Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Τραγωδία στην Κομοτηνή: Νεκρό 4χρονο κορίτσι από πυρκαγιά!

Θλίψη!

10 Ιανουαρίου 2020 07:22
Τραγωδία στην Κομοτηνή: Νεκρό 4χρονο κορίτσι από πυρκαγιά!

Μία ακόμη τραγωδία από πυρκαγιά, μετά από εκείνη που συνέβη πριν από λίγες ημέρες στον Πειραιά, με νεκρό αυτή τη φορά ένα κορίτσι τεσσάρων ετών στην Κομοτηνή.

Η πυρκαγιά ξέσπασε σε παράγκα σε περιοχή στον συνοικισμό Αλάν Κογιού μέσα στην πόλη της Κομοτηνής. Αμέσως κλήθηκε η Πυροσβεστική, οι άνδρες της οποίας προχώρησαν στην κατάσβεση της φωτιάς.

Κατά τον έλεγχο εντόπισαν το 4χρονο παιδί νεκρό και το παρέδωσαν σε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, προκειμένου να μεταφερθεί στο νοσοκομείο για ιατροδικαστική εξέταση.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στην παράγκα έμεναν συνολικά επτά παιδιά με τους γονείς τους οι οποίοι έβγαλαν τα έξι εξ αυτών αλλά δεν πρόλαβαν να σώσουν και την 4χρονη. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η φωτιά προκλήθηκε από θερμαντικό σώμα που χρησιμοποιούσε η οικογένεια για να ζεσταθεί.

Στην επιχείρηση της κατάσβεσης συμμετείχαν πέντε οχήματα με 11 πυροσβέστες.

Τραγωδία στον Πειραιά: Οι πρώτες εικόνες από το κτήριο που το 3χρονο παιδί έχασε τη ζωή του!

Τραγωδία σημειώθηκε χθες το βράδυ στο κέντρο του Πειραιά, μετά από πυρκαγιά που ξέσπασε σε εγκαταλελειμμένο κτήριο με αποτέλεσμα ένα 3χρονο παιδί να βρεθεί νεκρό. Δείτε τις πρώτες εικόνες.

Στο κτίριο αυτό (στη συμβολή των οδών Ομηρίδου Σκυλίτση και Δεληγιώργη), σύμφωνα με τις πληροφορίες, έμενε ομάδα Ρομά βουλγαρικής υπηκοότητας.

Η πυρκαγιά ξεκίνησε υπό μέχρι στιγμής αδιευκρίνιστες συνθήκες. Μια εκτίμηση είναι ότι οι Ρομά πιθανότατα προσπάθησαν να ανάψουν φωτιά για να ζεσταθούν.

Δείτε εικόνες:

Τραγωδία στην Πεύκη: Η αποκάλυψη της γιαγιάς της 5χρονης για την 32χρονη!

Ανείπωτη θλίψη επικρατεί μετά την τραγωδία στην Πεύκη, με την γιαγιά της 5χρονης να προβαίνει σε αποκαλύψεις για την 32χρονη και τον πατέρα να συγκλονίζει με τις πρώτες του δηλώσεις!

Η πεθερά της γυναίκας ανέφερε πως η οικογένεια δεν είχε καταλάβει ότι η νύφη της είχε πρόβλημα που θα μπορούσε να οδηγήσει σε αυτή την τραγωδία. Ωστόσο, μιλώντας στον ΑΝΤ1, αναγνώρισε ότι η ψυχολογία της δεν ήταν καλή, καθώς το 5χρονο κορίτσι είχε κινητικά προβλήματα και προβλήματα ομιλίας.

Όταν ρωτήθηκε αν είχε γίνει αντιληπτό ότι κάτι δεν πήγαινε καλά, απάντησε πως «με τα λεγόμενα το καταλάβαμε, τι άλλο να κάναμε;».

«Δεν μπορεί ο άρρωστος να βοηθήσει τον εαυτό του»

Με αφορμή την τραγωδία ο ψυχίατρος Δημήτρης Σούρας, σχολίασε πως μία τέτοια ψυχολογική μετάβαση «οργανώνεται και η αλλαγή της οργάνωσης φαίνεται».

Πρόσθεσε ότι «η αλλαγή στη συμπεριφορά γίνεται σταδιακά» και υπογράμμισε πως αυτό σημαίνει ότι ο άνθρωπος που περνά σε αυτή τη μετάβαση «χρειάζεται βοήθεια».

Ήταν κατηγορηματικός ότι ο άρρωστος δεν μπορεί να βοηθήσει τον εαυτό του μόνος του, ενώ ανέλυσε τις τρεις διαστάσεις του προβλήματος.

Όπως είπε, η πρώτη είναι ότι, «φοβόμαστε το στίγμα», η δεύτερη ότι, «φοβόμαστε τι θα πει ο κόσμος» και η τρίτη ότι, «ο κόσμος δεν είναι ενημερωμένος».

Μάλιστα απηύθυνε έκκληση στον υπουργό Υγείας να φροντίσει ώστε να υπάρξει ενημέρωση του κοινού για τις ψυχικές ασθένειες και αναφερόμενος σε ανάλογες παιδοκτονίες, στα αυξημένα ποσοστά αυτοκτονιών, στα παιδιά που πέφτουν θύματα σχολικού εκφοβισμού και σε παιδιά που βρίσκονται σε κλινικές απεξάρτησης, υπογράμμισε ότι, «η ψυχική ασθένεια είναι μία ασθένεια όπως όλες, έχει θεραπεία».

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share