Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Σοκ στην Κρήτη: Ένας υπερμεγέθης βράχος έπεσε πάνω σε στέγη σπιτιού!

Σκηνές τρόμου!

12 Ιανουαρίου 2020 09:05
Σοκ στην Κρήτη: Ένας υπερμεγέθης βράχος έπεσε πάνω σε στέγη σπιτιού!

Τρόμος προκλήθηκε σε χωριό του Ηρακλείου Κρήτης όταν ένας υπερμεγέθης βράχος αποκολλήθηκε και έπεσε σε στέγη μόλις λίγα μέτρα μακριά από την κύρια οικία μιας οικογένειας. Ωστόσο, μόλις λίγες ώρες πριν συναγερμός είχε σημάνει και πάλι στο Ηράκλειο καθώς μια γυναίκα βρέθηκε νεκρή κοντά σε γήπεδο .

Το ζευγάρι γλίτωσε από θαύμα αφού είχε απομακρυνθεί από το σημείο μόλις 15 λεπτά πριν.

Η γυναίκα και ο σύζυγος της που βρίσκονταν στο υπόστεγο στο οποίο καρφώθηκε ο μεγάλος βράχος άνω των 2,5 μέτρων, έφυγε από τον χώρο προκειμένου να μεταβούν σε κηδεία στο χωριό.

Ο θόρυβος ήταν εκκωφαντικός, με αρκετούς να νομίζουν ότι πρόκειται για σεισμό. Το υπόστεγο προκλήθηκαν ζημιές σε αυτοκίνητα αντίκες καθώς και σε μηχανή καθώς και σε άλλα 2 οχήματα αντίκες στον εξωτερικό χώρο.

Η ανησυχία εντείνεται καθώς όπως υποστηρίζουν τοπικοί σύμβουλοι στα Πιτσίδια, υπάρχει ο κίνδυνος αποκόλλησης βράχου και από άλλο σημείο, το οποίο πιθανότατα να εγκυμονεί ακόμη μεγαλύτερους κινδύνους για τους κατοίκους του χωριού.

Παραλίγο τραγωδία στα Σφακιά: Επεσε βράχος 25 τόνων σε σπίτι

Βράχος 25 τόνων έπεσε σε σπίτι μία γυναίκας στα Σφακιά της Κρήτης καταστρέφοντας την κουζίνα του σπιτιού της.

Στις 19:30 το απόγευμα της Τρίτης, ο βράχος τουλάχιστον 25 τόνων αποκολλήθηκε κατρακύλησε στην πλαγιά και καταπλάκωσε το σπίτι που βρισκόταν από κάτω, καταστρέφοντας την κουζίνα.

Ευτυχώς για καλή της τύχη, αν και η γυναίκα εκείνη την ώρα μαγείρευε στην κουζίνα, λίγα δευτερόλεπτα πριν την πτώση, μετακινήθηκε για να σηκώσει το τηλέφωνο και έτσι σαν από θαύμα έσωσε τη ζωή της.


Για το περιστατικό ενημερώθηκαν άμεσα οι αρχές, ενώ Αντιπεριφέρεια Χανίων και Πολιτική Προστασία πραγματοποίησαν αυτοψία στο σημείο, σύμφωνα με τον Δήμαρχο Σφακίων Γιάννη Ζερβό, όπου εξετάζουν την επικινδυνότητα των σημείων και την πιθανή παρέμβαση κατά τόπους, κυρίως στο επαρχιακό δίκτυο.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share