Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Κρήτη: Χιόνια σε Λασίθι και Ανώγεια! Πολλαπλά προβλήματα από την κακοκαιρία!

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια!

6 Ιανουαρίου 2020 10:44
Κρήτη: Χιόνια σε Λασίθι και Ανώγεια! Πολλαπλά προβλήματα από την κακοκαιρία!

Άρχισε η επέλαση της κακοκαιρίας «Ηφαιστίων» στην Κρήτη και έχει δημιουργήσει ήδη πολλαπλά προβλήματα, από τα ακραία καιρικά φαινόμενα!

Η κακοκαιρία έφερε καταρρακτώδεις βροχές σχεδόν σε όλο το νησί, χιονοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους, οι οποίοι κρατούν δεμένα τα πλοία στα λιμάνια, κάτι που συνέβη και στα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας!

Στην Κίσσαμο Χανίων η βροχή πλημμύρισε το σπίτι ενός ζευγαριού ηλικιωμένων και χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής για να τους βγάλουν έξω, όπως δήλωσε ο Περιφερειακός Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών του νησιού Νίκος Λαγουδάκης. Η Υπηρεσία έκανε επίσης αντλήσεις υδάτων από σπίτια σε Κολυμπάρι, Σταλό και μέσα στην πόλη των Χανίων.

Στον ΒΟΑΚ έγιναν αποκολλήσεις βράχων μεταξύ Ταυρωνίτη και Κολυμβαρίου, ενώ μικροί βράχοι έπεσαν στο οδόστρωμα στο τμήμα Χανίων - Κισσάμου στο ύψος των Νωπηγείων.

Στην περιοχή του Οροπεδίου Λασίθιου από την άλλη, δεν σημειώνεται χιονόπτωση αυτήν την ώρα, ωστόσο ένα πυκνό στρώμα ομίχλης έχει καλύψει τη βορεινή είσοδο του Οροπεδίου από την πλευρά Σελί Αμπέλου. Εξαιτίας της χαμηλής ορατότητας ο δήμαρχος Οροπεδίου Γιάννης Στεφανάκης, εφιστά την προσοχή των οδηγών. Πριν από λίγο άρχισε πυκνή χιονόπτωση στην ευρύτερη περιοχή των Ανωγείων, με τον δήμαρχο Σωκράτη Κεφαλογιάννη να σημειώνει στο ekriti ότι ο μηχανισμός του δήμου είναι σε ετοιμότητα για την εξέλιξη του χιονιά.

Κρήτη: Οικογένεια εγκλωβίστηκε μέσα στο αυτοκίνητο λόγω της κακοκαιρίας!

Τον χειρότερο εφιάλτη έζησε μια οικογένεια στην περιοχή του Σταλού στα Χανιά στην Κρήτη όταν εγκλωβίστηκε στο αυτοκίνητό της, όταν αυτό "έμεινε" στον δρόμο!

Συγκεκριμένα, τα ξημερώματα μια οικογένεια τριών ατόμων που βρισκόταν στο αυτοκίνητό της κόλλησε στα νερά καθώς "έμεινε" το αυτοκίνητο. Κάτι αντίστοιχο βίωσε άλλη μια οικογένεια πάλι στην Κρήτη, όταν εγκλωβίστηκε στα χιόνια με το αμάξι της, που σημαίνει ότι πρέπει να πάρουν δραστικά μέτρα!

Αμέσως κάλεσαν σε βοήθεια τις αρχές προκειμένου να απομακρυνθούν από το ακινητοποιημένο αυτοκίνητο.

Ένα πυροσβεστικό όχημα από τα Χανιά με τρεις υπαλλήλους έσπευσαν στο σημείο και απεγκλώβισαν την οικογένεια με ασφάλεια.

Συναγερμός στην Κρήτη: Δέντρο έπεσε πάνω σε αυτοκίνητο!

Δέντρο έπεσε πάνω σε σταθμευμένο αυτοκίνητο, το βράδυ της Τρίτης στην Κρήτη, προκαλώντας αναστάτωση στη γειτονιά του Μασταμπά στο Ηράκλειο. Με τραύματα στο πρόσωπο είχε μεταφερθεί τα Χριστούγεννα στο νοσοκομείο Κρήτης, ένας νεαρός άνδρας, ο οποίος έπεσε στο κενό

Όλα συνέβησαν λίγα λεπτά μετά τις 10 το βράδυ όταν ένας οδηγός πήγε να πάρει το αυτοκίνητό του και είδε πως το έχει καταπλακώσει ένα δέντρο.

Αμέσως ειδοποίησε τις αρχές με άνδρες της πυροσβεστικής, της αστυνομίας αλλά και της πολιτικής προστασίας του δήμου να σπεύδουν προκειμένου να κόψουν και να απομακρύνουν το δέντρο.

Θεσσαλονίκη: Γάζωσαν πορτιέρη έξω από νυχτερινό μαγαζί- κλάμπ!

Λίγο μετά τις 2.30 τα ξημερώματα όταν μια μοτοσικλέτα με δύο αναβάτες σταμάτησε λίγα μέτρα από την είσοδο γνωστού club της παραλιακής οδού στη Θεσσαλονίκη. Έστησαν ενέδρα στον πορτιέρη του μαγαζιού, όπου έπεσαν και οι πυροβολισμοί.

Συγκεκριμένα, ο συνεπιβάτης τράβηξε πιστόλι και πυροβόλησε τρεις φορές κατά 54χρονου, που εργάζεται ως υπεύθυνος ασφαλείας του κλαμπ. Ένα αντίστοιχο συμβάν σημειώθηκε και στην Πάτρα, λίγες μέρες πριν, όταν έπεσαν πυροβολισμοί έξω από καφετέρια!

Η μια από τις σφαίρες βρήκε τον 54χρονο στο πόδι. Το θύμα της επίθεσης διακομίστηκε στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο, όπου και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Ακολούθησαν εκτεταμένες αναζητήσεις από περιπολικά της Ασφάλειας και της Άμεσης Δράσης στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, όμως, οι δράστες κατάφεραν να διαφύγουν, ενώ αστυνομικοί της Ασφάλειας συνέλεξαν από το σημείο τρεις κάλυκες.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share