Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Συναγερμός σε μεγάλο νοσοκομείο της χώρας: Εκτεθειμένο σε σύφιλη το νοσηλευτικό προσωπικό!

Τι συνέβη;

16 Ιανουαρίου 2020 15:19
Συναγερμός σε μεγάλο νοσοκομείο της χώρας: Εκτεθειμένο σε σύφιλη το νοσηλευτικό προσωπικό!

Συναγερμός έχει σημάνει στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας καθώς την παραμονή των Χριστουγέννων εισήχθη μια γυναίκα για να γεννήσει η οποία έπασχε από σύφιλη χωρίς να έχει γίνει διάγνωση με αποτέλεσμα να εκτεθεί στη νόσο το νοσηλευτικό προσωπικό. Ωστόσο, σοκ προκλήθηκε και εχθές στο Νοσοκομείο της Νίκαιας καθώς ένας ασθενής βρήκε ένα σκουλήκι στο φαγητό του!

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, το περιστατικό μεταφέρθηκε από το Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας στο ΠΠΓΝΛ το οποίο εφημέρευε. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, κατά την εισαγωγή του περιστατικού στη Μαιευτική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου δεν έγιναν οι απαιτούμενοι έλεγχοι, παρά το γεγονός ότι προβλέπονται από τα σχετικά πρωτόκολλα, προκειμένου να διαπιστωθεί αν η εγκυμονούσα είναι φορέας μεταδιδόμενων νοσημάτων. Αποτέλεσμα της αβλεψίας ήταν το περιστατικό να εισαχθεί για τοκετό, με τους γιατρούς και τους νοσηλευτές να μην γνωρίζουν ότι είναι φορέας μεταδιδόμενου νοσήματος, προκειμένου να ακολουθήσουν τα σχετικά πρωτόκολλα προστασίας.

Η αποκάλυψη του προβλήματος έγινε τουλάχιστον μία εβδομάδα αργότερα, με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που ενεπλάκη στον τοκετό να βρίσκεται εκτεθειμένο σε πιθανότητα μόλυνσης.

Χωρίς αντιδραστήρια το νοσοκομείο

Ο πανικός που δικαίως κατέλαβε το προσωπικό που ενεπλάκη στον τοκετό έγινε ακόμα χειρότερος από τη στιγμή που το ίδιο το νοσοκομείο αδυνατεί να παράσχει τις απαιτούμενες εξετάσεις στο προσωπικό, προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν μολυνθεί. Και η αδυναμία έγκειται στο γεγονός ότι δεν υπάρχουν… αντιδραστήρια προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες εξετάσεις. Πρακτικά το νοσοκομείο στέλνει τους νοσηλευτές και τους γιατρούς στον ιδιωτικό τομέα, προκειμένου να διαπιστώσουν αν έχουν μολυνθεί!

Σιγή ιχθύος από τη διοίκηση

Αίσθηση προκαλεί τέλος το γεγονός ότι από τη διοίκηση τόσο της κλινικής όσο και του Νοσοκομείου τηρείται σιγή ιχθύος για το συμβάν, με το προσωπικό να κάνει λόγο για απόπειρα «κουκουλώματος» του περαστικού.

Θρίλερ στα Τρίκαλα: Γυναίκα έπεσε από τον 3ο όροφο νοσοκομείου!

Ένα θρίλερ επικρατεί στο νοσοκομείο Τρικάλων, καθώς σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, μια 38χρονη γυναίκα έπεσε από τον 3ο όροφο. Ενώ, σοκ είχε προκαλέσει σε διερχόμενους οδηγούς αλλά και περαστικούς το θέαμα ενός αυτοκινήτου το οποίο είχε πραγματικά "καταβροχθίσει" η άσφαλτος πριν λίγες μέρες

Σύμφωνα με το trikalavoice.gr η άτυχα γυναίκα βρίσκονταν στο μπαλκόνι του νοσοκομείου, όταν κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες βρέθηκε στο κενό. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι σοβαρά τραυματισμένη.

Στην περιοχή έσπευσαν και άντρες της αστυνομίας οι οποίοι διερευνούν το περιστατικό.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share