει τις απαιτούμενες εξετάσεις στο προσωπικό, προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν μολυνθεί. Και η αδυναμία έγκειται στο γεγονός ότι δεν υπάρχουν… αντιδραστήρια προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες εξετάσεις. Πρακτικά το νοσοκομείο στέλνει τους νοσηλευτές και τους γιατρούς στον ιδιωτικό τομέα, προκειμένου να διαπιστώσουν αν έχουν μολυνθεί!

Σιγή ιχθύος από τη διοίκηση

Αίσθηση προκαλεί τέλος το γεγονός ότι από τη διοίκηση τόσο της κλινικής όσο και του Νοσοκομείου τηρείται σιγή ιχθύος για το συμβάν, με το προσωπικό να κάνει λόγο για απόπειρα «κουκουλώματος» του περαστικού.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share