Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Συναγερμός στην Κόρινθο: Φωτιά σε εργοστάσιο ανακύκλωσης!

Τι συνέβη;

14 Ιανουαρίου 2020 08:35
Συναγερμός στην Κόρινθο: Φωτιά σε εργοστάσιο ανακύκλωσης!

Συναγερμός σήμανε στην Κόρινθο τις πρώτες πρωινές ώρες όταν ένα εργοστάσιο ανακύκλωσης τυλίχτηκε στις φλόγες. Ωστόσο, να θυμίσουμε πως μεγάλη φωτιά ξέσπασε εχθές και στους Μύλους Αργολίδας.

Οι άνδρες της πυροσβεστικής καταβάλουν μεγάλες προσπάθειες για την κατάσβεσή της φωτιάς.

Αυτή την ώρα επιχειρούν 15 οχήματα της πυροσβεστικής Κορινθίας και 30 άνδρες.

Ιλιον: Ισχυρή φωτιά σε ορφανοτροφείο!

Πυρκαγιά ξέσπασε τα ξημερώματα της Δευτέρας (13/1) σε ορφανοτροφείο στο Ίλιον.

Παρά τον πανικό που προκλήθηκε, καθώς η φωτιά τους... έπιασε στον ύπνο δεν κινδύνεψαν τα παιδιά που φιλοξενούνται στο χώρο, καθώς οι υπεύθυνοι του ορφανοτροφείου λειτούργησαν άμεσα κι αποτελεσματικά εκκενώνοντας το κτίριο και βγάζοντας ασφαλώς τα παιδιά στον εξωτερικό χώρο.

Η φωτιά ξέσπασε, από άγνωστη έως τώρα αιτία, λίγο πριν από τις 02:00, στον δεύτερο όροφο του ορφανοτροφείου, το οποίο βρίσκεται στην οδό Αγίας Τριάδος.

Στο σημείο έσπευσαν 14 πυροσβέστες με 4 οχήματα, που κατάφεραν να την κατασβέσουν σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Από την πυρκαγιά προκλήθηκαν υλικές ζημιές στο κτίριο.

Συναγερμός στους Παξούς: Βυθίστηκε σκάφος!

Σκάφος που μετέφερε μετανάστες, λόγω εισροής, βυθίστηκε στη θαλάσσια περιοχή 13 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά των Παξών με αποτέλεσμα άγνωστος -μέχρι στιγμής- αριθμός ατόμων να βρεθεί στη θάλασσα. Συναγερμός είχε σημάνει και πριν λίγες μέρες με ακυβέρνητο σκάφος με 4 επιβαίνοντες στον Σαρωνικό!

Κάποιος από τους μετανάστες, μέσω κινητού τηλεφώνου, είχε δηλώσει νωρίτερα στον Ευρωπαϊκό Αριθμό Κλήσης Έκτακτης Ανάγκης ότι το σκάφος το οποίο επιβαίνουν βρίσκεται σε δυσχερή θέση.

Να σημειωθεί ότι στη θαλάσσια περιοχή όπου σημειώθηκε το συμβάν ο καιρός είναι καλός.

Για την παροχή βοήθειας έχουν δεσμευθεί ήδη κοντά στο σημείο, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, δύο φορτηγά πλοία ενώ σπεύδουν επίσης έξι πλωτά του λιμενικού και δύο ελικόπτερα του πολεμικού ναυτικού.

Σοκ στη Γλυφάδα: Ταχύπλοο εμβόλισε αλιευτικό σκάφος!

Σοκ στη Γλυφάδα με ένα ταχύπλοο να εμβολίζει ένα αλιευτικό σκάφος, ενώ πριν λίγες μέρες φωτιά είχε πάρει στην μαρίνα Αλίμου ένα σκάφος!

Συγκεκριμένα, με ελαφρά τραύματα νοσηλεύεται στο Ασκληπιείο της Βούλας ένας 49χρονος Έλληνας ερασιτέχνης ψαράς, όταν ταχύπλοο σκάφος εμβόλισε το αλιευτικό σκάφος στο οποίο επέβαινε, στη θαλάσσια περιοχή ανοικτά της Γλυφάδας.

Ο 49χρονος ψαράς βρισκόταν σε ερασιτεχνικό αλιευτικό πλαστικό σκάφος 4.5 μέτρων, όταν το σκάφος, που αναζητείται έως και αυτή την ώρα, τον εμβόλισε.

Το θύμα διασώθηκε από άλλους ερασιτέχνες ψαράδες που βρίσκονταν σε μικρή απόσταση και τον μετέφεραν στην Β μαρίνα Γλυφάδας. Εκεί, ασθενοφόρο τον μετέφερε στο νοσοκομείο όπου και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Το λιμενικό αναζητεί το ταχύπλοο σκάφος και τον χειριστή του που προκάλεσε το ατύχημα και εξαφανίστηκε.

Μαρίνα Γλυφάδας: Εικόνες που σοκάρουν! Γυναίκα πήδηξε στην θάλασσα για να σωθεί από τις φλόγες! (Video)

Στην μαρίνα Γλυφάδας ξέσπασε φωτιά σε εγκατελελειμμένο σκάφος και μετά επεκτάθηκε και σε άλλα δύο! Μια γυναίκα προκειμένου να σωθεί πήδηξε μέσα στην θάλασσα!

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά στη μαρίνα Γλυφάδας ξέσπασε στις 7:43. Η φωτιά εντοπίζεται σε σκάφος που βρίσκεται στην τρίτη μαρίνα, ενώ κοντά του υπάρχουν και άλλα σκάφη.

Στη μαρίνα Γλυφάδας μετέβησαν από την πρώτη στιγμή 18 πυροσβέστες με 6 οχήματα της Πυροσβεστικής, ενώ στην κατάσβεση συμμετέχει και πυροσβεστικό πλοιάριο.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κανένα στοιχείο για τα αίτια εκδήλωσης της πυρκαγιάς. Υπενθυμίζεται ότι ένα παρόμοιο περιστατικό πυρκαγιάς στη μαρίνα Γλυφάδας καταγράφηκε τον περασμένο Αύγουστο.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share