Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Θρίλερ με το ναυάγιο στου Παξούς: Στην Πρέβεζα οι διασωθέντες!

Η τραγωδία δεν έχει τέλος!

11 Ιανουαρίου 2020 18:37
Θρίλερ με το ναυάγιο στου Παξούς: Στην Πρέβεζα οι διασωθέντες!

Σοκ έχει προκαλέσει από νωρίς το πρωί η είδηση του ναυαγίου στους Παξούς που είχε ως αποτέλεσμα 12 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους.

Αυτή την ώρα μεταφέρονται σε νοσοκομείο της Πρέβεζας οι 21 διασωθέντες από το τραγικό ναυάγιο.

Παράλληλα, όπως μεταδίδει και το prevezatoday.gr, ήδη, τρεις νεκροί έχουν ήδη μεταφερθεί στο νοσοκομείο Πρέβεζα. Μάλιστα, ενδέχεται να μεταφερθούν στο νοσοκομείο άλλοι εννέα νεκροί.

Αν και ο αριθμός των μεταναστών που επέβαιναν στο μοιραίο σκάφος δεν έχει γίνει γνωστός, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ξεπερνά τους 50. Πηγές αναφέρουν ότι δεν υπήρχαν παιδιά, ενώ οι μετανάστες ενδέχεται να ταξίδευαν στη θάλασσα για έξι ημέρες.

Μέχρι αυτή την ώρα σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, έχουν ανασυρθεί από τα νερά του Ιονίου, δώδεκα νεκροί, ενώ δεν έχουν γνωστοποιηθεί ακόμη τα στοιχεία όλων των μεταναστών και η χώρα, ή οι χώρες υπηκοότητάς τους.

Ο δήμος Πρέβεζας, μετέφερε μέσω του κοινωνικού παντοπωλείου ζεστά ρούχα στο ενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας, ενώ έχει ήδη ετοιμαστεί και ειδική αίθουσα για τους φιλοξενήσει στο Κανάλι της Πρέβεζας.

Μεγάλη ήταν η κινητοποίηση των αρχών. Στο σημείο της τραγωδίας βρίσκονται περιπολικά σκάφη των Λιμενικών Αρχών Κέρκυρας, Ηγουμενίτσας, Πρέβεζας, Λευκάδας, Παξών και Συβότων, τέσσερα παραπλέοντα πλοία, δύο ελικόπτερα της Πολεμικής Αεροπορίας και ένα ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού, προκειμένου να βρεθούν τυχόν αγνοούμενοι.

Τραγωδία στους Παξούς: 12 νεκροί από τη βύθιση του σκάφους!

Τραγωδία έχουμε στους Παξούς με το σκάφος που βυθίστηκε πριν από λίγο καθώς σύμφωνα με το Λιμενικό σώμα έχουν ανασυρθεί 12 νεκροί με την επιχείρηση να είναι σε εξέλιξη! Επίσης, μακελειό σημειώθηκε κατά τη διάρκεια ληστείας σε κοσμηματοπωλείο με τρεις νεκρούς και ανάμεσά τους ένα παιδί!

Σκάφος που μετέφερε περίπου 50 μετανάστες, καθώς δεν έχει ακόμη εξακριβωθεί ο ακριβής αριθμός τους, βυθίστηκε σήμερα το πρωί σε θαλάσσια περιοχή, 13 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά των Παξών. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες «οι ίδιοι οι μετανάστες χρησιμοποιώντας τη γραμμή 112 , γύρω στις 9.15 το πρωί, ήταν αυτοί που κάλεσαν τις αρχές για βοήθεια». Πλωτά του λιμενικού που συμμετέχουν στην επιχείρηση διάσωσης κατάφεραν να περισυλέξουν σώα 21 άτομα που επέβαιναν στο σκάφος.

Στο σημείο έσπευσαν σκάφη του λιμενικού σώματος από Ηγουμενίτσα , Κέρκυρα , Παξούς και Λευκάδα, παραπλέοντα πλοία καθώς και δύο αεροσκάφη super puma.

Τραγωδία στην Τουρκία: Οκτώ νεκροί και επτά αγνοούμενοι σε ναυάγιο!

Ένα ναυάγιο σημειώθηκε ανοιχτά τις Τουρκίας ενός σκάφους που μετέφερε συνολικά 15 μετανάστες με αποτέλεσμα 8 εξ αυτών να βρεθούν νεκροί και οι υπόλοιποι 7 να αγνοούνται. Ωστόσο, ακόμη αναζητούνται διαμερίσματα φιλοξενίας για τους ανήλικους και ασυνόδευτους μετανάστες.

Το ναυτικό δυστύχημα σημειώθηκε τη νύχτα της Τετάρτης προς την Πέμπτη, σε απόσταση περίπου οκτώ χιλιομέτρων από την πόλη Φετιγιέ, στη νοτιοδυτική Τουρκία. Άνδρες του λιμενικού που έφτασαν στο σημείο εντόπισαν τα πτώματα πέντε ανδρών και τριών γυναικών. Δεν έχει διευκρινιστεί μέχρι στιγμής η εθνικότητα των θυμάτων.

Οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό των άλλων επτά επιβατών, η τύχη των οποίων αγνοείται.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share