Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Συναγερμός στη Ρόδο: Ακυβέρνητο φορτηγό πλοίο με 14 επιβαίνοντες!

Σοκ!

3 Ιανουαρίου 2020 11:03
Συναγερμός στη Ρόδο: Ακυβέρνητο φορτηγό πλοίο με 14 επιβαίνοντες!

Σήμα κινδύνου εξέπεμψε ένα φορτηγό πλοίο με 14 επιβαίνοντες, καθώς εμφάνισε μηχανική βλάβη, τη στιγμή που έπλεε στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Ρόδου και Καρπάθου. Επίσης, χθες σήμα κινδύνου είχε εκπέμψει και στο Ηράκλειο, όπου πλοίο με 428 επιβάτες προσέκρουσε στο λιμάνι!

Ομηρία στο Καμερούν: Ποιοι είναι οι Έλληνες ναυτικοί που απήχθησαν από πειρατές;

Ώρες αγωνίας για τους Έλληνες ναυτικούς που απήχθησαν από το ελληνικό πλοίο «Happy Lady» (Ν.Π. 12183), το οποίο βρισκόταν αγκυροβολημένο δύο ναυτικά μίλια από το λιμάνι Limboh στο Καμερούν.

Πέντε από τους οκτώ απαχθέντες είναι ελληνικής καταγωγής, με πληροφορίες να αναφέρουν πως πρόκειται για τον 45χρονο πλοίαρχο του τάνκερ, τον 26χρονο ανθυποπλοίαρχο, τον 38χρονο μηχανικό και δύο δόκιμους -20 και 21 ετών.

Κατά τη διάρκεια της επίθεσης τραυματίστηκε από εξοστρακισμό σφαίρας και ο 35χρονος τρίτος μηχανικός του πλοίου, ο οποίος νοσηλεύεται στο νοσοκομείο. Οι πειρατές απήγαγαν και δύο Φιλιππινέζους ναυτικούς και έναν Ουκρανό.

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση ομηρίας των Ελλήνων ναυτικών στο Τζιμπουτί! (photo)

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση ομηρίας των πέντε Ελλήνων ναυτικών στο Τζιμπουτί, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης.

Ο υποπλοίαρχος Αργύριος Τσαγκρής επιστρέφει εντός της ημέρας στην Ελλάδα, την ώρα που συνεχίζονται οι προσπάθειες για την απελευθέρωση των άλλων ναυτικών, οι οποίοι κρατούνται όμηροι από τις 15 Σεπτεμβρίου 2019.

Υπενθυμίζεται ότι οι Έλληνες ναυτικοί αιχμαλωτίστηκαν στα δύο φορτηγά πλοία «Πτολεμαίος» και «Αρίμπας» (δύο ναυτικοί στο ένα πλοίο, τρεις στο άλλο), όταν κατασχέθηκαν από τις αρχές του Τζιμπουτί, λόγω οφειλών του Έλληνα πλοιοκτήτη τους.

«Επιστρέφει σήμερα από το Τζιμπουτί ο υποπλοίαρχος κ. Αργύριος Τσαγκρής. Συνεχίζουμε τις προσπάθειες σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών και τους εμπλεκόμενους φορείς, ώστε πολύ σύντομα να λήξει η περιπέτεια και των άλλων ναυτικών μας» έγραψε στον λογαριασμό του στο Facebook, ο υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης.

Δείτε την ανάρτηση του υπουργού:

Επιστρέφει σήμερα από το Τζιμπουτί ο υποπλοίαρχος κ. Αργύριος Τσαγκρής. Συνεχίζουμε τις προσπάθειες σε συνεργασία με το...

Posted by Γιάννης Πλακιωτάκης - Giannis Plakiotakis on Sunday, December 29, 2019

Η επιστροφή του Έλληνα ναυτικού και οι πρώτες δηλώσεις του πατέρα του: "Φοβήθηκε για τη ζωή του το παιδί..."!

Τέλος στον εφιάλτη του έβαλε ο 20χρονος ναυτικός, που πλέον βρίσκεται ασφαλής στο σπίτι του στο Μεσολόγγι από χτες το βράδυ, μετά από 40 ολόκληρες μέρες ομηρίας στα χέρια των πειρατών.

Εχθές στο αεροδρόμιο τον υποδέχτηκαν τα μέλη της οικογένειάς του κρατώντας λουλούδια, και η μητέρα του τον έσφιξε στην αγκαλιά της κρατώντας την Ελληνική σημαία!

Η οικογένεια αυτό που θέλει τώρα είναι να περάσει ήσυχα τις γιορτές των Χριστουγέννων ώστε να μπορέσει το παιδί τους να συνέλθει από το σοκ της ομηρίας που έχει υποστεί.

«Είναι κουρασμένος και τρομαγμένος γιατί φοβήθηκε για τη ζωή του το παιδί. Είναι πολύ νωρίς ακόμα για να συζητήσουμε μαζί του το θέμα της ομηρίας του. Ήταν 40 μέρες όμηρος κάτω από δύσκολες συνθήκες και αυτό που έχει σημασία τώρα είναι ότι ο Δημήτρης είναι και πάλι κοντά μας, στην αγκαλιά μας, στο σπίτι μας».

Ο δικηγόρος της οικογένειας κ. Νίκος Κούστας μίλησε στο protothema.gr: «Ο Δημήτρης Γκιάτης έφτασε στο αεροδρόμιο της Αθήνας συνοδευόμενος από τον αδερφό του, ο οποίος είναι κι αυτός ναυτικός. Από τα ΜΜΕ μάθαμε ότι ο Δημήτρης ελευθερώθηκε. Απ' ότι μάθαμε οι πειρατές τον άφησαν σε σημείο άγνωστο στη Νιγηρία κι από εκεί τον παρέλαβαν και τον πήγαν στην ελληνική πρεσβεία της Νιγηρίας για να βγάλει visa. Δεν γνωρίζουμε περισσότερα, αλλά αυτό που προέχει τώρα είναι ότι πρέπει να υποβληθεί το παιδί σε απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις. Είναι σοκαρισμένος και καταβεβλημένος από αυτά που έζησε» είπε ο κ. Νίκος Κούστας.

Ο 20χρονος Δημήτρης ήταν φανερά κουρασμένος, τρομαγμένος αλλά και χαρούμενος για το αίσιο τέλος της περιπέτειάς του. «Είμαι καλά τώρα, φοβήθηκα πολύ. Μου φέρθηκαν καλά γιατί ήμουν για αυτούς το χρήμα» είπε στις πρώτες του δηλώσεις.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share